Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Bleed Forever » Chapter 9.

Bleed Forever

15 dec 2010 - 21:08

2204

2

444



Chapter 9.

De wedstrijd waar we het in het vorige hoofdstuk over hadden, het hele hoofdstuk zal erover gaan het is eigenlijk een extra hoofdstuk, ik had hem er niet tussen hoeven te doen maar ik had er zin in dusjha

De dag van de wedstrijd brak aan, zowel Amber als Dane en Kyle hadden hun ouders niet meer gezien en ze zaten niet bepaald lekker in hun vel daarmee, maar ze moesten zich focussen en proberen het uit hun hoofd te zetten, het zou vast wel goed gaan met Remus en Melian.
Ook Luthien was niet bepaald op der gemak, Severus was ook nog niet terug van waar hij dan ook heen moest (dat wilde ze nooit zeggen omdat ze bang waren dat de kinderen nog banger zouden worden en zouden stressen -alsof dat nu ook niet gebeurd!- Het hele team van Griffoendor ontbeet gezamenlijk in de grote zaal, ze werden op hun schouders geklopt en er werd hen moed ingesproken en succes gewenst. Jasper was een preek aan het geven over hoe belangrijk het was dat ze deze wedstrijd zouden winnen en dat ze het vooral niet moesten verprutsen anders zou de hele week volgeplant worden met trainingen. Kyle luisterde niet eens, hij keek naar de andere kant van de zaal waar het team van Zwadderich zat die duidelijk ook een preek kreeg van hun aanvoerder, Revius luisterde zo te zien ook maar met een half oor, hij staarde een beetje glazig naar z'n aanvoerder en knikte af en toe als er wat tegen hem werd gezegt. Kyle grijnsde en ineens hoorde hij zijn naam hij keek op naar degene die tegen hem aan het praten was en zijn mond viel nog net niet open. Selene stond achter hem en glimlachte een beetje verlegen "Succes vandaag Kyle." zei ze voor ze er ineens keihard vandoor ging. Kyle keek der verbijsterd na tot hij ineens iemand naast hem hoorde lachen, hij gaf Dane een klap tegen z'n schouder en grode iets onverstaanbaars. Dane keek zielig "Alsof ik vandaag al niet genoeg klappen ga krijgen moet jij mij ook nog eens gaan slaan lekker zeg." "Kappen met klieren jullie en luister!" Jaspers stem galmde door de zaal en iedereen keek hem aan, hij trok zich er echter niets van aan en ging onverstoorbaar door met preken. De zwadderaars gingen al naar het veld terwijl Jasper nog helemaal in zijn verhaal zat en sommige keken hen duivels aan. Kyle wist al dat het een vies spelletje ging worden en dat ze moesten uitkijken...
Dane geeuwde even breed en staarde naar de zwadderaars die zich naar het stadion begaven. Hij stond op "Jazz we moeten naar de kleedkamers hoor" zei hij droog toen bijna de hele zaal verlaten was op een paar docenten na die nog op hun gemakje zaten te eten.

Zoals altijd bij een wedstrijd Griffoendor-Zwadderich was de hele school gekomen om te kijken, Ravenklauwers en Huffelpuffers waren meestal voor de Griffoendors en dat was ook deze keer zo. Terwijl het team van Griffoendor zich naar de kleedkamers begaf ging Jasper nog steeds door met zijn strategieën en plannen om de zwadderaars af te maken. Ze pakten hun bezems en wachtte op het sein dat ze zich naar het veld konden begeven. Kyle stond naast Jasper die in zichzelf nu stond te mompelen in plaats van dat hij tegen het team stond te zeuren en de andere jager, Beverly Denver keek hem vrolijk grijnzend aan, Kyle glimlachte droog, met zijn gedachten nog ergens bij Selene die hem succes had gewenst. Het hele team was lichtelijk nerveus, iedereen wist dat een wedstrijd tegen zwadderich geen makkie zou zijn en al helemaal niet eerlijk en ze zouden er niet allemaal zonder kleerscheuren vanaf komen. Madame Hooch floot gaf hen het teken en ze konden het veld op, ze werden begroet door een hoop gejuich en geklap. En uiteraard gejoel en een hoop boe-geroep van de zwadderaars. Jasper liep naar Madame Hooch, de aanvoerder van het team van zwadderich stond er al "Ik verwacht dat er eerlijk en sportief word gespeeld" zei ze streng kijkend naar de zwadderaars die duivels grijnsde. Revius rolde met zijn ogen, alsof dat nog nodig was om te zeggen, madame Hooch wist toch wel dat haar woorden het ene oor in gingen en het andere oor weer uit. "Aanvoerders schudt elkaar de hand" Hooch ging verder, Jasper en Brandon Hork(ja Hork!) gaven elkaar met veel pijn en moeite een hand en probeerde ondertussen elkaars vingers te breken. "Stap op uw bezems!" iedereen ging klaar staan,en vloog omhoog, wachtend tot de snaai en beukers werden vrij gelaten. Kyle zag de snaai voor een seconden langs madame Hooch heen flitsen en verdween toen uit het zicht, de beukers vlogen loodrecht omhoog en begonnen over het veld te zigzaggen. Madame Hooch pakte de slurk, en het spel begon.
Griffoendor was meteen in bal bezit, Jasper schoot ervandoor en kreeg nog geen seconden later een beuker naar zich toe geslingerd die hij met gemak wist te ontwijken, hij gooide over naar Kyle die Hork ontweek en naar de doelpalen vloog, hij speelde over naar Beverly die hem in een van de ringen knalde, "10 - 0 voor griffoendor!!" Riep de nieuwe commentator. Kyle keek even naar wie het was maar herkende hem niet echt, waarschijnlijk iemand van Ravenklauw die hij niet interessant genoeg vond om hem te leren kennen. Kyle vloog om de doelpalen van Revius heen en hoorde hem zachtjes vloeken, waardoor Kyle grijnsde "Sorry Rev!" riep hij voor hij weer achter de slurk aan ging die nu in het bezit was van zwadderich. Zo ging het een tijdje door tot het 50-50 stond "En het is gelijk spel, het ziet ernaar uit dat beiden zoekers nog niets van de snaai hebben gezien"Kyle keek naar boven waar beiden zoekers elkaar praktisch van hun bezems af wilde schoppen. Hij lette niet erg goed op en voor hij het wist schoot er een beuker rakelings langs zijn hoofd en moest hij uitwijken "LUPOS LET OP!" brulde Jasper ineens vanaf de andere kant van het veld, hij kwam met de slurk op hem af gezoeft en gooide hem over. Kyle keek hem even zuur aan en ging er weer vandoor. Revius zoefde beschermend langs zijn doelpalen toen Kyle dichterbij kwam en keek hem met samengeknepen ogen aan, alsof hij wilde zeggen : waag het eens om te scoren. Kyle echter trok zich er niets van aan en schoot net langs Revius heen die met zijn vingertoppen nog net de slurk raakte maar niet kon tegen houden. "60-50!!" de griffoendor supporters begonnen harder te schreeuwen en juichen terwijl er van de kant van zwadderich een hoop werd gescholden en gevloekt.
Dane zoefde over het hele veld, elke keer weer een beuker op een zwadderaar afsturen die de slurk in zijn bezit had, hij had meerdere keren doel getroffen en 1 van de Jagers was nu een beetje versuft door een beuker midden in zijn maag, hij ging dubbelgeklapt over zijn bezem en scheen maar weinig lucht te kunnen krijgen. Dane snoof toen de zwadderaar zielig ging lopen doen en smeekte om een strafworp omdat het volgens hem, Dane's knuppel was die hij bewust in zijn maag ramde. Madame Hooch negeerde hem en keek nu naar de wachter van Griffoendor die weer een slurk tegenhield. Omdat de zwadderaar zijn zin niet kreeg, vlogen de drijvers op Dane af met opgeheven knuppels, Dane zag hen aankomen maar voor hij iets kon doen werd hij bijna van zijn bezem geslagen. Madame Hooch floot dit keer en schoot naar de twee drijvers van Zwadderich die ze uitfoeterde. "een strafworp voor Griffoendor! En terecht!!" werd er door de commentator gebruld. Dane trok een met pijn vertrokken gezicht maar had geen kans om even normaal bij te kunnen komen of er vloog alweer een beuker op hem af nadat de strafworp was tegen gehouden door Revius. Dane ontweek hem en sloeg hem met alle kracht die hij had terug waardoor een van de jagers van zwadderich van hun bezem viel. Dane vond dat dat zijn verdiende loon was en vloog op z'n gemakje terug.

Luthien zat met Amber,Chanelle en Selene op de tribune en zaten bijna hun nagels af te bijten van de stress, Dane werd lelijk geraakt door die twee zwadjes en het leek even of hij er niet meer bovenop zou komen maar hij sloeg net zo hard een beuker terug waardoor een jager van zwadderich van zijn bezem afdonderde, Luthien werd bijna doof door het lawaai dat er opsteeg van de tribunes, dat al snel gejuich werd omdat Kyle wederom had gescoord. Selene sprong vrolijk op en neer en floot bewonderend. Luthien en Chanelle keken haar aan en schoten in de lach waar Selene echter niets van merkte omdat Revius het er blijkbaar niet mee eens was dat hij een beuker richting zijn hoofd kreeg die in plaats van daadwerkelijk tegen zijn hoofd aankwam door de middelste doelring heen vloog. Hij schreeuwde wat tegen de drijver die daar verantwoordelijk voor was -nee niet Dane- en meteen zodra hij de slurk in zijn handen had gooide die hem met zo'n kracht tegen de drijver aan dat ook hij van zijn bezem donderde. Nu speelde ze dus met 1 drijver minder en de zwadderaars met 1 jager minder. Luthien beet op der onderlip, dalijk raakte er meer Griffoendors gewond...
Ze keek naar de tribunes waar de docenten meestal zaten en zag Anderling ook zorgelijk kijken, Sirius zat er ook en zat heerlijk onderuitgezakt te genieten van het spel, het leek hem niet echt zorgen te baren dat de griffoendors en zwadderaars elkaar praktisch aan het afmaken waren...maar hij was het waarschijnlijk zo gewent. Luthien bleef even met haar blik op hem hangen en gleed toen iets verder naar benden met haar ogen waar Perkamentus zat, op de een of andere manier leek Perkamentus niet op zijn gemak zoals hij altijd was, of in elk geval uitstraalde, hij had iets waardoor Luthien zich zorgen begon te maken. nog erger dan ze al deed om haar vader, Remus en Melian die nog steeds niet terug waren van hun missies.
Na nog een half uur stond het 120 tegen 100 met Griffoendor aan de leiding, en zonder enige waarschuwing schoten de twee zoekers in noodvaart omlaag, iedereen staakte het spelen en keken naar de twee zoekers die duidelijk achter de snaai aan zaten, ze schoten het hele veld over en probeerde elkaar nog steeds met geweld van hun bezems te schoppen, iedereen in het stadion leek zijn adem in te houden, tot ze een duikvlucht inzette en de zoeker van Zwadderich met een klap op de grond terrecht kwam,even doorrolde over het gras en toen bewusteloos door de klap bleef liggen, Danny (de zoeker van Griffoendor) had nog net op tijd op kunnen trekken en zat nog steeds achter de snaai aan, de drijvers van zwadderich probeerde hem van zijn bezem te slaan toen hij langs kwam en stuurde beukers op hem af, Dane schoot ertussen en schoot ze terug. Het werd echt vies nu de spelers van zwadderich probeerde ook Danny van zijn bezem te rammen terwijl de Griffoendors juist de zwadderaars van hun bezems wilde meppen. Het duurde nog geen 2 minuten voor Danny de snaai ving en het stadion leek te ontploffen.

"Jullie waren goed, erg goed maar het had beter gekund de Zwadderaars hadden teveel- he wat !laat me los!" Jasper probeerde wanhopig uit de greep van Dane,Kyle en Danny te ontsnappen die hem in de houdgreep hielden en hem onder de douche met kleding en al dumpten -de koude douche- en lachtte hem keihard uit toen ze zijn verwonderde gezicht zagen. Op een gegeven moment kon hij er ook wel de humor van inzien en lag ook in een deuk. "Dat word feesten vanavond in de leerlingenkamer!" riep Danny die nog steeds de snaai in zijn hand had. "Echt wel, wie sluipt er naar de keukens om eten en drinken te jatten?" riep Dane boven het tumult uit. "Jatten? Jonge die huiselfen GEVEN het gewoon aan je, je hoeft het maar te vragen en zij doen het!" zei Kyle die net zijn zwerkbal gewaad uit deed, de meiden draaide bewust hun hoofden zoals altijd en giechelden.
Na een half uurtje stonden ze met z'n allen buiten en werden ze opgewacht door elke griffoendor die er aanwezig was geweest tijdens de wedstrijd...iedereen dus. De Drijver die ze knock-out hadden geslagen was naar de ziekenzaal gebracht en madame Plijster was bezig hem op te lappen ze zouden later wel met z'n allen naar hem toe gaan maar eerst eens die meute mensen af schudden zodat ze ook daadwerkelijk het kasteel konden bereiken. De zwadderaars waren zwaar op hun tenen getrapt en riepen nog steeds beledigingen naar hun hoofden die ze negeerde. Voor even, hadden Kyle en Dane niet aan hun ouders gedacht die ergens bezig waren met iets levensgevaarlijks, maar nu ze zich niet meer hoefde te concentreren op dat ze niet van hun bezems zouden worden geslagen, kwam dat allemaal weer terug en waren ze niet echt meer in de stemming om te feesten, ze waren nu nog niet terug, ze hadden niet op de tribunes gezeten zoals ze normaal deden, en ze hadden nog niets van zich laten weten, wat als er wat gebeurd was? als ze waren gesnapt? Luthien kwam op hen afgestormd, met dezelfde zorgelijke blik als Kyle en Dane hadden, het was dus duidelijk dat ook zij zich ernstige zorgen maakte om haar vader en Remus en Melian.


Reacties:


dylan04
dylan04 zei op 16 dec 2010 - 16:16:
Great ^^ Wel jammer dat Zwadderich heeft verloren . Maar ach, die beuker tegen die drijver was terecht! Moesten ze maar niet tegen kop aan gooien!

Geweldig hoofdstuk ^^

x


MissSnape
MissSnape zei op 16 dec 2010 - 13:24:
Geweldig!
Zoals altijd eigenlijk XD Snel veder jij!
xxxx(L)