Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » A Malfoy Isn't Always Evil » Chapter 11: De eerste lessen

A Malfoy Isn't Always Evil

11 feb 2011 - 18:00

1589

3

549



Chapter 11: De eerste lessen

Chapter 11: De eerste lessen
Dolf strekte zich uit. Het was half acht, om acht uur zou het ontbijt zijn. Hij ging rechtop zitten en wreef de slaap uit zijn ogen. Dolf keek naar de andere vier bedden en zag daar de andere vier nog slapen. Matthew Zabini, Joachim Noot, Shawn Reys en Raaf Zwarts. Dolf sloeg de deken van zich af en stond op. Hij pakte schone kleding uit zijn hutkoffer en kleedde zich om. Niet veel later zat hij klaar en al beneden in de leerlingenkamer. ‘’Hey Malfidus’’! Riep een mannelijke stem. Matthew Zabini ging tegenover hem zitten en keek hem met een brede grijns aan. Dolf keek met een vragende blik richting hem. ‘’Hey’’.. Zei hij vaag. Hij snapte er niks van, Matthew deed normaal altijd bot tegen hem of negeerde hem, maar nu dus niet. ‘’En Sanny al gezien’’? Vroeg Matthew. Dolf schudde zijn hoofd. ‘’Nee’’.

Na een doodse stilte kwam Sanny de trap af, ze had haar haren nog nat van de douche en was die aan het borstelen met een borstel. ‘’Morgen’’. Glimlachte ze richting Dolf. ‘’Morgen’’. Zei Dolf met een glimlach. ‘’Morgen’’! Zei Matthew opgewekt richting Sanny. ‘’Kunnen we gaan’’? Dolfs en Sannys blik gleden naar Matthew. Sanny legde haar borstel neer op een tafeltje. ‘’Loop jij met ons mee’’? Vroeg Sanny op een verontwaardigde toon. ‘’Als je het goed vindt’’. Vlug met een rood hoofd. ‘’Ik vind het goed als Dolf het goed vindt’’. Zei ze schouderophalend. Dolf knikte. ‘’Mij best’’. Hij snapte nog steeds niet wat er met Matthew aan de hand was. ‘’Oke’’. Zei Sanny en liep naar de uitgang van de leerlingenkamer. ‘’Dan gaan we’’.

Ze liepen de trap naar boven en kwamen aan op de begane grond. Ze liepen door de deuren van de Grote Zaal. Het was er al erg druk. Dolf ging op een lege plek aan de Zwadderaarstafel zitten. Hij merkte dat er naast hem geen plaats meer vrij was en keek op naar Sanny. Matthew ging tegenover Dolf zitten, Sanny keek naar de leerling die links naast Dolf zat. ‘’Opzouten’’.. Zei Sanny zacht maar kil. De leerling bleef zitten. Sanny keek naar de lerarentafel en toen weer naar de leerling. ‘’Oprotten’’. Haar stem was nog steeds zacht en kil. ‘’Geef me een goede reden’’. Zei de leerling en snoof. ‘’Ik ben klassenoudste’’? Ze keek hem met een grijns aan. De jongen keek haar bedachtzaam aan. ‘’Waar is je badge dan’’? Sanny zuchtte.’’Joachim geef je badge eens’’. Joachim gaf het haar direct en Sanny pakte de badge aan. ‘’Tevreden’’? Ze keek met opgetrokken wenkbrauwen richting de jongen. De leerling aarzelde even. ‘’Of moet ik iets anders gebruiken..’’? Ze wierp even een blik naar haar toverstaf. De leerling stond direct op en keek haar nog even met een vernietigende blik aan en liep een eindje verderop. Sanny ging met een grijns zitten en keek van Dolf naar Joachim. ‘’Zo doe je dat dus’’. Zei ze met een kleine glimlach, ze gaf Joachim zijn badge terug.

Nadat Dolf even een blik wierp op de klok zag hij dat het twintig voor negen was. ‘’Wat hebben we het eerste uur’’? Vroeg Sanny toen ze merkte dat Dolf op de klok keek. ‘’Verweer met de Griffoendors’’. Dolfs blik gleed naar de jongen die het zei. Raaf Zwarts. ‘’Heb ik jou iets gevraagd’’? Sanny keek de jongen schamper aan.’’Niet dat ik weet, maar je weet het nu toch’’? Sanny vloekte even binnensmonds en keek toen naar Dolf. Dolf kon een glimlach niet onderdrukken. Dolf dronk nog wat van zijn thee en het was redelijk stil aan de tafel. Althans bij hun. Niet veel later stond Sanny al op en keek Dolf aan. ‘’Laten we dan maar gezellig naar Verweer gaan met onze vriendjes’’. De ironie droop er van haar gezicht. Dolf wist dat ze nooit een goede band had met de Griffoendors, maar goed het was ook wel over het algemeen altijd zo geweest dat Zwadderich nooit goed met Griffoendor uitkwam.

Na een aantal trappen gelopen te hebben onder hun vieren, Raaf en Matthew liepen mee (tot ergernis van Sanny), kwamen ze aan bij het desbetreffende lokaal. Dolf liep naar binnen toe en merkte Luthien en Danny al op, ze zaten zoals verwacht naast elkaar. Dolf ging op een plek achteraan zitten. Sanny ging naast hem zitten. Dolf liet zijn blik de klas rond gaan en merkte rechtsvoren een meisje met bruin krullend haar op. Rose, Rose Wemel. De Wemels kende hij wel, daar had zijn vader al menig wat woorden over gezegd.. en niet al te positieve. De blik van Dolf bleef hangen op Rose totdat de leraar binnenkwam. ‘’Welkom bij jullie eerste les van het nieuwe jaar,mijn naam is professor Potter’’.. Hij was nog niet uitgesproken of Sanny maakte al een braakgeluid. Dolf bekeek de professor. Hij was redelijk groot, mager, hij had zijn haar in vorm en had een bril. Het was de vader van Danny. ‘’Wat we vandaag gaan behandelen zijn de non-verbale spreuken, non-verbaal betekent zonder woorden, wat ook wel logisch is’’. Hij stopte even. ‘’Wie kan er een aantal non-verbale spreuken opnoemen’’? Harry keek rond. ‘’Ja juffrouw Wemel’’? ‘’Levicorpus en Liberacorpus’’. Harry glimlachte even.’’Zeer goed juffrouw Wemel, vijf punten voor Griffoendor’’. Ze was knap en slim. Dolf droomde weg. ‘’Vijf punten voor zoiets, dat kan iedereen toch’’! Sanny keek een beetje kwaad. ‘’En nog vijf extra punten voor diegene die de twee kan uitleggen’’. Harry keek weer rond. ‘’Wacht maar’’. Sanny stak haar hand verveeld op. ‘’Ja juffrouw Vilijn’’. ‘’Levicorpus is om een zielig persoon ondersteboven aan zijn enkels op te laten hangen, en Liberacorpus is dat hij of zij weer uit de lucht valt’’. Harry keek even twijfelend. ‘’Ja.. zo ongeveer, vijf punten voor Zwadderich’’. Dolf keek richting Sanny die nu met een grijns keek.’’Zo doe je dat’’.

Ze kregen nog andere spreuken uitgelegd, dat je ook gewoon zonder te spreken bijna iedere spreuk wel kon gebruiken. Maar dat er oefening en tijd nodig is om het echt onder de knie te krijgen. Ze kregen ook te horen dat het duelleren weeral terug was, en dat er morgenmiddag een bijeenkomst was. Nadat de bel was gegaan was het tijd voor Bezweringen. Ze hadden het met Ravenklauw, het werd gegeven door professor Greene. ‘’Wist je dat hij afstamt van Dreuzelbloed’’? Dolf keek op en keek richting Matthew die het zei. ‘’Ik bedoel maar, dat ze zoiets toelaten op onze school’’. Hij rolde met zijn ogen. ‘’Vind je niet Sanny’’? Sanny keek op alsof ze het voor het eerst hoorde. ‘’Wat’’? ‘’Nou, dat ze modderbloedjes moeten verbannen op Zweinstein’’. Ze haalde haar schouders op. ‘’Ik heb er op zich geen problemen mee’’. Dolf wist dat zij een halfbloed was, en niet zo een extremist was als haar vader op het gebied van bloedtypes. Matthew werd meteen gestild en wist niet wat te zeggen. Zwijgzaam liepen ze door naar de verdieping waar het zich op bevond. Dolf wist dat zijn vader ook zo tegen modderbloedjes en al was. Hij sprak er dan ook met lof over wat voor een volbloedsfamilie hij wel niet had.

Na de les Bezweringen, en andere lessen (die nogal saai waren), was het tijd voor het avondeten. Dolf liep afwezig richting de Grote Zaal, Sanny liep zoals gewoonlijk naast hem, en ze werden achtervolgd door Matthew. Dolf had het allang van zich afgezet waarom Matthew opeens zo aardig deed. Het zou zeker weten iets te maken hebben gehad met Sanny, hij vond haar zeker leuk of iets in die richting. Althans zo kwam het over. Dolf plantte zich neer op een plek en draaide zich even om, zijn blik gleed weer naar Rose die aan de Griffoendorstafel zat. Ze zat naast een jongen met rood halflang haar. Het zou wel haar broer zijn.

‘’Naar wat kijk je’’? Dolf keek om en zag een vragende blik van Sanny.’’Ow.. niks, ik keek even of ik Luthien zag’’. Het kon wel, Luthien zat even verderop aan de tafel van Griffoendor. Nu hij daar over begon, hij had de hele dag eigenlijk nog niet gepraat met Luthien. Hij zou straks wel naar haar toe gaan, na het eten. Dolf wierp een blik op het eten en begon langzaam te eten. Echt honger had hij niet, tegenover het ontbijt. Toch at hij merendeels van zijn bord leeg en dronk zijn boterbier leeg. Hij merkte dat Luthien de Grote Zaal uitliep. ‘’Ben zo terug’’. Dolf sprong op en liep ook de Grote Zaal uit. Hij liep met versnelde passen achter haar en haalde haar in.’’Heey’’. Luthien keek op en glimlachte richting hem.’’Hey Dolf, en hoe vond je de lessen tot nu toe’’? Saai, dat we nu juist door Potter les moeten krijgen voor Verweer. ‘’Wel oké’’. Hij glimlachte even. ‘’Jij’’? ‘’Nou, morgen begint het pas echt leuk te worden, althans dan hebben we toverdranken, maar vandaag was ook wel leuk’’. Dolf knikte even kort.’’Maare wat ik nu wilde vragen, heb je zin om morgen iets te doen’’? Ze keek hem even met een glimlach aan.’’Natuurlijk, ik zie je morgenmiddag wel op de binnenplaats van Transfiguratie, maar ik ga nu naar de leerlingenkamer’’. ‘’Is goed, trusten alvast’’. ‘’Jij ook’’. Luthien liep de een trap omhoog die meteen van richting veranderde. Dolf keek haar even na, ze had Danny niet bij zich, raar genoeg. Hij draaide zich weer om en merkte Sanny op. ‘’Gaan we naar de leerlingenkamer’’? Ze keek hem aan. ‘’Is goed’’. Beantwoorde hij. Ze liepen, zonder Matthew dit keer, richting de leerlingenkamer van Zwadderich en na een half uur gekletst te hebben vertrokken ze naar de slaapkamers.


Reacties:


heaven
heaven zei op 17 feb 2011 - 9:59:
Nice Dyl ^^
je zou tog denken dt Sanny wat aardiger zou doen tegen Griffoendors of at least tegen Danny
mrjhaa I'll see

xxx.


dylan04
dylan04 zei op 13 feb 2011 - 15:25:
Tnx, new chapter komt vandaag online


wordslover
wordslover zei op 11 feb 2011 - 16:32:
Maakt mij niet uit dat het lang duurde want dit hoofdstuk was het wachten waard!
En ik lees nog lekker mee hoor!

Ga maar gauw weer verder, want ik vond 't weer super! (:

<3