Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Need » 20

Need

4 dec 2010 - 11:35

369

0

172



20

"Ginny, alsjeblieft, gooi dat ding weg!" Ik keek haar streng aan, ze huilde en met trillende lip klemde ze het schrift tegen haar borst.
"Hij is zo... zo aardig tegen me," snikte ze zacht.
"Maar je hebt zelf gezegd dat hij je bang maakt! Alsjeblieft, gooi het weg, daar in de wc!" Ik wees naar het hokje van jammerende jenny, en hoewel ik zag dat het haar veel moeite kostte, wierp ze het ding in de pot en spoelde door. Ik hoorde de geest huilen, en ik bedacht me dat ze waarschijnlijk in de afvoer had gezeten.
"Kom, we gaan naar de wedstrijd kijken," zei ik zacht. Ik legde mijn arm om Ginny's schouder en leidde haar naar buiten, wetend dat een mooi potje Zwerkbal haar wel zou kunnen afleiden.

Harry's spel was goed, maar ik zag aan zijn gezicht dat hij bang was. Bang voor het beest dat ronddwaalde door het kasteel. Het had al drie slachtoffers gemaakt. Allemaal versteend. Niemand wist wat er aan de hand was. Toen ik aan professor Smalhart vroeg wat hij ervan dacht, mompelde hij iets over nieuwsgierige kinderen en druk werk. Schoot ik dus geen milimeter mee op.
En ik moest toegeven dat ik zelf ook bang was voor wat er ook mocht huizen in Zweinstein.
"Ze spelen goed, hé?" zei ik opgewekt tegen Ginny. Ze had haar tranen gedroogd en keek met rode ogen naar de spelers.
"Ja. Maar Zwadderich speelt vals." Ja, dat was me ook al opgevallen. De drijvers vielen de verkeerde mensen aan en de wachter behekste volgens mij onze jagers. En helemaal vanboven, cirkelend boven de anderen, vloog Draco Malfidus naast Harry, en als ik eerlijk was, kon ik niet zeggen wie wie nou probeerde pootje te lappen. Ze waren geen van beiden van plan om de ander een duimbreed toe te geven, en die dierlijke concurrentie fascineerde me. Dit was meer dan een vete tussen de afdelingen, het was veeleer een persoonlijke strijd, een gevecht dat werd aangewakkerd door de kille lentewind. Ik volgde de uitwisseling van kille blikken, de vijandige gebaren en het gesnauw dat ik vanaf deze afstand onmogelijk zou kunne horen. Draco en Harry waren beiden erg trots, en dat zou nog vuurwerk geven. Let op mijn woorden!


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.