Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » ~ Lost in Twilight. » ~ Chapter 3.1

~ Lost in Twilight.

11 jan 2011 - 15:01

639

2

310



~ Chapter 3.1

De eerste hoofdstukken zijn nog vrij kort, maar naarmate het verhaal loopt worden ze langer. (: Oh, en voor de mensen die heel toevallig geïnteresseerd zijn, de naam 'Elizabeth' komt van mijn eigen naam. Het is doopnaam ( ofzoiets xd ) en ik heb er eigenlijk een hekel aan. Like komop, wie noemt zijn dochter nu Morbid Elizabeth ?? Maargoed. Veel plezier.

De volgende ochtend werd ik wakker van een nasaal geluid dat de kamer vulde, mijn wekker realiseerde ik me na een tijdje. Ik sloeg hem uit en kwam met tegenzin uit bed. Met twee willekeurig bij elkaar gezochte kledingstukken, sokken en een onderbroek slenterde ik naar de badkamer waar ik op een traag tempo mijn ochtend-ritueel uitvoerde. Nadat ik klaar was slenterde ik naar beneden en liet me in de lege keuken aan tafel zakken. Zoals altijd op dagen dat mijn vader ’s nachts had moeten werken zou ik hem pas weer zien als ik in de middag thuis kwam. Niet dat het me heel erg uitmaakte, bedacht ik me terwijl ik twee boterhammen uit de zak haalde, ik was graag alleen in de ochtend. Net als hij was ik heel prikkelbaar ‘s ochtends en kon elke opmerking mijn humeur voor de rest van de dag verpesten. Ik smeerde de laatste resten chocopasta op mijn brood en herinnerde mezelf eraan dat ik vanmiddag langs de winkel moest voor een nieuwe pot. Daarna deed ik het brood in een zakje en pakte een schaaltje muesli. Snel at ik hem leeg en toen verdween ik met het brood naar boven. Zoals wel vaker was ik vergeten mijn tas de avond van te voren in te pakken en moest ik dus nu nog mijn spullen bij elkaar zoeken. Mijn brood propte ik tussen de boeken in en ik zwaaide de bomvolle tas over mijn schouder. Ik haastte me de trap af en pakte mijn regenjas van de kapstok, het weer was niet verbeterd sinds de vorige dag. Met tegenzin trok ik de jas aan en ging naar buiten waar mijn fiets al stond te wachten. Het zadel was compleet doorweekt, niet dat ik anders had verwacht, en er zat niets anders op dan mijn achterwerk hetzelfde lot aan te doen. Zo hard ik kon fietste ik de straat op richting school, een plaats die me droogte en warmte beloofde.
Ondanks dat ik laat was vertrokken, was ik nog een van de eersten op school. Ik zette mijn fiets dicht bij de deur zodat ik na schooltijd niet lang door de regen zou hoeven en haastte me naar binnen, al was ik in feite toch al helemaal doorweekt. Binnen was het.. aangenaam. De warmte drong door mijn natte jas heen en ik rilde, dit keer niet door de kou. Mijn jas gooide ik over de verwarming en daarna liep ik door naar mijn kluisje. Toen het deurtje openging kwam er een lawine van losse papiertjes los, maar ik kon nog net op tijd het deurtje weer dicht doen. Misschien was het toch een goed idee als ik de aantekeningen eens in een schriftje ging maken, peinsde ik. Met een hand in de aanslag om alles tegen te houden, deed ik het kluisje weer open. Ik legde de blaadjes in nette stapeltjes neer en deed ze daarna in het bijbehorende vakboek. De aantekeningen zou ik wel overschrijven in de les. Ik propte de boeken in mijn tas die ik nodig zou hebben voor de pauze en ging in de kantine zitten. Zoals altijd als ik te vroeg was, pakte ik Twilight uit mijn tas en sloeg hem open op de plek die mijn bladwijzer aanwees.

‘Hallo,’ zei een melodieuze stem.
Ik keek op, stomverbaasd dat hij tegen me sprak. Hij zat zo ver bij me vandaan als de tafel toeliet, maar zijn stoel stond naar me toe gedraaid. Zijn haar was druipnat, in de war - maar zelfs zo zag hij eruit alsof hij uit een reclame voor haargel gestapt was. Zijn oogverblindende gezicht was vriendelijk, open, een kleine glimlach om zijn perfecte lippen. Maar zijn blik was behoedzaam.
‘Ik heb Edward Cullen,’ ging hij verder. ‘Ik was niet in de gelegenheid mezelf voor te stellen vorige week. Jij moet Elizabeth Brown zijn.’


Reacties:


wordslover
wordslover zei op 11 jan 2011 - 15:05:
Ik wel meeeer!

Ga maar gauw weer verder!

<3


Galadriwele
Galadriwele zei op 9 jan 2011 - 21:04:
Mimimimi ik wil meeeeeeer! ;D
En wel heel erg snel ook...
Pliees *smekende oogjes*

Ik vind Elizabeth trouwens een mooie naam (: Maar Morbid heb ik nog nooit gehoord, vanwaar komt die naam?

Liefs,
Soetkin