Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Blauwbaard (One - Shot) » Blauwbaard (one-shot)

Blauwbaard (One - Shot)

19 sep 2012 - 19:25

1397

3

436



Blauwbaard (one-shot)

Dit is mijn dagboek over mijn Meester Blauwbaard. Ik werk al heel mijn leven voor hem, en ik kende al zijn vrouwen en het verhaal achter zijn eerste vrouw. Meester Blauwbaard is een hele lieve, aardige man met veel charme, maar hij heeft een blauwe baard die hem lelijk maakt, voor de buitenwereld doet hij alsof hij een vreselijk mens is, omdat hij verbitterd is door zijn eerste vrouw. Hij kan niemand meer vertrouwen en daarom trouwt hij telkens opnieuw. Als hij zijn nieuwe vrouw niet kan vertrouwen, vermoordt hij die. Dankzij zijn eerste vrouw, heeft hij geleerd om oud te worden met iemand die hij echt kan vertrouwen. Dit is het verhaal van de 7de vrouw…
Dag 225:
Dit is mijn 225ste dag dat ik voor Meester Blauwbaard werkte. En op deze dag was mijn meester van plan om voor de 7de keer te hertrouwen. Vorig weekend was er een tweeling in dit kleine dorpje komen wonen. Ze hebben goudblond haar en fel blauwe ogen. Toen Meester Blauwbaard en ik hen en hun moeder welkom kwamen heten, was Meester Blauwbaard verliefd geworden op deze twee meisjes. Ik kende Meester Blauwbaard nu al een beetje en hij zou niet opgeven voordat hij met één van deze meisjes zou trouwen. Ik denk dat hij gevallen is voor de jongste dochter, Lisa genaamd, maar aan haar gezicht te zien vondt ze hem niet aantrekkelijk, ze zat daar vol afschuw en probeerde ze om zo weinig mogelijk naar Meester Blauwbaard te kijken. Zoals ik al dacht, dacht Meester Blauwbaard niet aan opgeven en stelde hij voor om een groot feest van 1 week lang te organiseren. De dochters keken hem raar aan en vertrouwden het niet, Meester Blauwbaard merkte het en zei dat de moeder en alle vrienden die ze hadden mee mochten komen. Dat zagen de meisjes wel zitten en dus werd er afgesproken dat het feest aankomende woensdag zou doorgaan.
Bij de villa van Meester Blauwbaard aangekomen, begon ik met schoonmaken. Ik wou dat het het beste feest was aller tijden, want ik zelf had ook wel zin in een feestje.
Dag 227:
Liefste Dagboek,
Ik had het gisteren te druk met de voorbereidingen met het feest dat morgen al is, dus daarom kon ik gisteren niets schrijven. Ik heb het hele huis al schoongemaakt en moet morgen alleen nog naar de winkel gaan en alles klaarzetten. Ik kijk er heel erg naar uit en ook Meester Blauwbaard heeft zenuwen, maar eens dat Lisa er is zal dit wel overgaan. Nu moet ik verder gaan werken. Dag!
Dag 228:
Liefste Dagboek,
De eerste dag van het feestje is voorbij en het begint mijn meester te lukken, Lisa begint Meester Blauwbaard aardig te vinden en ze is aan het vallen voor zijn charmes, ik ben hier heel erg blij om, omdat Meester Blauwbaard nog vriendelijker is geworden. De meisjes en hun vrienden zijn beneden nog bezig met spelletjes spelen, maar ik was moe en vroeg Meester Blauwbaard of ik mocht gaan slapen. Hij toonde medelijden en ik mocht gaan slapen. Het eten en drinken zijn al bijna op, ik had nooit gedacht dat ze zoveel zouden drinken. Anna, de oudere zus van Lisa, maakt veel plezier, maar is niet geschikt als vrouw van Meester Blauwbaard. Ik ben moe en ik ga slapen, tot volgende week.

Dag 234:
Liefste Dagboek,
We zijn terug gekeerd in de villa van Meester Blauwbaard, het feestje vond plaats in het buitenverblijf van Meester Blauwbaard, en Meester Blauwbaard heeft een huwelijksaanzoek aan Lisa gedaan en het leuke is dat zij het aanvaarde. Nu moet ik beginnen met het organiseren met de bruiloft.
Dag 235:
Liefste Dagboek,
Het huwelijksfeest was een geweldig succes. De mensen vonden het eten heel erg lekker en ik kreeg ook een paar complimentjes. Meester Blauwbaard en Mevrouw Lisa zijn op huwelijksreis. Het was een geslaagde dag met enkel maar lachende gezichten en zeker Meester Blauwbaard zag er gelukkig uit.
Dag 242:
Liefste Dagboek,
Mevrouw Lisa en Meester Blauwbaard kwamen vandaag terug thuis van hun huwelijksreis. Ze kwamen lachend en pratend binnen in de villa dat er kraaknet uitzag, Mevrouw Lisa merkte het op en gaf mij een complimentje hierover. Wat is ze toch lief, ook Meester Blauwbaard stak zijn duim op. Ik was ontzettend trots!
Dag 243:
Liefste Dagboek,
Lisa voelt zich al goed thuis in de grote villa van Meester Blauwbaard, ze kent alle kamers al, op één na dan, die altijd op slot is. Ze vroeg soms aan mij of aan Meester Blauwbaard waarom ze nog nooit in deze kamer geweest was, maar wij gaven hierop nooit een antwoord en probeerde haar af te leiden en na een tijd stelde ze geen vraag meer over “De Kamer”.
Dag 244:
Liefste Dagboek,
Meester Blauwbaard vertrok vandaag op “zakenreis”, maar eigenlijk gaat hij logeren in een ander dorp. De reden hiervoor leg ik later wel uit. Lisa vond het niet leuk dat hij weg ging. Meester Blauwbaard troostte haar en vertelde haar dat ze haar vrienden mocht uitnodigen. Hij gaf haar ook al zijn sleutels en vertelde ook voor welke kamer ze waren. Zo gaf hij ook het kleine sleuteltje voor de kamer die zij niet mocht betreden. Hij zei dit ook tegen haar dat ze in alle kamers mocht komen behalve in dat kleine kamertje en ik weet waarom...
Lisa beloofde dit en gaf Meester Blauwbaard een afscheidszoen en hij zei dat hij haar ging missen. Ik moet nu verder werken om het bezoek, de zus van Lisa, vriendelijk te ontvangen in een proper huis. Daag

Dag 245:
Liefste Dagboek,
9u:
Hetgene wat ik had verwacht is gebeurd, Mevrouw Lisa kon het niet weerstaan en heeft de deur geopend. Ik heb een bediende gestuurd naar het dorp waar Meester Blauwbaard is, hij zou binnen het uur hier moeten zijn.
10u:
Meester Blauwbaard is zojuist aangekomen en is woedend, terecht vind ik, hij wilde haar vermoorden en wraak nemen al zag ik aan zijn gezicht dat hij echt van Lisa hield. Hij kon haar niet vertrouwen dus moet ze vermoord worden, want zij kent zijn verhaal en zijn verleden nu, Meester Blauwbaard had geen andere keuze…
10u15:
Lisa had nog gevraagd of ze een laatste keer mocht gaan bidden, samen met haar zus Anne. Meester Blauwbaard liet dit toe, maar hij wordt steeds ongeduldiger…
10u30:
Lisa zei dat ze nog altijd niet klaar was met bidden, maar Meester Blauwbaard zijn geduld was op en hij stormde naar boven, sleepte haar aan haar haren naar beneden en pakte zijn zwaard. Lisa smeekte nog om genade, maar Meester Blauwbaard was onverbiddelijk en stond op het moment om Lisa te vermoorden en plotseling kwamen er 2 ruiters binnen gegaloppeerd. Ik herkende ze meteen het waren de 2 broers van Lisa en Anne die in een dorpje hier dichtbij woonde. Ze onthoofde Meester Blauwbaard in één slag zonder dat hij er ook maar iets van merkte. Mijn meester is dood! Ik begon te wenen en Lisa vroeg wat er was. Ik vertelde haar het verhaal van mijn Meester Blauwbaard en zijn eerste vrouw dat hij alleen maar tegen mij had verteld. Dit verhaal ging over zijn eerste vrouw van wie Meester Blauwbaard heel erg veel van hield. Op een dag gaf hij de sleutels van al zijn kamers en moest hij echt op zakenreis gaan. De vrouw pikte al zijn rijkdom en ging er met de beste vriend van Meester Blauwbaard vandoor. Hierdoor brak zijn hart en kon hij niemand meer vertrouwen. Hij weende 7 dagen lang in dat ene kamertje, helemaal alleen had hij zichzelf daar opgesloten. Na die 7 dagen kwam hij het kamertje uit met een blauwe baard en een verbitterd hart. Daardoor werd hij Blauwbaard genoemd. Daarna maakte hij van dat kamertje de ‘’vertrouwenskamer’’ en daarom zei hij tegen elk van zijn vrouwen dat hij op “zakenreis” ging, maar eigenlijk verbleef hij in een dorpje hier niet ver vandaan. Hij geeft dan al zijn sleutels af aan de vrouw en zegt dat ze in alle kamers mogen komen, behalve in die kamer. Elke vrouw ging in deze kamer en toen werden ze vermoord door Meester Blauwbaard en werd ze in deze kamer bewaard tot de volgende, maar Mevrouw Lisa nu moet je mij geloven, zei ik vol verdriet. Meester Blauwbaard wou dit niet met jou doen, omdat hij jou vertrouwde, maar hij moest het doen om er zeker van te zijn. Hij hield echt veel van jou, maar door in deze kamer te komen, heb je zijn hart voor de 7de keer in zijn leven gebroken. Daarna begon Lisa te wenen…


Reacties:


RivLovee
RivLovee zei op 18 aug 2013 - 17:59:
Stoerr verhaal! Kom je uit België?? Je gebruikt het woord Wenen. In NL zeg je huilen. XxX The girld that Rivardo Loved


justAgirl
justAgirl zei op 7 april 2011 - 18:59:
ik vind dat ook wat hargbloem zegt (:
Xliefs<3


Hargbloem
Hargbloem zei op 29 maart 2011 - 18:03:
Ommyyygosh!! Ö
Ik vind dit echt goed geschreven!

X