Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon, Unova conquer quest! » Hoofdstuk 3: Joltik! The electric hunt!!

Pokemon, Unova conquer quest!

25 maart 2011 - 19:56

1366

2

384



Hoofdstuk 3: Joltik! The electric hunt!!

Thomas, Max, Nynke en Marla werden wakker en deden hun kleren aan. Het was een nieuwe dag en iedereen had zin om een paar nieuwe Pokémon te vangen, vooral Marla vandaag. ''Laten we gaan eten, ik heb honger!'' riep Marla moe, de kinderen waren het eens en gingen tegen een boom aan zitten, allemaal met een broodje kaas, die ze al snel op hadden. ''Ik heb nog steeds honger, Thomas!'' riep Nynke boos.
''Oké, leuk. Wat kan ik daar aan doen?'' vroeg Thomas, maar ook zijn buik had zin in meer eten. ''Fallah, kom snel!'' riep Marla hard, Fallah kwam uit de tent waar Marla sliep. ''Wat is er met Fallah?'' vroeg Max.
''Je zult zien, pino. Fallah, zoek wat bessen!'' riep Marla. Fallah klom in de boom en ging opzoek naar eten. Nynke pakte haar tas en haalde er een Pokéball uit met een blad erop, dit was dus Snivy's Pokéball. ''Snivy, ik kies jouw!'' riep Nynke, Snivy kwam uit haar Pokéball en wachtte op het commando van haar trainer. ''Help Fallah, en ga opzoek naar wat eten!'' riep Nynke.
''Snei.'' zei Snivy zacht, en ze sprong Fallah achterna.'
''Wacht eens, hoorden jullie dat?'' vroeg Marla bang.
''Nee, wat?'' vroeg Max verbaasd.
''Ik heb het gevoel dat er spinnen in de buurt zijn, daar heb ik een gevoel voor, ik haat spinnen!'' riep Marla hard.
''Spinnen? Dat lijkt me steuh...'' mompelde Max, hij keek bang naar Marla.
''Wat is er?'' vroeg Marla verbaasd.
''Marla, niet bewegen. Het komt goed!'' riep Nynke, Marla werd bang en keek omhoog, op de boom waar ze tegen aan zat, zat een geel soort spin, Marla begon enorm hard te gillen en rende snel weg van de boom. ''Gaaf, een Pokémon!'' riep Max, met een hoge stem, op dat moment kwamen Snivy en Fallah terug met een paar bessen en keken naar de spin. ''Snel! Iemand een Pokédex?'' vroeg Nynke, Thomas haalde snel zijn Pokédex tevoor schijn en richtte het op de spin.

Joltik, de Elektriciteit Pokémon. Deze pokémon is er dol op om stiekum in een magnetisch veld van een mens te kruipen. vertelde de Pokédex.

''Die ga ik vangen!'' riep Thomas, terwijl hij een Pokéball in zijn handen had, die hij vervolgens naar de spin gooide. Joltik werd opgezogen door de Pokéball, maar kwam er al snel uit. Joltik begon te rennen, en kwam op de bessen af, en at ze op. ''Nu kan ik hem vangen!'' riep Max blij.
''Balls to you! Ik ga hem vangen!'' riep Thomas boos.
''Nee, ik!'' riep Max, net zo boos.
''Nou, ik niet!'' riep Nynke snel, ze rende naar Marla en ging achter haar staan.
''Oshawott, nu!'' riep Thomas, terwijl de Pokéball door de lucht vloog, waar Oshawott uit kwam. ''Jij ook, Tepig!'' riep Max daarna, nu kwam ook Tepig in het spel terrecht. Thomas kreeg een enge lach op zijn gezicht, en riep: ''Oshawott, doe Water gun op Tepig!'' Max keek geschrokken, en Oshawott viel Tepig aan met een krachtige aanval die ook nog eens super effectief was. ''Dat is zó laag! Tepig, doe Ember op Joltik!'' riep Max. Tepig rende naar Joltik toe, die druk aan het eten was en niet door had dat hij werd aangevallen. Joltik werd heftig geraakt door Tepig's Ember en was super pissig. ''Pokéball, nu!'' riep Max blij, een Pokéball vloog naar Joltik.
''Oh nee dat doe je niet! Oshawott, Water gun op die Pokéball!'' riep Thomas met een gemeene lach, Oshawott spoot de Pokéball nat met een Water gun, waardoor de Pokéball Joltik miste, Joltik had genoeg van al het gedoe en liep snel weg. ''Vieze vuile tering lijder!'' riep Max boos naar Thomas, hij was niet echt boos maar wel erg pissig, Thomas moest lachen en viel zelfs op de grond. Enkele minuten later waren de twee jongens nog steeds zwaar in discusie, allebei moesten ze die Joltik vangen. ''Pidove, ik kies jouw!'' riep Thomas, terwijl Pidove uit haar Pokéball kwam. ''Oké, Oshawott blijft bij mij. Pidove, ga opzoek naar Joltik!''
''Oké, Tepig. Wij gaan samen ook op zoek naar die Joltik!'' riep Max daarna. Allebei gingen ze zo snel mogelijk opzoek. ''Ik ga met Thomas mee!'' riep Marla, die aan Thomas' kant stond. ''Ik met Max!'' riep Nynke daarna, die het met Max eens was. Ook Fallah en Snivy konden nu helpen.


Thomas en Marla hadden nog niks gevonden, maar ze hadden veel kans om Joltik als eerste te zien, omdat Pidove vanuit de lucht hielp. Maar ook Max zijn kans was groot, omdat Nynke hem hielp, en dus ook Snivy die vanuit de bomen kon zoeken naar Joltik. Toen bijna al het hoop weg was, begon Pidove ineens heftig te bewegen, en had duidelijk iets gezien. Thomas en Marla gingen Pidove achterna en zagen in de verte al een Joltik staan, die duidelijk de zelfde was als net, wat te zien was aan Joltik's mond, die nog onder de bessen zat. ''Oké, Pidove. Laten we samen Joltik verslaan!'' riep Thomas, helemaal in de spirit. ''Pr, prr!'' riep Pidove.
''Pidove, Gust!'' riep Thomas als eerste, Pidove's vleugels begonnen te gloeien en er kwamen heftige windvlagen vanaf, Joltik was een snelle Pokémon en kon met gemak weg lopen, en Joltik sprong van boom naar boom. Joltik deed een raar soort aanval, hij maakte een soort web van elektriciteit naar Pidove, Pidove werd geraakt en viel gewond op de grond. ''Pidove, sta op en gebruik Air cutter!'' riep Thomas kwaad,
''Prr, prr!'' riep Pidove kwaad, naar Joltik. Pidove vloog snel omhoog, haar vleugels begonnen weer te gloeien, en dit keer schoot ze een soort scherpe winden naar Joltik, die geraakt werd en op de grond viel. ''Doe nu snel Quick Attack!'' riep Thomas snel, Pidove vloog super snel naar Joltik en raakte hem vollop, Joltik gierde van de pijn. Joltik gaf nog niet op, en sprong op Pidove, die er niets van voelde omdat Joltik zo licht was. Joltik's tanden begonnen groen te gloeien, en hij beet Pidove hard, Pidove stortte neer, en Joltik sprong weer van Pidove af, Pidove kon niet meer verder vechten. ''Bedankt, Pidove.'' zei Thomas zacht, en verdrietig. Joltik liep snel verder, hij had de geur van bessen opgemerkt, waar hij dol op is. Deze bessen hadden een verhaal, Max en Nynke zaten in de struiken, en hadden een aantal bessen neer gezet om Joltik te lokken, Joltik kwam eraan en Max besloot meteen aan te vallen met een Ember aanval, die de Joltik raakte. Nynke begon ineens te gillen, uit de struiken kwam een enorm beest, een soort spin zoals Joltik maar dan veel groter. Max was zelf ook bang voor het beest, en pakte zijn Pokédex.

Galvantula, de Elektriciteit Pokémon.
Galvantula is een brute jager, hij vangt onschuldige Pokémon in zijn net en zal ze een pijnlijke dood geven als einde.
vertelde het apparaat.

Galvantula keek kwaad naar Max en Nynke, en schoot een gele bal naar ze toe, Max wist dat dit een Electro Ball aanval was. ''Tepig, Tail whip!'' riep Max, die stiekem knikkende knieën had. Tepig begon heftig met zijn staart te schudden, om Galvantula bang te maken, ookal werkte dit niet. Galvantula schoot een Electroweb naar Tepig, die niet meer kon vechten nadat hij geraakt werd. ''Snivy, Tackle!'' riep Nynke, Snivy probeerde Galvantula pijn te doen maar het werkte niet. Al het hoop leek verloren, Snivy en Tepig hadden geen kans en het leek erop dat het over was voor de kinderen, tot ineens een stem riep; ''Oshawott, Water gun!'' Oshawott, Max en Marla kwamen uit de struiken en vielen Galvantula aan. Oshawott greep zijn schelp van zijn buik, en zijn schelp begon te gloeien. ''Wat is dit? Een evolutie?'' vroeg Thomas.
''Nee! Dat is Razor Shell! Een sterke aanval die Oshawott kan doen!'' riep Marla blij. ''Gaaf! Oshawott, doe Razor Shell!'' riep Thomas hard. Oshawott's schelp kreeg een scherpe kant, en hij gaf Galvantula een enorme klap, die veel pijn kreeg. De galvantula ging snel weg, samen met de Joltik. Max en Thomas waren allebei bang, en wouden Joltik niet meer vangen. Maar dat was niet alles, Max en Thomas waren niet meer pissig op elkaar, omdat ze op elkaar konden vertrouwen in een lastig moment. Hun vriendschap was weer groot, en dat is beter dan een Pokémon vangen. Het werd al laat, de drie vrienden gingen terug naar hun kamp, op naar de volgende dag.


Reacties:


DareToFlyx
DareToFlyx zei op 8 april 2012 - 21:44:
Wow, echt gaaf.
ahahaha en marla komt erin voor ;k
Echt goed gedaan schat

x


pikafan10
pikafan10 zei op 25 maart 2011 - 20:04:
Zo coool!
dat stukje dat je lied zien vond ik lachen