Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Need » 23

Need

4 dec 2010 - 11:35

299

0

181



23

3 jaar later

Ik ademde opgelucht de geur van Zweinstein in. Ik was weer thuis. Ik liep samen met Fred, George en Ginny naar de tafel van Griffoendor. Ik keek schuin voor me en zag Harry lopen. Mijn grote broer. We praatten niet echt meer met elkaar. Toen hij twee jaar geleden weer wegliep bij de Duffelingen, was ik gebleven. Sinds onze confrontatie met Marten Vilijn, was er iets geknapt in de connectie die we hadden. Want alles wat Vilijn had gezegd, was waar geweest: mijn ouders wilden maar één kind, en ik was te vroeg geboren en ziek. Een sukkelkindje. En Harry was inderdaad geliefder en belangrijker dan ik. En hij had me nog een paar keer uit de problemen moeten halen ook.
Ik wilde niet meer zijn zwakke zusje zijn.
Het leid van de hoed was weer mooi, en naar trouwe traditie moesten Fred en George het lied van Zweinstein natuurlijk vakkundig verkrachten, en ze kregen er nog applaus voor ook! Ik porde Fred tussen zijn ribben, op dat ene plekje waar hij er absoluut niet tegen kon. Hij kletste tegen mijn vingers en siste dat hij me nog wel zou krijgen. Ik lachte en we keken samen naar de sorteerceremonie. Heel wat nieuwe kinderen, en ik herinner me nog goed dat ik zelf stond te trillen als ene rietje voor mijn eigen indeling.
"Nostalgie?" fluisterde Fred in mijn oor. Ik knikte. Hij had me altijd door, op elk moment van de dag. Hij nam stiekem mijn hand vast en kneep er zachtjes in. George gluurde even om en grijnsde toen hij het zag. Ik had hem vertelt dat ik Fred wel zag zitten. Volgens zijn tweelingbroer was dat wederzijds, maar daar geloofde ik niet veel van. Wie wilde er nou wat met het kleine, idiote zusje van Harry Potter?


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.