Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » --- » 1

---

26 dec 2010 - 17:20

573

0

141



1

'zeynep eten is klaar, kom naar benden' roept me moeder. ik heel zuchtent 'ik kom'. deed me boek dicht en zette hem op mijn nachtkasje. Liep de trap af en zag me drie zusjes al zitten. 'eindelijk je bent er'zei me meoder. ik kijk haar heel gacharijnig aan. En ging aan tafel zitten. 'is dit ons eten? alweerr! ' zei ik met een pissige stem. 'je moet blij zijn wat je hebt zeynap, mensen hebben helemaal geen eten' zei me moeder boos. 'ik heb hier dus echt geen zin in..ik ga..' en pakte me jas en ging naar buiten. me moeder riepte dingen maar ik wilde het niet horen want ik wist al wat ze ging zeggen.
ik liep naar het dorp en zag me beste vriendin ayca. ' heey eindelijk ik dacht dat je niet meer naar buiten zou komen haha'. zei ayca heel blij. maar ik was niet in bestemming en kijk haar gacharijnig aan. 'wat is er?'zei ze.
'mmm... ik heb echt geld nodig om me zusjes en me moeder eten te geven zodat ze blijer zijn.. en uhh je weet misschien moet het huis dicht we kunnen het huur niet betalen''. ayca zuchte 'daar gaan we weer'.
ik werd boos en keek der aan.'hoe kan je dat zeggen kijk ik heb echt geld nodig dat weetje, als ze het huis dicht doen moeten me zusjes naar het wees huis en dan wil ik er niet aan denken...je weet dat me moeder niet alleen kan werken, als me vader niet wegging naar die andere vrouw dann..'. ik begon weer te huilen en omhelsde haar. 'ik weet het schat, maar wist je nog wat ik zei over die jongen? die mert?'. ik veegde me tranen af een kijk der aan.
' die mert hij wilt niet trouwen, en dan kunnen jullie voor 3 weken een spel spelen dat jullie getrouwd zijn en dan weer uitelkaar..En wajoww dan ben jij gewoon de rijkste van de dorp', dan kan je de huur betalen', alles kun je doen nieuwe kleren kopen enzo. ik veegde me tranen af. 'hoeveel geld krijg ik dan?'.
'haha zeynep dat mag je zelf weten, dat zei hij.. weetje wat morgen gaan we naar die jongen opzoeken', ga nu maar naar huis je moeder is vast ongerust.
ik knikte en liep terug naar huis. ondertussen zat ik na te denken wat zeynep zij. moet ik dacht echt doen? een spel spelen voor geld? ik ken die jongen niet eens oppeens doet die raren dingen met me.. nee niet aan denken, morgen gaan we er heen en dan zien we het wel.
ik klopte aan de deur. me moeder deed open met tranen in der ogen.'' zeynep ga niet meer van huis het spijt me lieverd, ik doe me best'' zei me moeder.
'nee mam het spijt mij ik moet blij zijn wat ik heb'' en omhelsde haar.
'mam wees maar niet bang ik ga morgen werk zoeken' zei ik.
me moeder keek op 'wat zei je daar?' 'neee neee zeynep jij maakt je school af heb je me gehoord!' 'is goed mam'. en omhelsde haar weer. maar in me gedachten dacht ik aan ayca aanbot. ik ga het doen ook!
'mam ik ben moe, weltrusten.' en gaf haar een kus op der wang en ging naar boven. me moeder deed de deur open van me slaapkamer 'weltrusten lieverd, morgen ga ik vroeg weg, dat je dat weet.'
'jaa is goed mam, weltrusten' zei ik nog een keer.
en de licht ging uit...


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.