Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Godmother [HP] » Hoofdstuk 05

Godmother [HP]

11 nov 2010 - 16:48

756

1

253



Hoofdstuk 05

Met het trouwboek van zijn ouders stevig tegen zijn zij gedrukt liep Harry de trappen op richting de zolderkamer. Op de tweede verdieping hoorde hij Sirius en professor Lupos ruzie maken dus liep hij maar snel voort. Hij had graag blijven staan om te luisteren als hun ruzie over Stephanie Witters had gegaan. Maar hij had gedacht dat de schending van de privacy genoemd werd.
Harry liep de zolderkamer in en de hippogrief Scheurbek, die hij twee jaar geleden had helpen ontsnappen, liep op hem af. Harry boog voorzichting voorover voordat hij de hippogrief over zijn snavel wreef. Harry liep naar een hoekje in de kamer onder het raam en ging in kleermakerszit op de houten vloer zitten. Scheurbek kwam naast hem liggen en legde zijn kop op Harrys benen. Harry glimlachte en opende het trouwboek van Meneer en Mevrouw Potter.
Hij begon bij het begin en hij moest toegeven dat Stephanie Witters op veel foto's voorkwam. Zo stond ze bijvoorbeeld vooraan naast Lily Potter op de eerste foto in het boek en stond ze wel bijna op elke foto ergens. Soms op de voorgrond, soms, nietsvermoedend op de achtergrond. Hoe meer foto's Harry bekeek hoe meer hij Stephanie zag. Hij moest toegeven dat zijn vader smaak had in vrouwen. Zijn moeder was niet mis, en Stephanie al helemaal niet.
Harry stopte met bladeren bij een foto waar twee vrouwen en twee mannen in het midden van de betegelde dansvloer stonden te dansen. Een vrouw met roodkrullend haar en een wit bruidskleed danste een jive met een man in costuum met lang zwart haar en een knap, vrolijk gezicht. Naast hen danste het voor Harry nu al beroemde koppel. James Potter stond naast zijn vrouw en beste vriend te jive'n met Stephanie Witters. Om de zoveel tijd wisselde de twee mannen van partners en danste zijn ouders met elkaar terwijl Sirius en Stephanie samen plezier beleefden.
Zo te zien was het toen nog koek en ei tussen die twee, waar ging het fout?
Zuchtend bladerd Harry verder door de foto's. Harry beseft meer en meer dat James en Lily goed bevriend waren met Stephanie. Op bijna elke foto staan ze arm in arm, dansend of lachend. Harry krijgt geen genoeg van de kunsten die James Potter en Stephanie samen op de dansvloer uitspoken. Hij lacht luid hardop als James, Stephanie bijna in Lupos' armen gooit. Scheurbek schiet recht van Harrys gelach en raakt met zijn snavel Harrys wijsvinger. Pijnlijk laat Harry het trouwboek uit zijn handen vallen en hij steekt pijnlijk zijn hevig bloedende vinger in zijn mond. Rustig wrijft hij door Scheurbeks veren om hem rustig te maken en na een tijdje is ook zijn vinger gestopt met bloeden. Hij kruipt richting het boek dat verderop open omgekeerd op de houten vloer ligt. Harry neemt voorzichtig het boek van de stoffige grond en bekijkt de pagina waar het boek was opengevallen. Twee vrouwen staan met hun armen rond elkaars middel te lachen. Hun smaragdgroene en lichtblauwe ogen stemmen af bij hun rode krullen en het blond golvend haar. Hij tanden zijn even wit en staat bij elke vrouw kaarsrecht. Ze zouden zussen geweest kunnen zijn, of zoals Lupos het zei: soulmates
Onderaan de foto van de twee lachende vrouwen stond in een rood, krullig handschrift een klein tekstje geschreven.



Hey lieve Lily,
Ik zéi toch det Lily Potter geweldig klinkt.
Weetje, ik ben er trots op je getuigen te mogen zijn.
Ik bedoel, hoelang zijn we al soulmate?
Juist ja, zooooooooo lang al.
Hey, je feest was geweldig, houdt Jamieboy goed bij wil je.
Na zes jaar jagen op een rood lekker ding heeft hij je eindelijk te pakken.
Wat zeggen we dan? 'Dankuwel, Stephie.' Brave Lily.
Hey Lilson, nu effe serieus.
Ik heb eens nagedacht.
Ja, écht na gedacht.
Het Schouwer zijn is redelijk zwaar,
en met dat opkomend kind in mijn buik word ik steeds banger.
Lils, beloof me,
dat als mijn kind er al is als ik sterf,
dat je het zal opvoeden als je eigen kind.. Beloof het me gewoon.
Ik denk niet dat hij het aankan
om alleen een kind op te voeden.
Als ik sterf voor ik beval, wil je dan asjeblief zorgen dat ook hem niets overkomt? En, als ik voor jou sterf,
mag je al mijn witte en rode kleren hebben,
én mijn cd-collectie,
én ik wil graag dat als ze mijn lichaam nog hebben,
dat ze mijn hart in een kistje stoppen
en bij jou in de tuin begraven.
Lily, asjeblief, voor die ene keer
dat ik eens serieus ben, beloof het me.
Dikke dikke soulmate kus,
Stephaninie x



Reacties:


xBittersweet
xBittersweet zei op 12 nov 2010 - 16:44:
Héél snel verder met dit verhaal...Serieus jij weet het echt spannend te houden.
Echt supersupersuper leuk. Ook heel mooi geschreven. Het leest lekker weg.
Er zitten hier en daar wel héle kleine typfoutjes in maar dat is ook het enige.

Dus go go go to the next chapter