Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Famous Dad? No way! ft. Big Time Rush » 29.

Famous Dad? No way! ft. Big Time Rush

27 dec 2010 - 18:30

1081

0

238



29.

De volgende morgen wordt ik wakker van mijn wekker die begint te piepen, geweldig een nieuwe dag en school. Ik ga recht op zitten en kijk om mij heen, Logan, die gister nog naast mij lag, ligt nu niet meer naast mij, ook ligt James niet naast mij. Het deken sla ik van mij af en stap uit bed, kleed me aan en als ik naar de deur loop kijk ik nog snel even in de spiegel, gelukkig, mijn wang ziet al veel minder rood en het doet ook geen pijn meer. Ik loop de badkamer in, doe mijn make-up en ga naar beneden, in de woonkamer zit Paul op de bank naar het nieuws te kijken, ik loop naar de keuken en pak een kommetje en doe daar wat cornflakes in en melk dan pak ik een lepel uit de la en loop terug de kamer in en ga naast Paul op de bank zitten en begin te eten.
“Welke lessen heb je vandaag allemaal?”¯ vraagt Paul aan mij en ik wijs met de lepel naar de tafel waar ik mijn rooster had neergelegd, Paul pakt het op en bekijkt het.
“Oké dan,”¯ zegt hij en legt het papier weer terug op tafel, ik knik en slik mijn hap door.

Drie kwartier later zitten Paul en ik in de auto onderweg naar school, toen we weggingen lagen de jongens nog te slapen en ben ik stilletjes naar hun kamer gegaan en heb ze een kus op het hoofd gegeven.
“STOP!”¯ roep ik als ik Sky bij zijn auto zie staan wachten en Paul trapt op de rem en de auto staat stil op de parkeerplaats en hij kijkt me verbaast aan.
“Wat is er?”¯ vraagt hij geschrokken en ik wijs lachend naar Sky.
“Dat is Sky, een vriend van me,”¯ antwoord ik, Paul kijkt naar Sky en knikt dan. Hij geeft me een kus op mijn voorhoofd en ik kijkt hem lachend aan.
“Nou, veel plezier op school,”¯ zegt hij, ik knik en stap uit de auto en doe het portier dicht. Als Paul weg rijd zwaai ik hem nog na en loop dan naar Sky toe die mij met grote ogen aan kijkt.
“Was dat wie ik denk dat het was?”¯ vraagt hij, ik knik en leg mijn vinger op mijn lippen.
“Ja, en ja hij is mijn vader. Alsjeblieft zeg niets, ik wil het nog even stil houden en heb geen zin in al dat gezeik,”¯ zeg ik op smekende toon, Sky knikt lachend en slaat een arm om mijn schouder heen.
“Natuurlijk zeg ik niks, jouw geheim is mijn geheim,”¯ zegt hij en doet met zijn andere hand een gebaart alsof hij met een sleutel zijn mond op slot draait en gooit dan de denkbeeldige sleutel weg. Ik grinnik en samen lopen we de school binnen, we hebben de eerste vier uur tekenles.
“Oké jongens en meisjes. De opdracht voor vandaag is; jullie gaan strakjes naar het centrum en maken een tekening van iets wat jij inspirerend vindt, je mag het ook natekenen, maar jullie moeten er wel je eigen draai aangeven, zoals aparte kleuren gebruiken of voorwerpen of personen erbij toe te voegen. Maak er iets bijzonders van,”¯ zegt meneer Langevelt en hij kijkt de klas in, de leerlingen knikken, pakken hun schetsboeken uit hun tassen en verlaten het lokaal. Ook Sky haalt zijn schetsboek uit zijn tas en kijkt mij dan vragend aan.
“Heb jij er geen?”¯ vraagt hij en ik schud mijn hoofd.
“Nee, ik ben al blij dat ik al mijn andere boeken wel heb,”¯ antwoord ik lachend. Meneer Langevelt komt naar ons toegelopen met een schetsboek in zijn handen en een etui met potloden.
“Alsjeblieft Lily, deze krijg je van mij,”¯ zegt meneer Langevelt en hij steekt het schetsboek en de etui naar mij uit.
“Dank u wel,”¯ zeg ik en pak het dankbaar aan.
“Veel succes!”¯ roept meneer Langevelt ons nog na als Sky en ik het lokaal uit lopen. We lopen naar onze kluisjes en stoppen daar de rest van onze boeken in.

Met de schetsboeken in onze handen lopen Sky en ik door de verlaten winkelstraten. In de verte zie ik Devon en zijn groepje lopen, en hoop dat ze ons niet zien. Ik heb geen zin in hem na wat er gister na school is gebeurt.
“Wat ga jij tekenen?”¯ vraagt Sky en ik haal mijn schouders op.
“Ik heb geen idee, ik heb nog niets boeiends gezien, jij?”¯ antwoord ik, en kijk hem aan. Sky zucht even en schud zijn hoofd.
“Nee, ook nog niets.”¯ Ik knik en we lopen door, we lopen de straat uit het grote plein op. Wanneer ik een bankje zie, ren ik ernaartoe en ga op de rugleuning zitten, Sky komt ook aangelopen en gaat naast mij zitten en kijkt om zich heen. Ik kijk over het plein en zie aan de overkant een standbeeld staan van een halfnaakte vrouw die alleen een soortement van doek om haar lichaam heen heeft en ze houd een kindje tegen haar aan. Het kindje houd ze zo vast alsof ze bang is dat iemand het van haar af wilt pakken, zo is ook haar gezichtsuitdrukking. Ik sla de kaft van het schetsboek om, pak een potlood uit de etui en begin het na te tekenen, Sky kijkt naar mijn schetsboek en ziet hoe ik het standbeeld zo nauwkeurig mogelijk probeer na te tekenen.
Na tien minuten ben ik klaar en bekijk de tekening, Sky knikt goedkeurend en kijkt me aan.
“Mooi hoor,”¯ zegt hij, ik knik en kijk hem aan.
“En weet je al wat jij gaat tekenen?”¯ vraag ik hem, Sky schud zijn hoofd en kijkt nog eens het plein rond, dan komt er een grijns op zijn gezicht een ik volg zijn blik. Als ik zie waar hij om zit te grijnzen begin ik te lachen, Sky kijkt naar een groot doek wat op de muur boven een broodjeszaak hangt, driemaal raden wat erop staat. Juist! Op het doek staan Kendall, Carlos, James en Logan, alle vier kijken ze lachend en boven hun hoofd staat met dik gedrukte letters; Kom en ontmoet Big Time Rush voor een handtekening en optreden, a.s. zondag 21 November in het centrum te zien bij de Record Shop van 10.30 A.M. tot 03.00 P.M. Mis het niet! Ik schud mijn hoofd en kijk naar Sky die al druk bezig is met het natekenen van het doek.
Wanneer we klaar zijn lopen we weer terug naar school, net op tijd komen we binnen als we de bel horen gaan en lopen snel naar het tekenlokaal waar meneer Langevelt op ons staat te wachten.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.