Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Need » 18

Need

4 dec 2010 - 11:35

379

0

186



18

Fijn, eerste lesdag en al meteen te laat! Dat zou die professor Snaap -of hoe heette hij- geweldig vinden! Buiten adem bereikte ik de kerkers, en na lang zoeken vond ik eindelijk de juiste. Ik klopte zenuwachtig op de deur, beet op mijn lip toen er een nors 'binnen' werd gemompeld.
De leraar was een grote, bleke man met schouderlange, zwarte haren. Zijn neus was groot, en zijn gezicht keek mee even verbijsterd aan. Ik staarde terug, tot hij leek te ontwaken.
"En wie bent u, juffrouw?"
"Mona... Mona Potter. Het spijt me vreselijk dat ik te laat ben meneer, maar mijn kat had mijn schoenen opgegeten, en mijn boekentas had zich verstopt, en ik..." Hij onderbrak mijn woordenstroom met een flauw handgebaar.
"Geen goed begin, juffrouw Potter. Ga op uw plaats zitten, neem uw boeken en luister." Hé, dat ging best makkelijk. Verbijsterd liep ik naar het tafeltje waar Ginny me wenkte, en plofte neer op de stoel.
"Juffrouw Potter, ik hoop dat u niet zo'n herrieschopper bent als uw broer," zei de leraar zonder zijn blik van het bord te halen. Ik keek hem versuft aan.
"N...nee, meneer, ik denk het niet," antwoordde ik zacht.
"Mooi. Dan kunt u me vast zeggen waar ik het recept voor Veritaserum kan vinden?"
"Eh, voor welk serum, meneer?" Hij glimlachte flauw, en de Zwadderaars in de kerker lachten minachtend.
"Stilte," zei de leraar.
"Ik had niet van je verwacht dat je het zou weten. Maar kan u me dan tenminste uitleggen wat het nut is van mierikswortel in wisseldrank?" Ik begon boos te worden. Die man stelde de meest idiote vragen, en het was nog maar mijn eerste les!
"Nee, dat weet ik ook niet, meneer, maar u kan dat niet van me verwachten, aangezien ik niet met tovenaars ben opgegroeid! Misschien kan u me wel uitleggen wat het nut is van internet voor de wereldwijde communicatie?" Ik wachtte niet op zijn antwoord, ging recht staan.
"Nee? Wat vreemd, professor, maar misschien kan u dan wel zeggen wat het laatste nieuwe model van Volkswagen is? Ook al niet? Lieve hemel, professor, ik vrees dat u bijlessen zal moeten krijgen, of komt het doordat u niet thuis bent in de dreuzelwereld?" Enkele Griffoendors lachten, ik keek Sneep, Snaap, Snuip (whatever!) aan en kruiste mijn armen. Hij glimlachte opnieuw.
"Eruit, juffrouw Potter."
Oeps...


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.