Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » Renesmee's Sunset » Chapter 4 - Renée

Renesmee's Sunset

12 feb 2011 - 13:37

395

0

204



Chapter 4 - Renée

Chapter 4

Ik bedacht me dat ik eigenlijk wel honger had, de afgelopen jaren was ik wel gewend geraakt aan het mensen eten. Een gebakken eitje zou er wel in gaan.
Nadat ik het eitje op had ging mengde ik me maar in het gesprek tussen Alice en Esmé. Eigenlijk was ik redelijk nieuwsgierig naar mijn jurk. Ik wist bijna niks van de bruiloft. Dus ze zou me toch wel iets vertellen.
“Hé Alice, mag ik de jurk alsjeblieft zien?” zei ik met een smekend stemmetje.
Alice lachte, “Niet zo ongeduldig Nessie, je krijgt de jurk snel genoeg te zien.” Ik kon er niet tegenin gaan want ik wist dat ze gelijk had.

Ineens schoot me iets te binnen. Ik had er al in geen weken meer aan gedacht.
Renee. Ze had me nog maar één keer gezien, vier jaar geleden.
“Alice, vertel me dat je alles hebt geregeld voor Renee.” zei ik met een paniekerig stemmetje.
Hoe zou Renee reageren op het feit dat niemand van de Cullens ouder waren geworden? Daar had ik eigenlijk nog nooit bij stil gestaan.
“Daar heb je gelijk in Nessie, maar daar kunnen we nu eenmaal niks aan doen. Het zal zo wel blijven. Waarschijnlijk ben jij de enige voor wie ze aandacht zal hebben. Ze heeft Bella ook geaccepteerd een paar jaar geleden weet je dat nog?” zei Esmé. En of ik dat nog wist. De ontmoeting tussen Bella de vampier en Renee was heel erg schokkend voor Renee geweest.
“Ik ben het echt Renee. Kijk goed. Ik ben nog steeds dezelfde Bella als vroeger.” probeerde Bella uit te leggen aan Renee.
Uiteindelijk had ze zich er maar bij neer gelegd dat er echt geen andere keuze was dan te accepteren dat haar dochter nu eenmaal een ander uiterlijk had gekregen. En een kleindochter kon er ook nog wel bij, ook al kon ze geen nee zeggen tegen mij.
Ik keek op de klok, half 9. Dan zou Jake hier ook zo weer zijn. Mijn gedachten werden helemaal bedolven onder Jacob.
Vanuit de kamer hoorde ik een onschuldig geërgerd kuchje van Edward. Oja, mijn gedachten. Het was al erg genoeg voor hem om zijn toekomstige schoonzoon te horen denken over zijn dochter.
“Nessie, Renee zal hier zijn over een paar uur. Vannacht komt ze aan, Jasper zal haar ophalen bij het vliegveld weg. Om twee uur zal ze hier zijn.” antwoordde Alice.
Daar hoorde ik de voordeur dicht slaan. Eindelijk…


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.