Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Jonas Brothers » Vlinders » Hoofdstuk 7

Vlinders

21 nov 2010 - 15:58

1914

5

267



Hoofdstuk 7

Nick
Nick belde aan. Hij hoorde een deur dicht klappen en gestamp op de trap. De voordeur ging open. Vlinder droeg een silk geel jurkje met gympies eronder. Nick glimlachte even. ‘Zullen we?’ Vroeg hij. Vlinder knikte glimlachend en stapte naar buiten. Ze stapten in de auto. Nick begon te rijden. Vlinder drukte de radio aan. Somewhere over the rainbow. Ze lachte even en zong mee. ‘Kom op Nick! Jij bent de zanger hier!’ Lachte ze. Nick zong glimlachend mee. Ze reden de snelweg op. Nick zette de muziek keihard. Ze zongen keihard mee. Ze reden het centrum in; Nick parkeerde de auto en zette de muziek uit. Vlinder stapte uit. Nick zette zijn zonnebril open een hoedje. ‘Is dat je vermomming?’ Vroeg Vlinder glimlachend. Nick knikte. ’Ben ik zo herkenbaar dan?’ Vroeg Nick. ‘Voor mij wel.’ Lachte Vlinder. Ze liepen richting de bioscoop. ‘Welke film gaan we zien?’ Vroeg Vlinder. ‘Kies jij maar.’ Mompelde Nick. Vlinder bekeek alle films. Ze sloothaar ogen en liet haar vinger langs de films glijden. Ze stopte en opende haar ogen weer. ‘Die.’ Glimlachte ze. ‘Harry Potter. Oké.’ Glimlachte Nick. Ze namen zoete popcorn en gingen de zaal in. Vlinder praatte veel zinnetjes van de film mee. ‘Hoe weet je wat ze gaan zeggen?’ Vroeg Nick verbaasd. ‘Ik heb de film al 5 keer gezien.’ Fluisterde Vlinder terug. ‘Waarom heb je deze weer gekozen dan?’ Vroeg Nick verbaasd. ‘Omdat hij leuk is.’ Glimlachte Vlinder. Nick lachte even.

Frankie
‘Joe! Is de taart al bijna klaar?!’ Riep Frankie vanuit de woonkamer. ‘Ja- ik haal hem nu uit de oven. Auhw!’ Riep Joe vanuit de keuken. Hij vloekte dat hij zich verbrand had. Frankie ging verder met het ballonnen opblazen. Kevin was bezig zijn laptop aan de boxen te koppelen. De deurbel ging. Hun ouders kwamen binnen lopen samen met Danielle. Toen ging de deur weer open. De ouders van Vlinder kwamen binnen lopen. Ze schudden de handen van de Jonas familie en maakten kennis. ‘Dus- jij bent Frankie?’ vroeg Vlinder haar moeder. Frankie knikte. ‘Ze heeft veel over jou verteld.’ Lachte ze. ‘Echt? Gaaf.’ Zei Frankie trots. ‘Joe.’ Zei Joe vriendelijk terwijl hij haar hand schudde. ‘Kevin.’ Voegde Kevin eraan toe terwijl hij haar hand schudde. ’Ze heeft mij ook al over jullie verteld ja maar -’ Ze keek bedachtzaam. ’Waar is die andere- Nick?’ Vroeg ze. ‘Ja- daar heeft ze héél veel over verteld.’ Mompelde Vlinder haar vader. Joe en Kevin begonnen te lachen en gaven elkaar een low five. ‘Hij houdt haar bezig tot het feestje begint.’ Legde Frankie uit.

Het half uur daarna stroomde het huis langzaam aan vol. Frankie zijn mobiel ging af. Hij las het sms’je. ‘Ze zijn er bijna! Snel verstoppen!’ Krijste Frankie. Joe dook behendig achter de bank terwijl Kevin achter een gordijn naast de stereo ging staan. Frankie ging onder de piano zitten. De ouders van Vlinder propten zich lachend in een kast terwijl Denice en Paul onder de trap kropen. Iedereen hield zijn adem in terwijl ze allemaal hoorden hoe de voordeur open ging.

Vlinder
Vlinder liep voorop de woonkamer in. Nick hobbelde achter haar aan. Vlinder fronste haar wenkbrauwen overal hingen slingers en lagen ballonnen. Er knalde een reusachtig confettikanon. Er kwamen allerlei mensen tevoorschijn. Vlinder schoot in de lach en omhelsde allemaal mensen. Er waren klasgenootjes van haar; Frankie; Joe en Kevin; hun ouders. Ze bedankte iedereen. Kevin zette de muziek hard op. Er werden hapjes rondgebracht door Frankie. ‘Gefeliciteerd.’ Mompelde Nick en gaf haar de gebruikelijke drie kussen op haar wang. Vlinder bloosde even en keek Nick glimlachend aan. ‘Vlinder!’ Riep iemand. Het was Frankie. Hij vloog Vlinder in haar armen en feliciteerde haar. ‘Ik heb nog een verassing voor je.’ Zei hij. Vlinder knikte glimlachend. Frankie gebaarde naar de kast. ‘Open de deur maar.’ Mompelde Nick. Vlinder glimlachte even naar hem en opende de deur. Ze gaf een gil. Haar ouders zaten in de kast. Ze omhelsde ze. Het was super gezellig. Joe en Nick schoven alle banken opzij zodat er gedanst kon worden. Vlinder was aan het praten met een aantal kasgenootjes. Opeens klonk Kevin zijn stem door het huis. De hele meute viel stil en luisterde aandachtig. ‘Namens mijzelf en mijn broers wil ik Vlinder een super verjaardag wensen en haar bedanken voor het feit dat ze zo vaak bij ons in de familie aanwezig is!’ Riep Kevin. Iedereen applaudisseerde. Dynamite van Taio Cruz begon te spelen. Frankie trok gelijk Vlinder mee de vloer op. Ze deden hun dans onder luid applaus.

Nick
Frankie was aan het dansen met Vlinder. Ze waren samen echt super goed. Nick wist niet dat Frankie zo goed kon dansen. Hij bekeek de bewegingen van Vlinder. Soms leek het wel alsof ze vloog; net als een echte vlinder. ‘Ben jij Nick?’ Vroeg iemand. Nick keek op en knikte. ‘Ik ben Vlinder haar moeder.’ Zei de vrouw bijna schreeuwend om boven het geluid uit te komen. ’Aangenaam.’ Zei Nick en schudde haar hand. Hij gluurde stiekem en snel naar Vlinder. ‘Vlinder heeft mij veel over jou verteld.’ Zei de vrouw. Nick keek haar geïnteresseerd aan. ‘Echt?’ Vroeg hij verbaasd. Vlinder haar moeder glimlachte breed. ‘Wat dan?’ Vroeg Nick nieuwsgierig. ‘Ze zei dat je heel intelligent, zorgzaam en lief was.’ Zei de vrouw. Nick glimlachte even en keek naar Vlinder. ‘Volgens mij mag ze jou wel.’ Mompelde de vrouw. Nick zuchtte en keek naar Vlinder. ‘Ik mag haar ook wel- Vlinder is heel- vriendelijk en vooral open. Ze is volgens mij nergens bang voor.’ Zei Nick. De vrouw knikte. ‘Dat zeggen niet veel mensen.’ Mompelde haar moeder. Nick dacht even na over wat Vlinder haar moeder had gezegd. ‘Mijn man en ik moeten weg- anders missen wij ons vliegtuig. Leuk je ontmoet te hebben.’ Zei de vrouw en verdween.

Langzaam werd het weer rustiger op het feestje. De ouders van Nick vertrokken samen met Frankie, Danielle en Kevin. ‘Hey Nick! Succes!’ Lachte Joe en verdween. Nick fronste zijn wenkbrauwen en bedacht waarvoor die kwaadaardige grijns van Joe bedoeld was. Hij wist het. Voordat hij iets kon zeggen reed Joe weg in de laatste auto. Fijn dacht Nick- hoe moest hij nu thuis komen? De laatste mensen vertrokken tot alleen Nick en Vlinder nog over waren. ‘Ga jij niet naar huis?’ Fronste Vlinder. Nick werd rood. ‘Uhrm- ze zijn me vergeten.’ Mompelde Nick. Vlinder schoot in de lach. Nick reikte naar zijn zak. Zijn mobiel was weg. ‘Joe.’ Mompelde Nick tegen zichzelf. Hij zag al voor zich hoe Joe zich slap lachte in zijn auto. ‘Dan slaap je hier toch gewoon?’ Lachte Vlinder en liep terug naar de woonkamer. Nick volgde haar. Ze ploften beide neer op de bank en staarden om zich heen. Het hele huis wat ooit heel netjes eruit zag leek nu meer op een vuilnisbelt. ‘Ik ruim deze troep morgen wel op.’ Lachte Vlinder. Nick knikte en gaapte even. Vlinder stond op en deed het licht uit. Het enige licht dat nu nog in de kamer was kwam van de kerstlampjes die Frankie deskundig om de tafel geplakt had met grijze Duck tape. ‘Ik weet niet wat jij gaat doen; maar ik ga slapen.’ Lachte Vlinder en zakte onderuit op de bank. ‘Goed idee.’ Glimlachte Nick en zakte ook onderuit. Vlinder sloot haar ogen en rolde haarzelf op in een klein bolletje. Nick keek hypnotiserend naar haar. Ze ademde zachtjes; het was heel rustgevend om te zien.

Vlinder
Vlinder gaapte even en werd langzaam wakker. Ze lag tegen iets of iemand aan. Ze keek om haar heen; ze lag op de bank in de woonkamer. Ze lag met haar hoofd op iets zachts. Het was Nick! Vlinder bleef even zo liggen. Nick ademde zwaar. Vlinder lag met haar hoofd op zijn linker borst. Ze luisterde aandachtig en hoorde zijn hart kloppen. Ze voelde Nick plotseling bewegen en ging gelijk rechtop zitten. Nick keek haar verbaasd aan. Vlinder werd rood. ‘Ontbijt?!’ Riep ze en stormde de keuken in. Ze sloeg haarzelf voor haar hoofd en zuchtte. Ze keek om het hoekje naar Nick die verward om zich heen keek. Vlinder zette snel twee kopjes koffie en gaf er een aan Nick. ‘Het is een rotzooi.’ Mompelde Nick. Vlinder keek naar de vloer. Overal lag confetti en gescheurde plastic bekers. Vlinder greep een vuilniszak en begon dingen erin te stoppen. Nick stond gelijk op om te helpen. Vlinder drukte de radio aan. Langzaam kwamen ze op dreef. Vlinder poetste plakkerige vlekken van haar piano die waarschijnlijk waren veroorzaakt door Frankie die met cola had staan gooien. Ze kon de verleiding niet weerstaan en ging zitten om te spelen. Nick kwam ook aangelopen met een hele emmer sop in zijn handen. Hij glimlachte en zette de emmer aan de kant; hij plofte naast Vlinder neer. ‘Ben je goed?’ Vroeg Nick. Vlinder haalde haar schouders op en begon voor hem te spelen. Nick leek het liedje gelijk te herkennen als een van zijn eigen. Hij glimlachte even. Ook hij legde zijn vingers op de toetsen en speelde mee. Hij begon zachtjes de tekst te neuriën en keek Vlinder uitdagend aan. Ze glimlachte en begon mee te zingen. Er ging een mobieltje over. Vlinder stopte met spelen en begon te zoeken. Onder een berg lege chipszakken lag haar mobieltje. ‘Ik heb een sms.’ Fronste ze. ‘Van wie?’ Vroeg Nick. ‘Mijn ouders; er staat; Je cadeau staat in de tuin! Gefeliciteerd!’ Las Vlinder voor. Nick keek naar de tuindeuren waar gordijnen voor hingen. Ze renden beide lachend naar de deuren toe. Vlinder gooide ze open; haar mond viel open van verbazing. ‘Wohw! Dat- is- zo- gaaf!’ Riep Nick lachend. Trots bekeek Vlinder haar gloednieuwe aanwinst van dichtbij. Voor hun neus stond een gloednieuwe banaangele vespa. Er hingen twee witte Italiaanse helmen aan. ‘Kom we gaan een ritje maken!’ Riep Vlinder. Ze deed de deuren op slot. ‘Dan breng ik je gelijk thuis.’ Zei ze glimlachend en deed de helm op; ze ging op de scooter zitten. Nick deed zijn helm op en ging onzeker achterop zitten. ‘Vlinder- weet je dit zekeééééééér!’ Riep Nick uit. Vlinder was al weggescheurd. Ze schoot keihard in de lach terwijl ze het bos in scheurden. ‘Is dit niet iets te hobbelig?’ Vroeg Nick lachend. ‘Is goed voor je lachspieren!’ Riep Vlinder grinnikend. Ze raceten het bos uit. ‘Wil je ook?’ Vroeg Vlinder en stopte de scooter. Ze stapte af. Nick lachte en schoof naar voren. Vlinder ging achter hem zitten. ‘Hoe werkt zo’n ding?’ Fronste Nick en duwde een willekeurige hendel in. De scooter gaf een flinke stoot en schoot vooruit. Vlinder greep haar armen om Nick zijn middel heen en schoot in de lach. Ze raceten over het fietspad richting Nick zijn huis. Vlinder haar arm schoot naar voren; ze drukte keihard de claxon in. Er kwam een vreselijk toeterdeuntje uit die je deed denken aan The Dukes of Hazard. Ze schoten allebei keihard in de lach terwijl Nick de scooter parkeerde voor zijn huis. Frankie kwam naar buiten gerend en bekeek de scooter aandachtig. ‘Vet gaaf! Mag ik erop rijden?!’ Riep hij enthousiast. ‘Dat mag helemaal niet! En kom naar binnen- je hebt geen jas aan!’ Bulderde Denice vanuit de keuken. Frankie trok Vlinder mee naar binnen; die gevolgd werd door Joe. ’Ik laat je mijn kamer zien!’ Riep Frankie. Vlinder liep lachend met hem mee de trap op.

Nick
‘En was het gezellig?’ Vroeg Joe die grijnzend uit de keuken kwam gelopen. Nick zuchtte. ‘Joe- wat jij deed was zeer onvolwassen! Je moest je schamen!’ Foeterde Denice. Nick zei niets; eigenlijk was hij Joe best dankbaar.


Reacties:


SillyMe
SillyMe zei op 17 juli 2011 - 19:29:
je MOEEEEEEEET echt verder, ik ben verslaafd aan je verhaal,
mag ik een melding?
xx


Nynke
Nynke zei op 6 dec 2010 - 14:25:
Whaah Jongens echt> Ik ben zo ongelofelijk inspiratieloos deze week! Help!


jonasforever
jonasforever zei op 30 nov 2010 - 17:26:
yeey, frankie is echt een poepie. :#


xEmma
xEmma zei op 26 nov 2010 - 18:48:
Aaaaah, ik was vergeten te reageren! Oh, wat ben ik ook een stomme sukkel! Ik moest van mezelf namelijk mijn Engels verslag maken, dus het was al tegen mijn eigen regels in dat ik het las, en toen vergat ik dus te reageren.
Maar hea, dat ga ik nu wel doen ^^

Nick, Frankie en Vlinder zijn allemaal mhihi<3
Ik vind de surpriseparty zo lieff. Ik wil nu ook een surpriseparty
Ik vind Vlinder zo sympathiek en cuwl en alles. En Frankie is natuurlijk überawesome! [Leuk dat hij een kee reen grotere rol heeft in een verhaal!]

Snel verder<3
xx


myheartbeat
myheartbeat zei op 21 nov 2010 - 19:18:
hahahaha, joe is echt geniaal!
hihi, snel verder gaan hoor.
xxxx