Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Stand Alones Schrijfwedstrijden » Italia

Stand Alones Schrijfwedstrijden

26 feb 2011 - 15:52

1110

0

266



Italia

Opdracht: de beste filmquotes.

In een klein studiootje in het midden van Italië werd Dorien wakker. Ze strekte zich uit en keek tegelijkertijd om zich heen. Wat ze zag, was in één woord te omschrijven: chaos.
De gordijnen waren zoek, enkel de houders boven het raam waren er nog. Op de vensterbank stonden enkele legen flessen rum. Onder de vensterbank zat Yasmine, met haar rug tegen de muur, haar hoofd tegen de zijkant van de verwarming. Ze sliep. Dorien grijnsde toen ze het zag en ging toen verder met het opmeten van de schade.
Naast de salontafel lagen Nadezh en Kayley tegen elkaar opgekruld, in de éénpersoonszetel lag Kol wat onbeholpen te slapen. Dorien constateerde dat ze zelf ook op een bank in slaap was gevallen.
In de keuken waren Bodine en Suki vrolijk koffie aan het zetten en broodjes aan het smeren, Doriens maag draaide zich om bij de geur alleen al. Haar lichaam was nog bezig al het alcohol te verwerken.

'En posten.' Yasmine grijnsde en klikte de 'Maak nieuw topic'-knop aan. Het topic werd gepost.
'Echt awesome.' lachte Dorien eveneens.
Rutger kwam met het idee. Hij voelde zich schuldig omdat hij FanFic steeds zo verwaarloosde, en vertelde met enorme vrolijkheid over een studio in Italië, waar ze met een hele groep gratis zouden mogen overnachten. En toen was het idee voor een FanFickamp snel gemaakt.


Ze hadden hun laatste avond - en nacht! - ingezet om te feesten, en dat was hen goed bevallen. De enigen die zich niet halsoverkop op het alcohol hadden gestort, waren de vroege vogels in de keuken.
Dorien liet zich uit de zetel vallen - letterlijk - en liep in haar jeans en korte topje richting de keuken. Aspirine! schreeuwde haar hoofd.
In de keuken werd ze er meteen van voorzien, ze schoof op het aanrecht en dronk met kleine slokjes de opgeloste aspirine op. Buiten was het al behoorlijk licht, de zon trok zich door de lucht omhoog en gooide z'n stralen in de creatieve buurt waarin ze zich bevonden.
Uit de woonkamer klonk een kreun, en toen: 'Why is the rum gone?' Yasmine kroop een stuk over de grond en krabbelde toen overeind, stootte haar teen tegen de tafel en maakte zo de rest wakker.
'Ik geloof dat we compleet zijn.' grinnikte Bodine, en ging samen met Suki aan de slag met flessen water en aspirines.

Om tien uur stond de huisbaas op de drempel. Ze hadden met moeite alles op orde weten brengen, zich in no-time gedoucht en aangekleed, en stonden nu klaar om een laatste dagje door Rome te gaan banjeren.
De man sloot de deur achter hen, liet de sleutel in zijn zak glijden en gaf iedereen een hand. Toen verdween hij zo snel mogelijk.
Daarna laadden ze de huurauto in en reden naar de hoofdstad. Ze hadden Rome al een paar keer bezocht in de korte week die nu bijna voorbij was, maar ze konden er niet omheen het op hun laatste dag ook te doen. En dus parkeerde Dorien uiteindelijk de auto bij een pleintje en stapten ze uit.
'Oké, waarheen?' vroeg Dorien en keek zijwaarts naar haar medekleuterleidster Yasmine. Die antwoordde met - alweer een filmquote - 'You talkin' to me?'
'Goed, daar hebben we ook niet veel aan vandaag. Naar de markt?' Er werd wat instemmend geknikt, gemompeld. De meesten waren moe. De lange dagen en korte nachten waren hun tol komen opeisen.
Een tiental minuten later zagen ze het drukke plein, de kleine kraampjes, de vele mensen en al de goederen die er verkocht werden.
Ze banjerden naar een man die foto's maakte bij een fontein, voor een groepsfoto.
'Hij is duur.' mompelde Kol, ze praatte even spatieloos zoals altijd. Yasmine schudde haar dreads een beetje los, schoof haar bandana goed en zette toen een stap richting de man. 'I'm going to make him an offer he can't refuse.'
'Wat heeft zij?' vroeg Kayley, die het een beetje irritant begon te vinden dat Yasmine heel de dag al in stukjes film aan het praten was.
'Weddenschap.' rolde Bodine met haar ogen. 'May the force be with us. Ze moet een hele dag zo praten.'
Er werd wat gelachen, mede door Yasmine die met wilde gebaren het stond uit te leggen tegen de fotograaf. Italiaans was niet haar sterkste punt.
Uiteindelijk kwam ze met een brede grijns terug. 'I'm king of the world.'
'Uit welke film komt dat?' vroeg Kol, terwijl ze door Dorien op de rand van de fontein werd geduwd.
'King Kong.' verzuchtte Kayley.
Ze glimlachten, de foto werd ter plekke zeven keer gedrukt, ze betaalden allemaal twee euro, en toen gingen ze weer verder.

Een hele namiddag hadden ze zich in Rome bevonden. Na een uur hadden ze er een spel van gemaakt er voor te zorgen dat Yasmine eens iets zei dat niet uit een film kwam, maar ze was er vervelend goed in. Uiteindelijk hadden ze ook dat opgegeven, en Yasmine gewoon haar gang laten gaan, waardoor ze hele stukken film als een monoloog begon op te zeggen.
De avond begon te vallen, en ze bevonden zich in de luchthaven. Over een twee uur zou hun vliegtuig vertrekken, dus konden ze bijna door de gate, op zoek naar hun plekje. Daarom gingen ze zich nog snel even voltanken met drank en voedsel in een klein restaurantje.
'A martini. Shaken, not stirred.' De ober trok heel even zijn wenkbrauwen op, maar krabbelde het toen haastig in zijn boekje en nam de bestelling van de anderen ook op.
Na de maaltijd gingen ze naar hun vliegtuig.
'Hasta la vista, baby.' Dorien gaf Yasmine een mep tegen haar arm.
'Hou op, ik smeek het je.' kreunde die zelfs.
Yasmine haalde haar schouders op. 'Oké, goed dan.'
Suki juichte, Yasmine gaf op, wat betekende dat zij de weddenschap had gewonnen. Ze was al halverwege haar overwinningsdansje - waardoor veel mensen hen nogal vreemd aankeken - toen Yasmine kuchte en haar op de klok wees. Tien na twaalf, dag om. Nu was het Yas' beurt om een overwinningsdansje te doen.
'God, maak je anders belachelijk.' grinnikte Nadezh en sleepte haar koffer achter zich aan. Yasmine liep nog steeds half dansend door de gate, draaide zich plots op en zei met enorm veel drama: 'Frankly, my dear, I don't give a damn.' En met die woorden namen ze grinnikend afscheid van Italië, om terug te gaan naar huis, naar België en Nederland, maar bovenal terug naar FanFic.nl, om nog vele dagen herinneringen op te halen.

Filmquotes, op volgorde van voorkomen:
Why is the rum gone? - Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
You talkin' to me? - Taxi Driver
I'm going to make him an offer he can't refuse. - The Godfather
May the force be with us you. - Star Wars Episode IV: A New Hope
I'm king of the world. - King Kong
A martini. Shaken, not stirred. - Goldfinger
Hasta la vista, baby. - Terminator 2: Judgement Day
Frankly, my dear, I don't give a damn. - Gone with the wind


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.