Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » F.E.A.R. » 1

F.E.A.R.

23 dec 2010 - 13:57

640

1

153



1

James verveelt zich. Terwijl hij op zijn bed ligt, kijkt hij rond in zijn grote kamer. Van alles staat tegen de muur: een bmx-fiets, pijl en boog, een surfboard, zekeringen en een helm voor het klimmen, en nog veel meer. Hij grijnst. James is iemand die nooit genoeg avontuur kent. Een paar jaar geleden heeft hij zijn rechterpols en zijn rechterbeen gebroken toen hij met zijn bmx-fiets van een halfpipe ging, maar dat heeft hem niet tegengehouden om nóg verder te gaan. Een maand geleden heeft hij voor het eerst een tandemsprong uit een vliegtuig gedaan, en hij vond het fantastisch. Samen met zijn vriend Kyle heeft hij zo ongeveer elke sport al gedaan. Kyle even oud als James, ook dertien. Ze kennen elkaar al sinds de peuterspeelzaal, en zijn nooit lang van elkaar gescheiden geweest. Kyle woont twee straten verder, en elke ochtend fietsen ze samen naar school. Nu is het alleen kerstvakantie, en Kyle is samen met zijn ouders en zijn oudere broer naar Hawaii gevlucht. Het is daar zonnig en warm, terwijl hier in Nederland alle dagen grijs en koud zijn.
Zuchtend staat James op en pakt zijn verzameling stripboeken onder zijn bed vandaan. De meeste van zijn stripboeken zijn oud en stoffig, maar een serie is nog helemaal intact: F.E.A.R.. Kyle kwam een halfjaar geleden aan met het eerste deel van de serie. Het verhaal gaat over een andere wereld, ver weg hiervandaan. De jongeren moeten erin vechten voor hun leven, tegen allerlei enge robots. James slaat het nieuwste deel open. Oh, deze ken ik al, saaaai... Dan moet ik maar het nieuwste deel kopen denk ik :/
James kleedt zich warm aan, neemt een fles water mee, wat geld en een rugzak. "Ik ga even een beetje wandelen!" roept hij door het grote huis. De schoonmaakster komt uit de woonkamer, met stoffer en blik in haar handen. "Het is goed, ik zeg het wel tegen je vader, ga maar." James knikt en stapt naar buiten, de sneeuw in. De koude wind slaat hem in zijn gezicht, maar hij verbijt het. Hij moet weten hoe het verdergaat met de mensen in F.E.A.R, dus hij loopt stug door, naar het winkelcentrum een kilometer verderop. Daar slaat hij een nauw steegje in met links en rechts vuilnisbakken en troep. Als hij het uiteinde bereikt, slaat hij linksaf, en dan meteen weer rechtsaf, en loopt net zo lang door totdat hij voor een klein, donker winkeltje belandt. Hij stapt naar binnen en een belletje rinkelt. De verkoper komt omhoog van achter de balie. Het is een lange, dunne man met lang grijs haar en ingevallen wangen. "Halloo daar!" zegt hij met een schorre, onaangename stem. "Wat kan ik voor je doen?"
"Ik zoek het nieuwste deel van F.E.A.R." antwoordt James.
"Ah! Kom maar mee." zegt de verkoper samenzweerderig, en hij schuifelt het magazijn binnen. Even later komt hij weer naar buiten met een brandnieuw deel van F.E.A.R. "Dat is dan €3,50." James overhandigt hem het geld en stopt het stripboek in zijn tas. "Dankjewel." zegt de verkoper. Opgelucht dat hij weg kan, duwt James de deur open. "Wacht!" roept de man. De verkoper brengt zijn hoofd dicht bij dat van James. "Hoe zou jij het vinden om zelf in de serie te zitten?"
Verbaasd over de plotselinge vraag stamelt James "Eeuhm, kweenie, misschien wel cool, toch?"
De ogen van de verkoper lichten op. "Zozo, vind je dat? Denk er maar eens over na. Het kan namelijk echt." De man pakt een blaadje van de balie en overhandigt het aan James. "Het kan echt, weetje, dus denk er maar eens over na." James weet niet wat hij moet zeggen, en struikelt achteruit, weg van de man. Hij valt door de deur en rent weg, terug naar huis. De woorden van de man blijven in zijn hoofd spoken. 'Het kan echt, denk er maar eens over na...'


Reacties:


xAingeal
xAingeal zei op 23 dec 2010 - 14:13:
I LOVE JOU VERHAAL! <3

- zou je de mijne ook willen lezen ?