Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Tokio Hotel » Don't cry my girl. (Tokiohotel) » a clean house.

Don't cry my girl. (Tokiohotel)

12 maart 2011 - 20:33

597

2

259



a clean house.

AMY .

Ik open nog steeds vermoeid mijn ogen. Slaperig knipper ik een paar keer. Mijn stiefvader staat in de deuropening. 'Je moeder heeft gebeld. Ze wou je spreken, maar je lag nog te slapen. Ze zou van de week nog een keer terug bellen. Alles gaat goed met haar. Ze mist ons. Elke dag denkt ze aan ons. Ze vroeg hoe het op school ging.' Even ben ik stil en laat het geratel van mijn stiefvader over me heen komen. 'Waarom heb je me niet wakker gemaakt?' vraag ik zacht. Hij weet dat ik mijn moeder graat wil spreken. 'Je lag nog te slapen en je zal je energie hard nodig hebben vandaag.' Ik mompel even wat en sla de dekens van me af. 'Ik hoor het al. Nu mijn kamer uit dan kan ik me omkleden.' Mijn stiefvader grijnst even en blijft staan. Ik zucht zacht en raap mijn kleren bij elkaar. Ik loop langs mijn stiefvader. Hij volgt me en ik voel dat jij mijn kont aanraakt. Snel draai ik me om. Mijn stiefvader kijkt me onschuldig aan. 'Wat?' vraagt hij en loopt langs me de trap af. Ik loop de badkamer in en zucht zacht. De geur van alcohol hangt nog sterk rond hem. Ik doe de deur van de badkamer op slot en kijk even in de spiegel. Ik haal een borstel door mijn haar en trek mijn kleren aan. Ik doe een dun laagje mascara op mijn wimpers en mijn haar in een knotje. Ik kijk even in de spiegel. Simpel maar goed. Ik pak mijn spullen bij elkaar en loop terug naar mijn slaapkamer. Ik ruim alles wat ik gebruikt heb op en loop vervolgens naar beneden.

Mijn stiefvader staat me beneden al op te wachten. Ik slik even. Hij heeft alles al klaar gezet. 'Eerst de woonkamer schoonmaken, daarna de gang en de wc. Je gaat het gras maaien en onkruid weg halen en nog wat snoeien en als je tijd hebt kun je alles boven nog doen.' zegt hij zonder zijn blik van de televisie te halen. Ik slik even. Dit meent hij toch niet? 'En school?' vraag ik zacht, ook al weet ik dat ik daarvoor geen tijd zal hebben vandaag. Hij draait zich om. 'Je gaat niet naar school,' sist hij. 'Ik heb je al ziek gemeld. Je hebt koorts en moeite met ademhalen.' Ik slik even en knik. Het gebruikelijke smoesje.
Ik pak de emmer waar al zeepsop in staat. Ik zet hem aan de kant en pak als eerste de stofzuiger. Mijn stiefvader kijkt toe hoe ik alles doe. De televisie staat aan op autoraces, iets waar mijn stiefvader altijd naar kijkt. 'Moet je niet werken?' vraag ik zacht. Hij schudt zijn hoofd en staat op. Niet veel later komt hij terug met een blikje bier. 'Ik heb vandaag vrij zodat ik me goed kan voorbereiden op onze gasten,' zegt hij met een brede, zelfvoldane glimlach. Ik zucht zacht en ga verder met stofzuigen. Ik voel dat mijn stiefvader me aan blijft staren, zijn ogen voel ik in mijn rug prikken. Ik probeer het zo veel mogelijk te negeren. Ik kan er niet tegen als iemand me heel de tijd op mijn vingers loopt te kijken. Mijn stiefvader gooit zijn lege blikje op tafel. 'Ga een nieuwe voor me halen,' zegt hij zonder me enige andere vorm van aandacht te schenken, niet eens een blik. 'Ik ben aan het stofzuigen,' mompel ik. Mijn stiefvader staat op. Ik hoop dat hij een nieuwe gaat halen voor zichzelf, maar dat is verloren hoop. Hij komt naar mij toe..

.


Reacties:


Kaulitzje zei op 25 feb 2015 - 22:00:
**4jaar later
VERDER


BTGGxTHxLala
BTGGxTHxLala zei op 9 mei 2011 - 13:21:
ga je verder?
ik ben verslaafd aan je verhaal