Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » When the world turned upside down {~afgewerkt~} » 1. Talking to strangers.

When the world turned upside down {~afgewerkt~}

1 dec 2010 - 20:15

713

8

576



1. Talking to strangers.

Hier is dan het eerste hoofdstukje, Hoop dat jullie het leuk vinden, en zo niet, dan wil ik dat ook graag horen (: Tips en verbeteringen zijn ook altijd welkom (: <'3

Ik loop snel naar het muzieklokaal, want ik besef me dat ik al aardig laat ben. Op één of andere manier heb ik een hekel aan muziek; en daar kan ik een goede reden voor bedenken. Bij ons op school heb je groepen. De populaire groep die bestaat uit cheerleaders en football spelers. De nerd groep, die een aardig hoog aantal heeft, en de ‘normale’ groep, waarmee je de rest van de school kan vullen en de onbereikbare groep, en die vormt één gezin: De Cullens. Niemand weet wat er met ze is, maar stuk voor stuk zijn ze knap en slim. Hoewel ze in geen enkele schoolclub zitten, ze doen ook niet aan uitgaan en dat soort dingen en iedereen vraagt zich dus af waar ze zich dan wel mee bezig houden.
Sinds dit jaar zit ik eindelijk bij de cheerleaders en ben ik dus enorm in aanzien gestegen, al hoewel het feit dat mijn vriendje Matt in het football team zit, ook nog wel wat geholpen heeft.
Ik duw de deur open en loop snel naar binnen, de blikken van de anderen prikken in mijn rug als ik de deur achter me sluit.
‘Mevrouw Collins, ga snel zitten,’ zegt meneer Wallins zenuwachtig.
Ik knik vriendelijk en loop naar mijn plek, tussen mijn twee vriendinnen in. In het voorbij gaan, zwaai ik even naar Matt en werp hem een knipoog toe. Ik ben blij dat ik achteraan zit, want zo kan ik met Matt sms’en, iets wat onmogelijk geweest was als meneer Wallins wist wat er in de sms’jes staat.
‘Toch mevrouw Collins?’ de stem van meneer Wallins doet me opschrikken. ‘Kunt u het herhalen?’ vraag ik vriendelijk. Hij knikt. ‘Dat samenwerking zo belangrijk is.’ Ik knipper even verbaasd, waar heeft die man het over? ‘Ja… Samenwerking is… belangrijk,’ wring ik eruit, en doe mijn best het vriendelijk te laten klinken. Meneer Wallins glimlacht bemoedigend, hoogstwaarschijnlijk blij dat ik hem niet afgezeikt heb, maar om eerlijk te zijn zit dat niet zo in mijn systeem. Natuurlijk draag ik mijn mond bij me, maar ik gebruik hem alleen als het nodig is, aangezien ik niet als de bitch bekend wil staan.
Meneer Wallins deelt de groep in tweeën, en ik kijk toe hoe ik bij een andere groep dan Matt en mijn vriendinnen ingedeeld wordt. Wel zit ik bij Mark, één van Matts vrienden en ik zit bij drie van de Cullens: Jasper, Rosalie en Emmett. We krijgen de opdracht om een liedje in te studeren, met dansen, en alles er op en eraan, en dat voor over twee weken op het open podium.
Ik hoor hoe iemand mijn naam roept en kijk om. Matt wijst haast onmerkbaar op zijn mobiel en op dat moment voel ik mijn mobiel trillen. Ik glimlach en vis hem uit de zak van mijn rokje. Ik lees het, en mijn vingers vliegen over het kleine toetsenbord om een antwoord te typen. Plotseling staat er iemand voor me, die mijn mobieltje afpakt en met een woedend gezicht kijk ik op. Emmett Cullen.
‘Geef. Terug,’ sis ik ijskoud.
Een lachje speelt over zijn gezicht terwijl hij het sms’je leest dat ik aan het versturen was.
‘Geef. Mijn. Mobiel. Terug,’ zeg ik met mijn kaken op elkaar geklemd.
‘Waarom zou ik? We hebben een paar goede danseressen en die voeren geen hol uit.’ ‘Misschien zou ik wat meer uitvoeren als deze groep wat levendiger was. Misschien zou ik wat uitvoeren als jullie niet altijd alles van ons verwachten. Jullie bezitten een goed stel hersens, doe er wat mee,’ zeg ik kalm.
Er glijdt een grijns over Emmett Cullens gezicht en ik krijg zin om te gaan slaan. ‘Goed, en dan wil ik nu mijn mobiel terug voor meneer Wallins komt.’ Emmett gooit hem van zijn ene hand, in zijn andere hand.
‘Ik kan hem aan jou geven, ik kan ook voorlezen wat je typte.’
Even schrik ik, maar dan glimlach ik en sla mijn armen triomfantelijk over elkaar. ‘Is goed, doe maar. Maar dan wel met meneer Wallins erbij,’ zeg ik. Emmett is duidelijk verbaasd en legt mijn mobiel in mijn, inmiddels uitgestoken, hand. ‘Alsjeblieft.’
‘Dank je,’ zeg ik kalmpjes en werp hem nog een ijskoude blik toe, voordat ik me weer focus op mijn sms’je.


Reacties:

1 2

lovevampire
lovevampire zei op 15 aug 2011 - 15:56:
suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper


MyReflection
MyReflection zei op 28 dec 2010 - 9:40:
She got style.
Nu ga ik verder lezen.
x


xAingeal
xAingeal zei op 25 dec 2010 - 22:34:
I LOVE JASPER! <3
geweldig dat hij er hier ook in voorkomt!!
je schrijft echt geweldig, als je het niet erg vind ik ga morgen verder want
ik ben een beetje moe, en moet voor jou ook m'n verhaal nog schrijven.

xoxo. <3


Bellaxxrose
Bellaxxrose zei op 2 dec 2010 - 16:42:
LEUK GA SNEL VERDER !!!!!!


Hermelien
Hermelien zei op 1 dec 2010 - 21:23:
Snel snel verder !
Idd jij hebt geen tips nodig je kan het ontzettend goed !
Ik ga nog veel moeten leren voor ik zo kan schrijven
Meld me asjeblieft ?
Ik vind dit echt wel super leuk !