Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » De Perfecte liefde » De Perfecte Liefde

De Perfecte liefde

20 jan 2011 - 18:13

968

2

193



De Perfecte Liefde

En wat mag dat dan wel zijn? ‘De Perfecte Liefde’? Vraagt de man zich af, zittende op de lange steiger die uitzicht geeft op het eindeloze water.

Ze is geen medicijn
tegen het tikken van de klok

Want hoe kunnen wij mensen perfectie ervaren? Wij zijn zelf immers niet eens perfect. We veranderen constant, iets wat perfectie niet zou hoeven. Dat is immers al perfect. We worden oud en verlangen dan terug naar toen we jong waren, terwijl we toen juist met ongeduldige blikken naar de toekomst keken.

Geen hoop, geen gids,

Het beeld verandert, de man komt een keuken binnen. In het hele huis is het stil, onaangenaam stil. Alsof er net iemand boos is weggestormd en een onopvulbare leegte heeft achtergelaten. Op het aanrecht staat een kom vol boontjes, en er hangt een geel post-it’je aan:

“Dop ze toch eens zelf”

geen haven in de nacht

Opnieuw veranderd het beeld, het is donker buiten en de man staat voor een huis waar alle lichten uit zijn. Hij voelt in zijn zakken en vloekt als hij merkt dat er geen rinkelende sleutels uit tevoorschijn zullen komen. Hij belt aan bij het huis, maar de lichten blijven uit. Hij belt nog eens aan. Klopt op de deur. Bonst op de deur. Schreeuwt uit pure frustratie. Krijgt dan de sloffen van de knorrige buurvrouw naar zijn hoofd.

Geen bron in de woestijn,
als je kapot gaat van de dorst

Opnieuw in de keuken, ditmaal staat er een vrouw tegenover de man. Beiden kijken elkaar kwaad aan, tot de vrouw uitbarst "Ik ben verdomme niet het antwoord op í¡lles! Ik weet het ook niet! Waarom ga je zélf niet eens zoeken?!"

Niet de glimlach op je aller-slechtste grap

Verder terug in de tijd, de man is nog een jongen en tegenover hem zit een meisje. Het meisje. Ze trekt één wenkbrauw omhoog terwijl hij zijn grap in het water ziet vallen. "Dat was zó niet-grappig."

Ze is geen hitrefrein
dat van de steigers klinkt

Nog altijd een jongen, nu aan tafel bij zijn ouders. Het meisje zit tegenover hem en er heerst een ongemakkelijke stilte. Zijn moeder kijkt hem afkeurend aan. Later op de avond zal er een lí¡ng gesprek gevoerd worden tussen vader en zoon.

Niet de allerduurste wijn
die je zonder kater drinkt

Een duistere slaapkamer met een tweepersoonsbed, waarvan de ene helft al leeg is. De man veert overeind als zijn slaap ruw wordt onderbroken door een plens water in zijn gezicht. Dan wordt hij verblind door het licht van buiten als de gordijnen met een ruk geopend worden.

"Opstaan. Nu." Oh, God. Ochtendhumeur.

Geen bloementuin in bloei,
niet één uit duizend nachten

Het meisje was niet speciaal, een gewoon meisje waar je zomaar langs kon lopen zonder haar echt op te merken. Ze deed niet raar, trok niet de aandacht door zich weinig verhullend aan te kleden. Ze blonk niet ergens specifiek in uit. Niet iemand om voor altijd te onthouden, eerder om al heel snel vergeten te zijn.

Geen uitgestoken hand,
niet het eind van al mijn wachten

"Nog heel eventjes!"

Ze is geen slap excuus voor wat ik graag had willen zijn
Geen droom, geen doel, geen stok om mee te slaan
Geen enkele garantie voor een lang gelukkig leven
Ze is geen antwoord op de vraag van ons bestaan

De man zit er nog steeds. Aan het einde van de steiger, al denkende. Denkende aan het verleden. Momenten van even geleden, maar ook van jaren terug. Hij probeert die perfectie te vinden, al is het maar één moment. Maar aan alles kan gesleuteld worden, alles had beter, mooier of leuker gekund.

Niet het schone, koele bed dat mijn koortsen weg kan nemen
Niet de mooiste symfonie onder de film genaamd 'Wij Tweeën'

Het beeld verandert weer, de man zit in een woonkamer. Zijn handen omklemmen een krant waarvan hij nog geen enkel stuk gelezen heeft, terwijl hij er al een kwartier zit. Op zijn gezicht ligt een frons en door het huis klinkt een valse zangstem die door merg en been lijkt te gaan. De vrouw staat onder de douche.

Niet het ritme van mijn hart

"Ik bén jou niet! Ik ben mezelf, leer er maar mee leven!"

Niet het zuiverste geweten

In het duister weerklinkt het gekraak van een gebroken hart.

"Ik heb je bedrogen"

Ze kwam niet op het juiste moment

Opnieuw terug in de tijd, de jongen zit in een bar en heeft nét contact met het meisje met de lange benen als dat contact opeens verbroken wordt doordat er een ander meisje recht voor hem gaat zitten. Minder aantrekkelijk. Met een minder interessante uitstraling.

"Hoi"

En dat kan me ook niet schelen

"Hoi" De man kijkt op, uit zijn overpeinzingen opgeschrokken van een stem. De vrouw kijkt hem met een verontschuldigende blik aan. "Mag ik naast je komen zitten?"

Want meer nog dan ik eigenlijk toegeven wil
Zij maakt het verschil

De man glimlacht "Natuurlijk" en hij schuift een eindje op. De vrouw komt naast hem zitten en voor een hele tijd zitten ze daar, samen, in stilte. Maar binnenin de man weerklinkt opeens muziek. Muziek van de realisatie.

Tussen alles wat ik had,
en hoe dat opeens ging leven

Wat met potlood staat geschetst
kan met kleur worden ingetekend

Tussen nooit iets aan de hand,
en van alles te beleven

Tussen nooit
en misschien, heel soms

Tussen ik
en ons


Het verschil. Denkt de man, terwijl zijn vingers de hare zoeken. Perfectie is het dan wel niet. Maar misschien, heel misschien hebben wij in al onze imperfectie wel perfecte liefde gevonden...

Zoveel zangers, zoveel woorden
Het moet allemaal gezegd
Maar wat ze ook proberen
Geen vergelijking is terecht

Ja, iedereen praat wel altijd over de ware liefde, de echte liefde, maar daar klopt helemaal niks van. Wat zij perfectie noemen, is de goede momenten ophemelen en de slechte weglaten. Dat is geen perfectie.

Misschien is het wat simpel,
maar alles wat ik horen wil,

is

Zij maakt het verschil


Reacties:


Lovalicious
Lovalicious zei op 29 juli 2011 - 23:02:
Wauww!!
Wat moooi!! Je hebt echtt talent! <3

xxxx Nadine


Mups
Mups zei op 20 jan 2011 - 18:15:
n.n
You know I love it <3