Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Luminescent. ~ » Prologue.

Luminescent. ~

27 dec 2010 - 21:49

292

0

157



Prologue.

Dé proloog! (A) Het lijkt misschien vaag, je gaat denken.. waar gaat dit over? But don't worry, later zul je erachter komen. (:

'Het is goed.. alles is goed,' zei de jonge vrouw zachtjes met een trilling in haar heldere stem. Wolkjes damp ontsnapten uit haar mond bij elk woord.
De donkere gestalte voor haar richtte langzaam zijn toverstok op haar hart. Hij zag een glimlach op haar gezicht verschijnen toen hij zijn hoofd ophief en ze onder de kap van zijn mantel kon kijken. Zo onderdanig en zo onbevreesd, dat hij zich afvroeg of ze wel wist wat er met haar ging gebeuren.
De greep om zijn stok verstevigde zich onverbiddelijk; hij kende immers geen genade en voelde een hevige drang naar moord. Er glinsterde een dikke, zilverachtige traan over haar wang naar beneden en drupte van haar kin af op de koude en besneeuwde aarde. Ze drukte zich tegen de oude treurwilg, alsof ze zich wilde opofferen om het te beschermen.
'Doe.. het..' fluisterde ze half smekend, terwijl er nog een paar tranen vielen. Haar onderlip begon te trillen. Voordat haar knikkende benen het begaven, begroef ze haar vingers door het boomschors alsof het niet meer was dan een geleiachtige substantie.
'Avada Kedavra!'
Een immens felle groene lichtstraal spreidde zich naar iedere hoek van het bos uit, waardoor de sneeuw oplichtte. De vrouw gleed langs de wilg naar beneden met één laatste blik op de vlek tegenover haar en viel met een doffe smak op de grond.
De persoon die zojuist zijn doel had geklaard leek even te snikken, maar begon al snel op een kwaadaardige en triomfantelijke toon te lachen. Er verscheen een wazige rode gloed vanonder zijn kap. Hij liet de vrouw achter zonder nog om te kijken en verdween in donkere pluimen rook die rondom hem ontstonden.
Haar laatste adem werd uitgeblazen, terwijl het dampwolkje langzaam oploste in de ijzige lucht..


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.