Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Avatar » Avatar: Legend of the Benders » Airbender vs. Airbender.

Avatar: Legend of the Benders

24 maart 2011 - 19:21

867

0

243



Airbender vs. Airbender.

''Geef het toch op, zelfs jij moet weten dat je nu niet meer verder kunt.'' Krampachtig probeerde Yama op te staan. Shouta rolde met zijn ogen en liep op haar af, klaar om nog een rake klap uit te delen. Ze zette zich schrap om de klap weer op te vangen, en wachtte af. Ze keek verbaasd op toen ze de klap niet voelde. Vlug opende ze haar groene ogen, waarna ze de achterkant van Kaiya herkende. Blijkbaar had ze Shouta op een afstand geblazen, toen zij haar ogen had gesloten en de klap afwachtte. ''Kaiy-?'' wilde Yama zeggen, maar ze werd ruw onderbroken door Shouta. ''Durf je eindelijk?'' Yama kon de gezichtsuitdrukking van Kaiya niet zien, die nu van belang was, omdat ze geen antwoord hoorde van haar. Op dat moment kwam Shouta op haar afrennen. Kaiya verstrakte de grip op haar staf, alsof ze bang was dat hij zou vallen als ze hem te losjes vast had. Pas toen haar tegenstander dichtbij leek te komen, kwam ze in actie. Yama trok een verbaasd gezicht toen ze zag dat Kaiya diep in ademde. Het duurde even voordat Kaiya de lucht weer uitblies. Het leek wel of ze een enorme kaars probeerde uit te blazen. Voor Shouta kwam dit overwacht. Hij probeerde stand te houden, maar dat mislukte, waarna hij naar achteren werd geworpen. Dit gaf Kaiya genoeg tijd om Yama als het ware op te rapen en bij Kosoku neer te leggen. Het gebeurde zo snel, dat Yama nog nieteens de kans had om een woord uit te spreken. Intussen was Shouta al weer opgestaan en had het stof van zich af geklopt. ''Ik weet niet van wie je dat hebt geleerd, maar dat lukt je geen tweede keer,'' sprak hij, terwijl hij een nijdige blik naar Kaiya wierp. Deze had haar staf al in de aanslag. Opnieuw kwam Shouta op haar afgelopen, dit keer iets kalmer, alsof hij bang was dat Kaiya iets naar hem zou gooien. Hij hield haar nauwlettend in de gaten, dat was duidelijk. Net op het moment waarop Shouta dichtbij genoeg was om haar te kunnen raken, stuurde ze lucht naar de grond, waardoor ze zichzelf letterlijk de lucht in blies. Daar opende ze haar vlieger waar ze zich meteen aan vast greep. ''Als ik niet beter wist zou ik denken dat je vluchtte,'' grijnsde haar tegenstander, terwijl hij duidelijk zijn kansen om toe te slaan naging.

Kaiya had moeite met het aanvallen van Shouta. Ze moest telkens de zijne ontwijken, om vervolgens weinig tijd om toe te slaan over te hebben. Daarbij moest ze dan haar handen loslaten, maar dat was praktisch onmogelijk tijdens het vliegen. Opnieuw probeerde ze een aanval van Shouta te ontwijken. Terwijl ze aan het denken was had hij genoeg tijd zijn aanvallen op te laden, zodat ze nog krachtiger werden. Eigenlijk waren zijn aanvallen best simpel doordacht. Het waren simpele luchtstoten die het moesten hebben van kracht, zijn kracht. Nu ze erover nadacht kon hij alleen maar met kracht aanvallen. Shouta was niet echt een snugger persoon, daarom moest hij het ook van de zwakkelingen hebben. Kaiya kon geen kracht achter haar aanvallen zetten, vooral door de vliegertheorie. Op dit moment moest ze snelheid opbouwen, zodat ze zijn aanvallen makkelijk kon ontwijken, maarja, makkelijker gezegd dan gedaan. Op dat moment viel haar iets te binnen. Als ze dit gebruikte werd ze niet gehinderd door haar vlieger en kon ze in de lucht blijven. De plek waar Shouta op het moment niet bij kon, omdat hij zijn staf niet had. Dat zou wel moeten, maar daar ging het nu niet om. De luchtmeester sprong vlug van haar vlieger af, nadat ze hem iets had laten draaien, waardoor hij snel genoeg onder haar terecht kwam. Om eerlijk te zijn had ze dit nog nooit geprobeerd, maar eens moest de eerste keer zijn, en dit moment leek perfect ervoor. Ze probeerde vlug haar evenwicht te zoeken, wat best moeilijk was. Uiteindelijk lukte het haar rechtop te staan op de vlieger. Shouta keek haar stomverbaasd aan. ''Hoe heb je.... Waar heb je..?'' Hij maakte zijn zinnen echter niet af, omdat hij al snel weer bij zinnen kwam. Het kon hem vast niet schelen dat ze kon luchtsurfen, op dat moment kon hij alleen denken aan winnen. Nee, dat was verkeerd, zijn gedachte zaten niet bij winnen. Hij wilde gewoon vechten.

Voor de zoveelste keer vloog Kaiya laag over de grond, zodat ze weer in de aanval kon, en voor de zoveelste keer sprong Shouta weer op haar af. Zo hadden ze al een tijdje doorgevochten, met als resultaat dat niemand elkaar had geraakt. Telkens als Kaiya iets nieuws wilde proberen, zodat ze niet steeds in een rondje bleven doorgaan, moest ze weer een luchtstoot ontwijken. Echter dit keer was Shouta haar voor. In plaats van dat hij recht op haar afsprong, week hij van zijn normale baan af, waardoor Kaiya verrast was en geen tijd had te reageren op zijn sturing. Ze werd volop geraakt en vloog van haar vlieger af, om vervolgens met een harde klap op de grond terecht te komen. Geïrriteerd beet ze op haar tanden, terwijl ze overeind kwam. Er moest toch een manier zijn...


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.