Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Jonas Brothers » Vlinders » Hoofdstuk 6

Vlinders

21 nov 2010 - 15:57

1020

0

237



Hoofdstuk 6

Vlinder
Zuchtte zakte Vlinder op de grond. Ze moest voor haar school een nieuwe dansroutine bedenken; en het was niet bepaald de dansstijl waar ze goed in was. De deurbel ging. Snel deed Vlinder de muziek zachter en deed open. Nick en Frankie stonden voor de deur. ‘Hoi Vlinder! Wat was jij aan het doen?’ Vroeg Frankie verbaasd. Vlinder keek naar Nick. ‘Vlinder?’ Vroeg Frankie en tikte haar aan. Ze schrok wakker.’Uhm wat?’ Vroeg ze verward. Frankie begon te lachen en liep naar binnen. ‘Je- je pols ziet er al beter uit.’ Mompelde Nick die naar haar pols gebaarde. Vlinder knikte; het ongelukje in de bowlingbaan was nu ongeveer een week geleden gebeurd en haar pols zag er al veel beter uit. ‘Ja- het ziet er inderdaad beter uit.’ Mompelde Vlinder. Het viel even stil. ‘Ik- ik zie je vanmiddag wel weer.’ Mompelde Nick en glimlachte even. Vlinder knikte. Nick stapte in zijn auto en reed weg. Vlinder deed glimlachend de deur dicht en ging naar de woonkamer. ‘Dus- wat was je aan het doen zo net?’ Vroeg Frankie. ‘Ik moet een dansroutine maken voor school- maar het lukt niet.’ Mompelde Vlinder. Frankie keek haar onbegrijpelijk aan.’Ik ben niet zo goed in Hip Hop- hier dit is de muziek.’ Zei Vlinder en zette de muziek weer aan. Dynamite van Taio Cruz begon te spelen. ‘Ohw- maar dit is makkelijk!’ Riep Frankie lachend terwijl hij begon te dansen. Vlinder was verbaasd; Frankie was echt goed. ’Doe na dan!’ Lachte Frankie. Vlinder deed lachend een poging hem na te doen.

Joe
Joe hoorde de voordeur opengaan en weer dichtklappen; Nick kwam de huiskamer binnen gelopen. Kevin stond op. ’Dus- hoe gaan we dat doen morgen?’ Vroeg Kevin. Morgen was het Vlinder haar verjaardag en ze hadden Frankie beloofd er een groot feest van te maken. Frankie had de ouders van Vlinder gebeld om te vragen of hun ook op het feestje kwamen en Nick had allemaal mensen uit de klas van Vlinder gevraagd. Morgen was eindelijk het feestje. ‘Nou twee van ons gaan samen met Frankie haar huis versieren en de andere gaat Vlinder op de een of andere manier weg houden bij het huis.’ Mompelde Joe die het hele plan al uitgestippeld had in zijn hoofd. ‘Dus- Nick- jij neemt haar dan mee op en date en dan gaan Joe en ik-’ Nick onderbrak Kevin. ‘Waarom ik?’ Vroeg Nick. ‘Is dat niet overduidelijk?’ Gaapte Joe hem aan. Nick zei niets. ‘Oké best. Dan neemt Joe haar mee op date in plaats van jou.’ Zei Kevin bloed serieus. Nick keek hem geschrokken aan. Joe begon keihard te lachen. ‘Nee Nick serieus- Jij of ik?’ Zei Joe die probeerde niet te lachen. ‘Ik doe het wel.’ Zei Nick kalm. Nick liep de trap op. Joe en Kevin keken elkaar even aan en begonnen zachtjes te grinniken.

Vlinder
Vlinder volgde Frankie zijn stappen aandachtig; hij was echt super goed. Na twee uurlang werk hadden ze een dans in elkaar geknutseld. ‘Nu alleen nog filmen.’ Zuchtte Vlinder opgelucht. ‘Zal ik jou dan filmen?’ Vroeg Frankie. ‘Ben je gek?! Jij komt er ook op.’ Lachte Vlinder. Frankie glimlachte. Vlinder plantte haar camera op de tafel en drukte op opnemen. Snel ging ze naast Frankie staan. Hij drukte op Play. De muziek begon. Ze dansten alsof hun leven ervan af hing.

Nick
Nick pakte zijn gitaar en speelde afwezig een deuntje. Het deuntje was verslavend en had een soort betekenis. Hij pakte een papier en pen en begon wat woorden te krabbelen. Het ging als een speer. Binnen een uur schreef hij een heel nieuw lied op papier.

She's a butterfly, pretty as the crimson sky
Nothing's ever gonna bring her down
And everywhere she goes
Everybody knows she's so glad to be alive
She's a butterfly

Like the purest light in a darkened world
So much hope inside such a lovely girl
You should see her fly, it's almost magical
It makes you wanna cry, she's so beautiful

She's a butterfly, pretty as the crimson sky
Nothing's ever gonna bring her down
And everywhere she goes
Everybody knows she's so glad to be alive
She's a butterfly


God bless the butterfly
Give her the strength to fly
Never let her wings touch the ground
Give her the strength to fly
Never let her wings touch the ground


Nick glimlachte. Hij legde zijn gitaar weg en legde het liedje onder zijn kussen. Snel stond hij op en keek op de klok. Hij moest Frankie al bijna weer ophalen. Morgen moest hij Vlinder een hele middag bezig houden; hij wist alleen nog niet hoe. ‘Bioscoop?’ Mompelde hij tegen zich zelf. Hij zuchtte en liep de trap af naar zijn auto. Snel stapte hij in en reed richting Vlinder haar huis.

Vlinder
Vlinder begon te lachen. Frankie vertelde Vlinder net dat Nick vroeger altijd president wilde worden. Vlinder vond het wel grappig; hoewel ze Nick wel een heel geschikt persoon vond om president te worden. Hij was vaak serieus en was heel intelligent. De deurbel ging. Frankie zuchtte. ‘Is het nu al tijd?’ Mompelde hij. Vlinder lachte even. ‘Ga je tas maar van boven halen- straks vergeet je hem nog.’ Zei Vlinder. Frankie rende naar boven terwijl Vlinder naar de deur liep. ‘Hey.’ Zei ze vrolijk tegen Nick. ‘Hey.’ Glimlachte hij. Het viel stil. ‘Hey- ik dacht; misschien- misschien kunnen we morgen samen iets leuks doen? Naar de film of zo?’ Mompelde Nick in half verstaanbare woorden. Vlinder dacht even na; morgen was haar verjaardag. Maar daar wisten ze niets van af. ‘Ja leuk!’ Zei ze enthousiast. Nick glimlachte opgelucht. Vlinder had morgen toch niets te doen. ‘Zal ik je dan ophalen om 3 uur of zo?’ Mompelde Nick. Vlinder knikte. ‘Ben ik weer!’ Zei Frankie die de trap af stormde. Hij trok Nick mee aan zijn arm. ‘Kom je nog?’ Mopperde Frankie die Nick meesleepte. Nick zwaaide nog even naar Vlinder. Ze glimlachte en keek toe hoe ze instapten en wegreden. Ze deed de voordeur dicht en begon te glimlachen. ‘Ik heb een date met Nick Jonas!’ Riep ze keihard en begon te lachen. Snel rende ze de trap op naar haar kamer. Vlinder zette haar muziek op en zong keihard mee. Ze haalde haar hele kast overhoop op zoek naar de perfecte jurk.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.