Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » Renesmee's Sunset » Chapter 14 - Last Dance

Renesmee's Sunset

12 feb 2011 - 13:45

625

0

191



Chapter 14 - Last Dance

Chapter 14

Charlie kwam aanlopen samen met Billy, ze keken beide heel erg onschuldig maar ik wist dat er iets achter zat. Ashley haar gezicht vertrok even toen ze de twee mannen deze richting in zag lopen. "Het lukt wel." fluisterde ik zacht. "Hee opa en -kuch- schoonpapa." lachte ik. Charlie zijn hoofd werd even rood en ik wist dat hij iets moest vragen waar hij zich eigenlijk een beetje voor schaamde. "Renesmee, we weten dat dit jou feestje is enzo. Maar het is vrijdag avond zegmaar." begon Charlie te stammelen. Ik wist al waar dit heen ging, maar ze moesten zich er maar even doorheen bijten. Ik trok een gezicht alsof ik het niet begreep en keek ze vragend aan. Charlie wierp een wanhopige blik op Billy die het eigenlijk ook een beetje onbeleefd vond. "Zouden we, alsjeblieft even de stand van de wedstrijd mogen bekijken." wist hij eruit te wringen. Ik schoot in de lach en de twee mannen keken mij vragend aan, niet begrijpend wat hier zo grappig aan was. Nu waren ze op een bruiloft, alleen het enige waar ze eigenlijk over aan het denken waren was de wedstrijd die nu al tien minuten was begonnen. "Jullie weten het te vinden." proeste ik eruit onder het lachen. "We beloven alleen maar naar de stand te gaan kijken." "Juist ja, het bier staat in de koelkast. Moet lukken niet waar?" lachtte ik, wetend dat we ze deze avond echt niet meer zouden zien. "Maar niets tegen de andere gasten zeggen hoor, anders zit zometeen de hele roe- groep jongens voor de televisie." beveelde ik nog even en schonk ze een onweerstaanbaar lachje. Ze knikten en Charlie gaf Billy een duw richting het huis.
"Verslaafd?" vroeg Ashley lachend. "Ik wist wel dat er een wedstrijd voor was. Verslaafd is misschien alleen nog een beetje te zwak uitgedrukt Ash." We keken elkaar lachend aan "Goed gedaan, je zit hier nog steeds en ze lopen braaf weg zonder dat je ze iets hebt aangedaan." zei ik trots. Aan het gezichtje van Ashley was te zien dat ze er zelf ook wel een beetje trots op was.

Ashley was nu in gesprek met Alice over kleding, een onderwerp waar ze beiden blijkbaar uren over door konden praten. Ik was gevlucht en ging op zoek naar Jacob. Die ik nu verdorie al anderhalf uur niet meer had gezien. Het was nog wel onze bruiloft en niet die van een ander. Hij zat bij zijn pack aan de bij de buffettafel - hoe voorspelbaar - Quil schepte waarschijnlijk voor de zoveelste keer op, ik keek hem een beetje vies aan. Hoe konden ze daar nou zoveel van eten.. "Heee Jake." Ik keek om me heen maar kon geen stoel vinden dus ik ging maar bij hem op de schoot zitten. Hij sloeg zijn warme armen om me heen en gaf me een kus op de wang. "Heb je een leuke avond?" vroeg hij lief. "Het is echt helemaal perfect, geniet jij een beetje?" Hij liet zijn blik even over de tafel gaan. "Ik vermaak me wel ja, maar met jou erbij is alles nog veel beter." Een protest steeg op van de tafel waar Seth net z'n derde kippenpoot naar binnenwerkte.
Ik dacht na over de onze huwelijksreis van twee dagen, aangezien Jacob zijn roedel niet helemaal kon verlaten en nooit ergens twee dagen opgesloten kon zitten en rond moest rennen als wolf. Het maakte me niets meer uit.
Elk moment met Jake in mijn leven was een perfect moment.
De muziek werd een beetje zachter en een schuifelnummer steeg op. Jake tilde me op en zette me op de grond.
"Mag ik deze dans van u?" vroeg hij vanavond voor de tweede keer. Ik glimlachte en pakte zijn warme hand aan.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.