Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Luminescent. ~ » 8. Staring teacher

Luminescent. ~

27 dec 2010 - 21:53

651

0

217



8. Staring teacher

'Livine!' siste Celeste opeens en trok aan haar schoolgewaad. Verbaasd keek ze om terwijl ze op haar biefstuk kauwde.
'Professor Snape zit steeds onze kant op te kijken.'
'Snape?' Livine dacht na. Zero vertelde in de zomervakantie nog over hem, over Snape. Alleen kon ze zich niet meer herinneren wat er zo merkwaardig aan hem was.
Langzaam draaide ze zich naar de tafel van de leraren, maar kon alleen tot Perkamentus kijken.
'Wie is dat dan?' vroeg ze. School was amper begonnen en nu al werden ze in de gaten gehouden.
Celeste trok een vies gezicht en wees voorzichtig naar de Oppertafel. 'Die man in het zwart. Hij is het hoofd van Zwadderich en geeft Toverdranken. Ik hoorde dat je maar beter uit kunt kijken, want zo vriendelijk is hij niet.'
'En je moet vooral niet te laat komen bij hem,' voegde Zero er direct aan toe, waardoor Celeste haar blik op hem vestigde. Ze leek even in zijn ogen weg te zinken, maar Zero keek snel een andere kant op.
'Volgens mij hebben jullie Toverdanken van hem.'
'Oh, dat kan nog gezellig worden,' zei Livine sarcastisch en wilde een stuk van haar biefstuk afsnijden.
Zero trok een zuur gezicht. 'Hij heeft mij een keer rattenhersenen laten pekelen in zijn kerker.'
Op dat moment schoot ze uit met haar mes en er klonk een scherp geluid, waarna de mes van tafel schoot. Alsof Zero het erom deed. Hij schaterde het uit terwijl Livine hem met een pokerface aanstaarde.
'Net goed voor je, Zero.'
Ze bukte onder de tafel en raapte haar mes op. Toen ze overeind kwam begon Celeste opnieuw aan haar gewaad te plukken.
'Hij kijkt nu alweer deze kant op!' fluisterde ze en haar ogen werden groot.
Livine zuchtte. Ze veegde haar mes schoon aan haar mouw. Haar oogopslag viel op Zero, die met duidelijke tegenzin een gesprek met een meisje naast hem aanging. Ze keek hem met een aantrekkelijke blik aan. Ook een paar andere meisjes naast haar hadden hun aandacht op hem gericht. Livine probeerde haar lach in te houden. Zero bleek een echte charmeur te zijn. Zelfs Celeste kon haar ogen niet van hem afhouden. Livine moest toegeven dat hij inderdaad een knap koppie had gekregen. Maar ze zou nooit wat voor hem gaan voelen en hij nooit wat voor haar, dat hadden ze vroeger aan elkaar beloofd. En een belofte mag je niet breken.
'Ik wordt nu echt bang van die vent..'
'Doet hij het nu nog steeds?' vroeg Livine half geërgerd en zag hoe Celeste haar gezicht verschool achter haar handen. Ze knikte hevig.
Uit haar ooghoeken zag ze Zero nog steeds met het meisje praten. 'Volgens mij houdt hij Zero gewoon in de gaten.'
Meteen draaide hij bij waardoor zijn haren op een elegante manier meezwaaiden. Het meisje keek Livine arrogant aan, terwijl Zero dankbaar zijn handen tegen elkaar hield en glimlachte.
'Anders mag hij weer rattenhersenen pekelen in zijn kerker.' grinnikte Livine.
'Ha-ha grappig hoor, Twinkle.'

Terwijl Celeste een gesprek met Zero probeerde te beginnen, zonk Livine in een diepe gedachte en frutselde ondertussen wat aan haar gewaad. Wat bedoelde de Sorteerhoed met "uitermate geschikt voor snode plannen"? Alsof ik iets kwaadaardigs van plan ben, laat staan daar de krachten voor heb. En dan nog die Snape. Hersenen laten pekelen, kom op zeg..
Zo onopvallend mogelijk draaide ze zich om naar de Oppertafel, toch wel nieuwsgierig waar de man eigenlijk zat. Ze zag een man zitten, volledig gekleed in het zwart en met lang zwart vettig haar. Van een afstand leek zijn gezicht zo wit als een vaatdoek. Snape praatte met een man naast hem, zonder enige uitdrukking op zijn gelaat. Maar precies op dat moment kreeg hij Livine in de gaten. Nors hield hij oogcontact met haar, maar Livine draaide zich zo snel mogelijk om. Haar hart klopte meteen tien keer sneller van schrik.
Wat gaat er toch in zijn hoofd om?!


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.