Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Lizzy's story » hoofdstuk 7

Lizzy's story

26 feb 2011 - 14:35

893

3

182



hoofdstuk 7

Wow, ik ben pas twee dagen op school en ik zoen nu al met Harry. Dit stond nou niet bepaald in de planning. Na een kort afscheid van Harry ga ik weer naar de leerlingenkamer. Nog steeds verward ga ik weer bij Ginny zitten. ‘En hoe was het in de bieb?’ Ik kijk Ginny gapend aan, ‘De bieb? Niet geweest..’ ‘Wat zie ik nu Lizzy, heb je het Potter virus te pakken?’ ‘Nee natuurlijk niet, maar de jongens hier weten wel van aanpakken. Twee dates op een dag, dat gaat zelfs mij een beetje te ver.’ Ginny kijkt me lachend aan. Voordat ze iets kan zeggen zeg ik vlug dat ik na bed ga. Ik moet rust in m’n hoofd zien te vinden.
Langzaam trek ik mijn pyjama aan, was mij gezicht en ga op bed liggen. Wat vind ik nou eigenlijk echt van Harry en Draco. Vind ik ze echt leuk, of doe ik het alleen maar voor de lol? Shit, m’n verstand roept nu heel hard, natuurlijk vind je ze leuk anders doe je het niet, maar mijn gevoel, mijn hart roept daar in tegen ontzettend hard je hebt niks met ze, je houd maar van een jongen!
O, ja o, ja vertel dan eens gevoel, wie is die jongen dan wel niet? En het vreemde is dat mijn gevoel me ook op die vraag graag antwoord wil geven. ‘Hou je niet van de domme Lizzy, je weet dat je maar een jongen echt leuk vind en waar je ook dol verliefd op bent en die jongen is Fred Wemel.’
Langzaam gaan mijn gedachten om in dromen, Harry, Draco en Fred dansen om een kampvuur heen en roepen ‘Lizzy is van mij, Lizzy is van mij!!’ En net als ik wil vertellen dat ik voor Fred kies is hij plotseling verdwenen. Met het angstzweet op mijn voorhoofd schrik ik wakker. Dit gaat de verkeerde kant op, de rust in mijn hoofd is totaal niet verdwenen, integendeel, hij is alleen maar toegenomen.
Tijdens het ontbijt negeer ik zowel Harry als Draco. Ik ga niet verder voordat ik rust in mijn hoofd heb. Vooral omdat ik bang ben dat mijn gevoel wel eens gelijk kan hebben. Elke keer als ik Fred tegen kwam zat mijn hart in m’n keel, staat het zweet in mijn handen en kan ik bijna niks uitbrengen. Vooral toen ik van school was en hem wel eens tegen kwam in de Lekke Ketel. Maar dat was het plan helemaal niet. Ik zou lol hebben met de jongens. Ginny gaf me een geweldig aanbod, en het enigste waar ik aan kan denken is of ik werkelijk verliefd ben op Fred Wemel. Bij gedaanteverwisseling lette ik niet zo goed op, de cactus die voor me stond veranderde ik in een theepot met bloemetjes, terwijl het een theepothouder moest zijn. Ik was blij dat de lessen voorbij waren en ik, hoopte ik, rustig aan het avondeten kon beginnen. Maar voordat ik een hap van mijn aardappelpuree kon nemen kwam Harry naast me zitten. ‘He, Lizzy, even over gisteren.’ ‘Harry voordat je begint mag ik even.’ Voordat hij überhaupt iets kon zeggen ging ik verder. ‘Gisteren lag bij mij niet de intentie om je te zoenen. En ik weet even niet hoe ik verder moet, geef me asjeblieft een paar dagen om na te denken.’ Verbaast kijkt Harry me aan. ‘Natuurlijk wat jij wilt, ik wacht wel op je.’ Ik kijk Harry dankbaar aan en neem een hap van mijn aardappelpuree. Na een tijdje begin ik een gesprek met Marcel die naast me zit. Hij completeert me met mijn theepot bij gedaanteverwisseling. Ik kijk hem grijnzend aan en zeg dat die theepot toch niet helemaal de bedoeling was en bied hem aan om mocht hij het nodig hebben ik hem wel wil helpen met gedaanteverwisseling.
Als ik in de leerlingenkamer kom ga ik aan een tafel zitten en begin met mijn huiswerk. Even later komt Ginny de leerlingenkamer binnen en gaat bij me zitten. ‘En heb je nog nagedacht over wat ik gister zei?’ Hoopvol kijkt ze me aan. Ik besluit dat ik Ginny wel kan vertrouwen en antwoord; ‘Ja ik heb nagedacht, maar ik vertel het niet hier in de leerlingenkamer waar iedereen ons kan horen, wat dacht je ervan als we naar een stille ruimte gaan.’ ‘Ja, ik vind het prima. En waar wil je die plek vinden.’ ‘Wat dacht je van de wc van Jammerende Jenny. Je begint over ademen en weg is ze, ik weet dat het niet kan maar zo hebben we wel even rust.’ Eenmaal in de toilet van Jammerende Jenny begin ik maar. ‘Ooh wat een lekkere frisse lucht hangt hier ik ADEM nog een keer diep in.’ Voordat ik het weet hoor ik al gegil in een van de hokjes. ‘Ja, praat maar over ademen terwijl ik dat niet eens kan.’ Een grote plons komt er na en weg is Jenny. ‘Oke Lizzy, je bent erg vaag. Wat is er nou, geen wraak op Malfidus en Harry.’ ‘Ik vrees van niet Gin, ik denk niet dat ik het kan.’ ‘Wat? Je denkt dat je het niet kan? Je bent geknipt voor de rol!’ ‘Ja dat weet ik maar ik kan het echt niet.’ ‘Waarom kan het niet Liz? Wat houd je tegen?’ ‘Het enigste wat me tegenhoud is de liefde die ik voel voor je broer.’


Reacties:


shania13
shania13 zei op 8 okt 2012 - 14:27:
HURRYYYYYYYY
I want to know more!!!!!

please een melding

grx


Rebella
Rebella zei op 31 aug 2011 - 15:13:
heerlkijk ga je nog verder? ben benieuwd! let me know!


bonita105
bonita105 zei op 26 feb 2011 - 15:36:
verderrrrrrrrrrrrrrrrrr