Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Tokio Hotel » Bad boys for life. » Hoofdstuk 47

Bad boys for life.

28 feb 2011 - 19:33

714

0

233



Hoofdstuk 47

Pimp maar lekker een heel eind weg.' Er wordt op de deur van de wachtcel gebonkt. De bewaker zegt: 'Je advocaat is er', en opent de deur. In de deuropening staat de advocaat van Bill. Zijn gezicht staat zorgelijk. 'Wat had ik gezegd, jongen. Hou je gedeisd, had ik toch gezegd. Moet je nou toch kijken wat ik aan rapportage en getuigenverklaringen opgestuurd heb gekregen. Dat is niet best hoor, jongen, dat is niet best.'

In de kleine rechtszaal zitten de advocaat en de ouders van Bill al te wachten. De moeder van Bill slaat haar armen om hem heen en fluistert 'ik hou van je' in zijn oor. De vader van Bill geeft hem een hand en een klopje op zijn schouder. Bill gaat gespannen op de stoel naast de advocaat zitten. De advocaat kijkt hem even fronsend aan, maar legt dan geruststellend even zijn op de arm van Bill. Bill zucht diep en kijkt naar de foto van de koningen die aan de muur hangt. Dan komt de kinderrechter en legt de gang van zaken uit aan Bill en zijn ouders. 'Ik hoor het verhaal aan van de officier van justitie. Die vertelt wat jou ten laste wordt gelegd. Waarvan je wordt beschuldigd. Daarna mag jouw advocaat daarop reageren. De officier kan dan ook weer reageren en als laatste jouw advocaat. Tussendoor kan ik nog vragen stellen aan jou om dingen uitgelegd te krijgen als ik dat nodig vind. Uiteindelijk neem ik een beslissing. Normaal gesproken kan ik daar veertien dagen over doen, maar als het enigszins kan en het een beetje duidelijk is, doe ik meteen uitspraak, zodat je niet veertien dagen in de zenuwen hoeft te zitten. Begrijp je dat, Bill?' Bill knikt, terwijl hij naar zijn handen kijkt. Zijn vingers trillen onophoudelijk. Met zijn rechterhand pakt hij zijn linkervinger vast. Het helpt niet. Zijn handen blijven trillen. Zelfs als hij zijn handen op tafel legt, trillen zijn handen door. 'Ben je erg zenuwachtig?' vraagt de rechter. 'Ja, meneer de rechter', antwoordt Bill. 'Dan zullen we maar snel beginnen', zegt de rechter en richt zich tot de officier van justitie.

'Aan u het woord.' De officier van justitie legt de zaak uit aan de rechter. Vertelt het verhaal dat het buurmeisje en haar ouders hebben verteld. Daarna verteld hij over de verklaring die door de zus van Bill is afgelegd. 'Afgelopen maanden is de verdachte meermalen gehoord. Hij is blijven ontkennen. wij van het Openbaar Ministerie hebben aan de getuigenis van de zus van de verdachte. Zou zij wel de waarheid hebben gesproken? Deze twijfel is afgelopen week weg genomen toen een aantal nieuwe getuigen zich bij het Openbaar Ministerie hebben gemeld. Deze getuigen verklaren onafhankelijk van elkaar dat de verdachte in vertrouwelijke gesprekken heeft aangegeven het delict daadwerkelijk gepleegd te hebben. Ze zijn het niet eens met de levenshouding van de verdachte. Ze verklaren ook dat de verdachte regelmatig foute opmerkingen over nog jonge meisjes in de instelling heeft gemaakt. Een van de getuigen, in stukken T. genoemd, heeft bij de verdachte op de afdeling in de justitiële jeugdinrichting Oosterdel verbleven. Hij verklaard dat hij de verdachte herhaaldelijk heeft horen zeggen dat hij daadwerkelijk het buurmeisje heeft aangerand. Zijn precieze getuigenis is bijgevoegd in de stukken. Toen deze getuige de verdachte ermee confronteerde dat hij het niet langer kon verzwijgen heeft de verdachte hem op dusdanige wijze aangevallen dat het noodzakelijk bleek dat de getuige over te plaatsen naar een andere inrichting. De inrichting kan de zienswijze van deze getuige niet bekrachtigen of ontkennen omdat het conflict zich afspeelde buiten het gehoor van de begeleiding. Wel onderschrijft de inrichting dat er een ernstig conflict heeft plaatsgevonden tussen de verdachte en de getuige. In de ogen van de inrichting zou die conflict te maken hebben met een meisje waarmee zowel de verdachte als de getuige bevriend was. Normaal gesproken zouden we enkele getuigenverklaring niet zwaar laten meewegen, maar het feit dat meerdere getuigen hetzelfde verhaal vertellen, stemt ons tot nadenken.' 'De verdachte', zegt de officier van justitie terwijl hij richting Bill knikt, 'heeft, volgens de getuige, nadat hij kennis heeft genomen dat de getuige het verhaal niet langer voor zich wilde houden geprobeerd zijn hoofd tegen de muur kapot te slaan. De inrichting kan ook dit verhaal niet bekrachtigen of ontkennen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.