Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Goede Tijden, Slechte Tijden » Op glad ijs » Op glad ijs (deel 3)

Op glad ijs

30 juli 2011 - 11:19

1302

4

663



Op glad ijs (deel 3)

Edwin heeft Wiet het complete verhaal verteld, en besluit om naar Lucas toe te gaan..

Eindelijk is Edwin thuis, het gesprek met Wiet van daarstraks is hem zéker niet in de koude kleren gaan zitten. Eerlijk gezegd hoopte Edwin dat er niemand thuis zou zijn, zodat hij niet hoeft te vertellen wat hij de hele dag zoal had gedaan.. maar dat is niet het geval. Terwijl Sjoerd de complete eettafel bezette met onderdelen van z'n brommer, was Bianca bezig een ovenschotel in de oven te schuiven. Hij trekt z'n jas uit en gaat met een sober gezicht en zonder een woord te zeggen de trap op, onderweg naar z'n kamer. Bianca merkt dit op en vraagt of alles wel goed gaat. ''prima'' is het enige woord wat hij uitbrengt. Ze voelt dat er iets niet helemaal in de haak zit, maar besluit daar op dit moment maar niet op in te gaan.

Edwin stapt z'n kamer binnen, sluit de deur en laat zich op het bed vallen.. Het deel Jeroen bleek nog steeds geen afgesloten hoofdstuk in zijn leven te zijn, alle gevoelens van toen kwamen er vandaag in 1 keer uit. Moest hij het Lucas vertellen? hij zou d'r hoe dan ook toch ooit achterkomen. Moest hij dan ook vertellen wat hij voor Lucas voelt? Vond hij Edwin nog wel leuk? Hoe zouden zijn ouders hierop reageren? Allemaal gedachtes schoten door Edwins hoofd. Ongeveer ’n half uurtje later ging de deur open, Sjoerd moest komen melden dat het eten klaar was. Eenmaal aan tafel, krijgt Edwin bijna geen hap door zijn keel. De gesprekken aan tafel gaan over vanalles en nog wat.. Anton meld dat hij s’avonds nog even met Ludo ging squashen, Sjoerd zou naar De Koning gaan samen met Rikki, Noud & Nina, en Janine zou naar hier komen om met Bianca een wijntje te drinken.. Edwin denkt na en beseft dat de kans dat Lucas vanavond alleen thuis zou zijn best groot is.

Wanneer hij heeft geholpen met het afruimen van de tafel, en Anton & Sjoerd allebei de deur uit zijn besluit hij om naar Lucas toe te gaan. Onderweg naar huize Sanders gaat het hele scenario van de afgelopen middag alweer door zijn hoofd.. hoe moest hij Lucas de liefde verklaren? Moest hij eerlijk zijn over alles? Hoe heeft het allemaal zover kunnen komen denkt hij bij zichzelf. Terwijl hij bij het huis aankomt, ziet hij toevallig net dat Janine haar auto instapt en wegrijdt.. De zenuwen gieren door z’n lijf.. Ondertussen zit Lucas in de woonkamer op de bank naar ’n film te kijken, niet dat hij ook maar iets van de film meekrijgt, hij is met z’n gedachten alleen maar bij Edwin, niet wetende dat die buiten bij de voordeur staat, en niet aan durft te bellen.. Edwin graait in z’n broekzak en haalt pakt z’n telefoon: Ik sta aan je voordeur, kom je even naar buiten? Edwin.
Met trillende vingers drukt hij op verzenden. Edwin kijkt naar de naar de sterren in de lucht.. hij kan alleen maar hopen dat Lucas thuis is, en naar buiten zal komen.. Binnen veert Lucas zowat van zijn bank op als hij het geluid van z’n telefoon hoort. Hij gaat naar de Inbox van z’n telefoon en ziet een smsje van Edwin staan, hij durft het bericht bijna niet te openen… wanneer hij het berichtje gelezen heeft, rent hij zowat op de voordeur af. Hij maakt de voordeur open en ziet Edwin staan, die bijna een slaak van verlichting vertoont en een klein lachje op zijn gezicht tovert. Hey, zegt Edwin enigszins twijfelend. Hoi… wat eh.… kom je doen? vraagt Lucas enigszins voorzichtig. Als Lucas een 2e zin wel uitspreken is Edwin hem voor.. ‘’Ik ben verliefd op je.’’ Oh mijn god.. ik heb het gewoon gezegd denkt ‘ie, en staat versteld van zichzelf.. Hij voelt dat hij een rood gezicht krijgt, en kijkt naar de grond. Voor Lucas is het alsof de hemel open breekt. Hij stapt op Edwin af, en pakt de hand van Edwin vast. ‘’Hee, weet je dat echt zeker?’’ vraagt hij op een uiterst gevoelige toon. Ik weet het al die tijd al, ik.. ik moet de hele dag aan je denken, ik wil bij je zijn ik..ik….ik hou van je. Lucas krijgt haast tranen in zijn ogen. Hij laat de hand van Edwin los, en pakt z’n hoofd vast, gaat met z’n hand door de haren van Edwin en zoent hem..
Edwin zoent terug en pakt Lucas rond z’n middel, en drukt hem dicht tegen zijn lichaam aan. Na ’n minuut of 2 stopt Lucas en kijkt Edwin in z’n ogen aan. Hij ziet dat er ’n traan uit Edwins ogen vandaan komt.. met z’n vinger haalt Lucas deze weg. Een verliefd lachje vormt zich op allebei de gezichten. Eenmaal binnen lijken de handen van Lucas & Edwin wel magnetisch, ze kunnen elkaar niet loslaten. Als ze allebei op de bank zitten verteld Edwin het complete verhaal over Jeroen, en ook dat hij het aan Wiet heeft verteld. Lucas is compleet geschokt door Edwins verhaal, en verontschuldigd zich voor zijn pusherige gedrag van de afgelopen tijd. Edwin lacht en zegt; Nou, misschien had ik dat ook wel een beetje nodig.’’ Edwin vraagt wat verlegen of ze hun relatie voorlopig niet even geheim kunnen houden. ''Ik wil het wel zo snel mogelijk aan m’n ouders en iedereen vertellen, maar….ik…ik kan het gewoon nog niet.'' Lucas begrijpt het en vindt het goed, hij vindt alles goed. Hij wil Edwin en Edwin wil hem, en dat is voor hem op dit moment het allerbelangrijkste. ''Hee, je bent geweldig, precies zoals je bent.. we vertellen het pas als jij dat écht wilt, en d’r ook écht aan toe bent.'' Lucas kust Edwin op zijn wang, Edwin legt z’n hoofd op Lucas zijn schouder, en ze blijven zo nog een tijdje zitten… Niet veel later komt Janine binnengelopen. ''Oh, dag Edwin, zit je hier? Je moeder vroeg zich al af waar je was'' Eh.. oke…. Nou dan eh… zal ik maar eens gaan.. dag, zegt hij enigszins geschrokken. Lucas loopt met Edwin mee richting de gang, Lucas kijkt Janine aan, die hem met een tevreden lachje aankijkt.. Zie ik je morgen? Vraagt Lucas eenmaal bij de deur aan Edwin.. zeker, ik laat jou nooit meer gaan, en hij slaat z’n armen weer rond Lucas z’n middel. Lucas, weet jij waar de oplader van m’n laptop ligt? Klinkt er vanuit de woonkamer.. Nou, je hoort ’t, de plicht roept.. tot morgen dan maar? Ja, tot morgen en de kuiltjes verschijnen in Edwins z’n wangen. Wanneer Lucas de deur dicht wil doen heeft Edwin nog 1 ding te zeggen; Wacht!… krijg ik geen kus? vraagt hij een beetje ontdeugend. Lucas lacht zacht en geeft Edwin waar hij om vraagt.. Janine kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en had stiekem alles achter de woonkamerdeur afgeluisterd, als een dolgelukkige moeder gaat ze de woonkamer weer in..

Als Edwin weer bij zijn eigen huis aankomt, zit z’n moeder voor de televisie. Hee schat, waar ben je geweest? vraagt Bianca belangstellend.. eh.. bij Lucas, zegt hij op een vrij normale manier, hij wil niks laten merken.. Oke. Was het gezellig? Ja hoor, maar ik ben echt kapot dus ik ga naar bed, trusten.. weltrusten lieverd. Bianca richt haar aandacht weer op de televisie, maar heeft wel in de gaten dat er veel meer tussen Edwin & Lucas aan de hand is.

Als hij eenmaal in z’n bed ligt denkt Edwin na over wat deze dag wel niet allemaal voor hem had betekend. Een van de mooiste van z’n leven? Of toch een van de moeilijkste? hij wist het niet… Terwijl hij nadenkt, hoort hij het geluidje van zijn telefoon. Een smsje. Van Lucas; Slaap lekker. Ik hou van je X.
Hij is zeer gelukkig met dit berichtje, maar weet dat het niet makkelijk zal worden om het aan zijn ouders en Sjoerd te vertellen..


Reacties:


Renesmee
Renesmee zei op 30 jan 2011 - 20:08:
Je schrijft echt goed =)
Snel verder ^^??


daffie15
daffie15 zei op 29 jan 2011 - 18:59:
ooh! wouw! ik heb gehuild! Die traan over Edwin's wang, liet me huilen! wouhouw! t is zo mooi!

en Janine, ahh! super sweet

Ik laat je me nooit meer gaan! ah iehh!


Veanar
Veanar zei op 29 jan 2011 - 17:46:
Oh... nerveuse jongens! Geweldig!
Oh en verliefde glimlachjes? Super!
Dat zijn de coolste die er zijn

En magnetische handen, geweldig realistisch!

En Janine die Lucas en Edwin op de bank gewoon negeert, alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
Oh, die reactie had Edwin gewoon nodig!

"zeker, ik laat jou nooit meer gaan,"
Ach, wat lief!

Moeders weten het altijd. ;p

Oh ... op zijn mobiel, hè?.. Wat als Sjoerd zijn mobiel pakt..?

Wow, er komt een deel 4! Erg leuk!


simonella
simonella zei op 29 jan 2011 - 17:41:
aaaawhhh (L) deze was sooo cute!!

jaa graag en deel 4 , je schrijft zo leuk

-xxx-
s

(ik ben nog steeds bezog met mijn deel 3 )