Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Need » 14

Need

4 dec 2010 - 11:34

288

0

170



14

"Mona Potter?" Iedereen in de zaal keek plots naar me, en ik keek naar mijn voeten toen ik naar het krukje liep. Ik vertrouwde die stoffige hoed voor geen meter.
"Ah, de laatste Potter!" Ik schrok en beet op mijn lip toen de stem door de hele zaal bulderde. Ik zocht naar Harry aan de Griffoendor-tafel, maar ik zag hem nergens zitten.
"Ja, kindje, jij lijkt ontzettend op je moeder. Even slim, maar wel iets terughoudender dan zij was." Ik fronste. Ging het hier om mij of om mijn moeder?
"Ja, dat lijkt me duidelijk, je bent minder moeilijk dan je broer. GRIFFOENDOR!" Ginny klapte, en Fred en George wenkten me. Ik liep lachend naar de luichende tafel en ging zitten. Ik zag Hermelien, maar Harry en Ron waren nog steeds spoorloos.
"Welkom in Griffoendor," zei de tweeling in koor. Ik lachte, maar draaide me toen naar Hermelien.
"Waar zijn..."
"Harry en Ron? Weet ik niet. Ik dacht dat ze misschien ziek waren, maar Fred en George zeiden net dat ze normaal op de trein hadden moeten zitten." Hermelien keek rond.
"Oh, als ze zichzelf maar niet in de nesten hebben gewerkt," zuchtte ze. Ik knikte instemmend.
"Ginny Wemel?" Ik keek naar de sorteerkruk, waar mijn beste vriendin had plaats genomen. De hoed raakte amper haar hoofd en begon al te lachen.
"Ah! Een Wemel. Ik weet wel raad met jou. GRIFFOENDOR!" Ginny straalde en kwam meteen naast me zitten.
"Zijn ze er niet?" vroeg ze toen ze merkte dat onze broers niet aan de tafel zaten. Ik schudde mijn hoofd.
"Niemand weet waar ze zijn." Ik luisterde niet meer naar haar antwoord, maar liet mijn blik door de zaal gaan. Ik zag de verschillende afdelingen, en aan de overkant van de zaal keken twee grijsblauwe ogen naar me...


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.