Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Famous Dad? No way! ft. Big Time Rush » 30.

Famous Dad? No way! ft. Big Time Rush

27 dec 2010 - 18:36

1500

0

291



30.

“Jullie zijn vroeg terug,”¯ zegt meneer Langevelt, Sky en ik kijken elkaar aan en halen onze schouders op.
“Hebben jullie je tekening al af?”¯ vraagt meneer Langevelt, Sky en ik knikken en pakken onze schetsboeken uit onze tassen en geven die aan meneer Langevelt. Ik ga naast Sky aan tafel zitten en staar uit het raam terwijl meneer Langevelt onze tekeningen bekijkt, Sky trommelt naast mij verveelt met zijn vingers op de rand van de tafel.
“Nou Lily, ik kan wel zien dat jij talent hebt. Dit is echt heel mooi,”¯ zegt meneer Langevelt en hij kijkt bewonderend naar het schetsboek, ik grinnik zachtjes en knik.
“”¯Dank u wel meneer,”¯ zeg ik en kijk hem aan, meneer Langevelt wenkt mij met zijn hand en ik sta op en loop naar hem toe.
“Zou je het iets meer kleur willen geven?”¯ vraagt meneer Langevelt, ik schud langzaam mijn hoofd.
“Waarom niet?”¯ vraagt meneer Langevelt en ik haal mijn schouders op.
“Ik vindt het mooier in zwart/wit, ik wil er wel wat meer schaduwen aan toevoegen als u dat wilt,”¯ antwoord ik, meneer Langevelt knikt en geeft mij onze schetsboeken terug.

De rest van de dag gaat langzaam voorbij en Sky en ik hebben nu onze laatste les, geschiedenis. De leraar die we hebben, mevrouw McGrady, doet ons bijna in slaap vallen, ze vertelt alsof ze uren de tijd heeft, wanneer de laatste bel gaat pakt iedereen snel zijn of haar tas en loopt snel het lokaal uit. Sky en ik lopen lachend de school uit naar zijn auto.
“Jeetje, wat vertelt dat mens saai zeg!”¯ zeg ik lachend.
“Haha, ja, ik weet het! Ik zit al drie jaar in haar klas,”¯ roept Sky en de tranen lopen over zijn wangen. Sky veegt de tranen weg en we komen aan bij zijn auto.
“Moest jij je vader niet eens gaan bellen?”¯ vraagt Sky en ik schud mijn hoofd.
“Nee, ik heb hem tijdens geschiedenis al ge-sms’t, maar hij is op de set voor wat opnames,”¯ antwoord ik, Sky knikt en kijkt me dan grijnzend aan.
“Moet ik je anders brengen?”¯ vraagt hij, ik knik met een glimlach.
“Ja, is goed,”¯ zeg ik en we stappen in, Sky start de auto en rijd weg. Ik vertel hem hoe hij moet rijden, en een kwartiertje later rijden we de straat in waar ik woon.
“Daar is het, dat grote lichtpaarse huis,”¯ zeg ik, Sky knikt en parkeert even later de auto voor het huis. Ik stap uit en kijk hem vragend aan en Sky kijkt terug.
“Wil je soms even binnen komen?”¯ vraag ik hem, Sky knikt en zet de motor af en stapt uit. We lopen naar de voordeur en ik pak mijn sleutel uit mijn tas en maak de deur open.
“Hallo! Iemand thuis?”¯ roep ik door het huis heen terwijl Sky en ik onze spullen in de gang zetten en naar de woonkamer lopen. Geen reactie, vreemd misschien zijn ze even naar de stad?
“Hallo! Logan, Carlos, James, Kendall!”¯ roep ik nog eens, dan hoor ik gestommel van boven en hoor snelle voetstappen de trap af komen. Met Sky loop ik de keuken in en schenk wat sap in de twee glazen die Sky uit het kastje pakte, Carlos komt de kamer binnen gestormd en kijkt ons vragend aan.
“Riep je mij?”¯ vraagt hij hijgend, ik knik en zet het pak sap terug in de koelkast.
“Waar is iedereen?”¯ vraag ik hem en we lopen de keuken uit en gaan op de bank zitten.
“Nou, je vader is op de set, Logan, Kendall en James zijn de stad in en ik zat boven een filmpje te kijken,”¯ zegt Carlos en hij kijkt me aan.
“Oké, weet je ook hoe laat ze weer terug komen?”¯ vraag ik hem, Carlos schud zijn hoofd en kijkt nieuwsgierig naar Sky, ik lach en kijk Carlos aan.
“Oh ja, Carlos dit is Sky, Sky dit is Carlos,”¯ zeg ik en Sky kijkt op naar Carlos, hij laat bijna zijn glas vallen van de schrik.
“Dat is,”¯ begint Sky en ik knik.
“Jep,”¯ zeg ik lachend, Sky knikt en pakt Carlos’ hand vast, die hem had uitgestoken, en schud hem. Dan staat Carlos op en loopt de kamer uit, Sky en ik kijken elkaar verbaast aan en halen dan onze schouders op.
“Het zal wel,”¯ zeg ik met een lach en Sky knikt.
“Kom, dan gaan we naar mijn kamer,”¯ zeg ik terwijl ik opsta. Sky knikt en we lopen de trap op naar boven, ik open de deur van mijn slaapkamer en we lopen naar binnen. Ik zie Sky met grote ogen mijn kamer rond kijken, ik ga op mijn bed zitten en klop naast mij op het bed als teken dat hij moet komen zitten, Sky knikt en komt naast mij op het bed zitten.
“Wauw, jij hebt echt een grote kamer!”¯ zegt Sky bewonderend en ik haal mijn schouders op.
“Tja, dat dacht ik in het begin ook, maar dat went wel,”¯ zeg ik en kijk Sky aan, die knikt.
“Maar Sky, hoelang wordt je nu al gepest?”¯ vraag ik Sky en kijk zijn kant op, Sky slikt even en kijkt mij dan met een twijfelende blik aan.
“Al eh, al een paar jaar,”¯ antwoord Sky en ik hoor twijfel in zijn stem. Ik pak zijn hand vast en veeg er zachtjes met mijn duim overheen, ik heb het gevoel dat hij het moeilijk vind om hierover te praten, ik knijp bemoedigend in zijn hand en Sky begint te vertellen.
“Het begon eigenlijk al op de basisschool, ik begon mee anders te kleden en licht make-up te gebruiken. Mensen begonnen me van een andere kant te bekijken dan dat ze eerst deden, ze vonden mij slecht, alleen maar omdat ik er anders uit zag dan de andere kinderen op school. Ik ben ook vaak van school verandert vanwege het gepest, soms is het zelfs zo erg geweest dat ik mezelf verwonde met een schaar, scheermesje of een gewoon mes,”¯ zeg Sky en hij haalt even diep adem en slikt. Ik zie een traan over zijn wang naar beneden rollen en ik veeg hem voorzichtig weg met mijn duim en ik kijk hem geschrokken aan.
“Dat doe je nu toch niet meer?”¯ vraag ik, en kijk hem bang aan.
“Nee, niet meer,”¯ antwoord Sky en hij kijkt me aan, ik knik opgelucht.
“Gelukkig maar,”¯ zeg ik en Sky kijkt me raar aan.
“Wat bedoel je?”¯ vraag hij en ik haal mijn schouders op.
“Nou, ik zou niet weten hoe ik het op school zou moeten volhouden zonder jou,”¯ zeg ik en kijk Sky lachend aan.
“Je haalt me de woorden uit de mond,”¯ zegt Sky met een lach en hij geeft me een knuffel en ik knuffel hem terug. Sky laat me los en kijkt me even aan en verteld dan zijn verhaal weer verder.
“Ik vindt het echt vreselijk wat Devon en zijn groepje je hebben aangedaan,”¯ zeg ik als Sky is uitverteld.
“Ach ja, ik heb verder ook nooit echt vrienden gehad bij wie ik mijn verhaal kwijt kon en zo,”¯ zegt Sky en hij haalt zijn schouders op. Ik kijk naar zijn gezicht wat onder de zwarte strepen zin van mijn uitgelopen make-up, en neem hem mee naar de badkamer om het weg te halen. Wanneer we de badkamer uit lopen horen we de voordeur open gaan, Sky en ik lopen de trap af en zien in de hal hoe Logan, Kendall en James hun jassen op hangen en hun schoenen uit doen, ik ga naast Sky op de bank zitten en kijk naar wat Carlos heeft aan heeft staan op de TV. Kendall en Logan lopen de keuken in terwijl James naar ons toe komt gelopen, mij een kleine kus geeft en Sky even aankijkt en gaat dan op de andere bank zitten, ik zie vanuit mijn ooghoek dat James naar Sky blijft staren. Ook zie ik dat Sky het ook merkt dat James naar hem kijkt, want hij begint zenuwachtig met zijn vingers te spelen, ik lach zachtjes en Sky kijkt naar me op met een vragend gezicht.
“Jeetje James, zal ik je even voorstellen?”¯ vraag ik lachend, James kijkt mij betrapt aan en knikt met een rood hoofd, Sky kijkt naar James en begint te lachen vanwege zijn kleur.
“Nou, James dit is Sky, Sky dit is James,”¯ zeg ik, de twee jongens knikken naar elkaar met een glimlach op hun mond.
“Ik zag vanmiddag een poster van jullie in de stad hangen,”¯ zeg ik en de jongens knikken.

Die avond bleef Sky bij ons eten, het was echt heel gezellig om een vriend van school thuis over de vloer te hebben. Nu lig ik in James’ armen op de bank een film te kijken, alhoewel, James, Logan, Carlos en Kendall kijken een film, ik heb mijn ogen dicht, niet omdat de film eng is of zo, maar omdat ik moe ben.
Als ik na een tijdje inslaap ben gevallen, tilt James mij voorzichtig op en loopt met mij in zijn armen de kamer uit naar boven, James kleed mij uit tot ik alleen nog mijn ondergoed aan heb, legt mij onder de dekens en komt naast mij liggen, geeft mij nog een kus op mijn voorhoofd en valt dan zelf ook inslaap.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.