Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » Follow Your Heart, And you'll Find What You're Looking For » 5. Anna Taylor Williams

Follow Your Heart, And you'll Find What You're Looking For

24 feb 2011 - 16:24

853

1

260



5. Anna Taylor Williams

'Fuck! Ga nou goed!' Ik stond in mijn badkamer mijn make-up te doen. De blauwe oogschaduw wilde maar niet. En ik was nog te laat ook! Kutzooi!
Nog één keer porbeerde ik de blauwe schaduw aan te brengen, wat dit keer wel lukte. 'Hèhè! Had dat eerder gedaan,' mompelde ik terwijl ik haast rénde naar mijn kamer om mijn tas te pakken. Mijn grijze mutsje pakte in van mijn bed en zette 'm snel op. Ik bekeek mezelf nog even snel in de spiegel. Jep, nu kon ik gaan. Snel holde ik de trap af en ging nog even langs de keuken om mijn ouders en zusje gedag te zeggen.'Daag Annaaa!' hoorde ik Ashley nog roepen voordat ik de deur liet dichtvallen. Snel stapte ik door de miezerige regen door naar mijn auto.

Aangekomen op school, waren de gangen helemaal leeg. De lessen waren dus al begonnen. Snel ging ik naar mijn locker en propte mijn jas erin en zette de onnodige boeken weg. Spaans en Engels had ik, dus Scheikunde, Economie, Wiskunde en Biologie kon weg.
Ik deed mijn locker dicht en keek op mijn rooster waar ik zat. Nee, hè! Dat is ook nog aan de andere kant van het gebouw. Dan mag ik wel eens gaan rennen dan.
Voor het lokaal bleef ik even staan om even uit te puffen. Stel je voor dat ik bijna hijgend binnen kwam... Ik deed de deur open en meneer Stanley keek me aan. 'Zo, mevrouw Williams. Te laat op de eerste dag?' 'Sorry, meneer,' zei ik beschamend. Hij lachte. 'Ga maar zitten, hoor, maar dit is de laatste keer,' wees hij me er serieus op. Ik nam plaats naast Chloe achterin en haalde mijn boeken tevoorschijn. 'Waarom was je te laat?' siste Chloe onmerkbaar. 'Mijn make-up wilde niet,' fluisterde ik met mijn gezicht op het bord. Chloe moest moeite doen om niet in lachen uit te barsten. 'Je make-up?' fluisterde ze halflachend. 'Wat nou?!' Het kwam er een beetje te hard uit dan gewild en meneer Stanley keek mijn kant op. 'Anna, je bent al te laat, dan moet je niet ook nog de les gaan storen,' zei hij lichtgeïrriteerd. 'Sorry, meneer,' zei ik alwéér beschamend. Als ik niet één van zijn beste leerlingen was, dan was ik er allang al uitgestuurd. Ik heb meneer Stanley al drie jaar achter elkaar voor Spaans. Ja, daar kende ik hem te lang voor om dat te weten...
Ik probeerde me weer te concentreren op de les, al ging dat heel moeilijk met Chloe die naast me zat en haar lach in probeerde te houden.

'Hahahaha!' klonk Angela's gelach door de kantine. 'Serieus?' vroeg ze nog nalachend. 'Ja,' zei Chloe en ook zij barste in lachen uit. 'Euhm... Niet grappig,' mompelde ik terwijl ik in mijn paste prikte. 'Sorry Anna,' grinnikte Chloe en sloeg een arm om me heen. 'Geeft niet, het is ook heel klunzig als je het zo bekijkt..' 'Klunzig? Nee, meer Anna-ig,' plaagde Angela me. 'Oké, meer mij dan,' gaf ik lachend toe. 'Maar, nog wat leuks gedaan terwijl je zonder mij kon in Forks,' plaagde Anna me. 'Oh, ja, wat heb ik je gemist!' lachte ik overdreven. 'Nee, hoor, ik ben naar Frankrijk geweest.' 'Oh, ja, hoe was het daar trouwens? Lekker geshopt?' 'Dah, tuurlijk, wat denk jij?' Angela lachtte. Zij was echt het soort meisje dat met iedereen om kon gaan. Ze was nogal verlegen, maar met vrienden was zij alles behalve verlegen. 'Jij was toch in Italië?' 'Jaa, je moet daar echt een keer heen gaan, echt een heel mooi strand bij Livorno.' 'Wie weet gaan we volgend jaar wel met z'n allen!' 'Ja, dat zou leuk zijn, geen ouders, broertjes, zusjes..' Ze zuchtte.
Chloe stootte me opeens aan. 'Dat zijn die mensen die hier nieuw zijn,' zei ze met haar rug naar de kantinedeur. Mijn ogen dwaalde van haar gezicht af naar de deur. Een blond meisje vulde mijn zicht met aan haar hand een grote jongen. Allebei waren ze spierwit en hadden een soort van gouden gloed in hun ogen. De jongen had korte zwarte krullen, die nauwelijks te zien waren. Beiden werden ze gevolgd door nog - volgens mij ook een stel - een jongen en een meisje. De jongen had honingkleurig haar, dat zichtbaar glansde door de TL-lichten hierzo, en het meisje kort zwart piekhaar. Ze híºppelde bijna door de kantine, terwijl de jongen schigtig om zich heen keek. Ook zij hadden een goude gloed in hun ogen.
En als laatste van de groep die door de deur kwam, was het een jongen. 'Oh, my God, check hem,' zei Chloe fluisterend. Op dat moment keek hij haar kant op en glimlachte lichtjes. Chloe begon naar adem te happen. De jongen liep door naar de tafel waar zijn andere famillie al zat en haalde zijn hand door zijn bronskleurige haar. En raad eens? Ook hij had een gouden gloed in zijn ogen. Ik volgde elke beweging die hij deed, totdat hij me aankeek. Ik wendde mijn blik weg en keek aandachtig naar Chloe alsof ik naar haar luisterde. 'Euh... Anna? Waarom kijk je me zo aan?' Ja, deze had ik kunnen verwachten.


Reacties:


Hermelien
Hermelien zei op 27 feb 2011 - 11:36:
Woww, Ik sta echt met mijn mond vol tanden.
Wat een prachtig stuk !
Ik lees snel verder
x