Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » All Time Low » Cause I'll Be Damned If I Do Ya, Damned If I Don't! » One More Long Night

Cause I'll Be Damned If I Do Ya, Damned If I Don't!

29 maart 2011 - 23:18

1697

4

313



One More Long Night

enjoy en laat plies een reactie achter, en als je tips hebt, ik wil ze maar al te graag weten! Bedankt xEmma voor je "witregel" tip <33

“Ja, dat is goed.”¯ Zei ik tevreden en schreef het laatste nummer op voor onze line-up voor morgenavond. Ik keek naar de tracklist en kon nu al nauwelijks lezen wat ik er geschreven had. Toch was ik trots op mijn lelijke, onleesbare handschrift, dat zo van een gast geweest kon zijn. Als de anderen het maar konden lezen.
Met een lach deed ik de dop op de markeerstift en keek naar mijn bandleden, die er ook weer schoon en fris uitzagen. “Hoeven we dat morgen niet meer te doen.”¯ Lachte ik terwijl Amy wat pingelde op haar gitaar en Laura lucht zat te drummen, inclusief het geluid nadoen van de drums. Of… iets in die richting. Ik pakte mijn akoestische gitaar en begon Jaded van Green Day te spelen, terwijl we allemaal luidruchtig meezongen, ook al was de songtekst waarschijnlijk verkeerd.

En toen klopte er iemand op de deur.
We stopten allemaal ongeveer tegelijk met spelen en licht geïrriteerd legde ik de gitaar neer, liep naar de deur en keek door het gaatje waardoor je de gang kon zien. Ik keek er nog geeneens goed door of ik sprong met een ruk terug. Ik wist niet eens wat het was, maar het leek op een gigantisch uitvergrote neus.
“Jack, je kan niet naar binnen kijken, mensen van binnen kunnen alleen op de gang kijken…”¯
Dat was de gedempte stem van Zack. Net toen ik een vreugdesprongetje wilde maken en wilde piepen als een fangirl, was ik ervan bewust dat er nog andere mensen in de kamer waren. Mijn mondhoeken krulden omhoog en ik deed grijnzend de deur van het slot en opende die.
“Ik zag Jacks neus…”¯ zei ik serieus, maar kon mijn lach niet inhouden. Jack bloosde en keek vlug naar de grond, de anderen lachten.
“Onze manager zei dat we ‘sociaal contact moesten zoeken met de andere bands’,”¯ zei Rian en maakte aanhalingstekens in de lucht, “Dus hier zijn we dan.”¯
“Rian, doe dat niet, dat ziet er stom uit,”¯ zei Alex en porde Rian.
Ik lachte en zei: “Jullie zijn meer dan welkom. Kom verder.”¯
Samen liepen we verder de hotelkamer binnen.

“Kijk, jongens, het is All time Low die ons een bezoekje wilt brengen!”¯ zei ik enthousiast en de rest keek op. Amy’s gezichtsuitdrukking veranderde meteen van een blije naar een ietwat hongerige blik en ze zwaaide opgewekt naar Alex. Geprikkeld ontweek ik haar blik naar Alex en gooide de koffers en kleding naar de andere kant van de kamer, zodat er ruimte was voor de jongens om te zitten. Zack struikelde bijna over een versterker en mommelde iets van: “ En ik dacht dat onze kamers rommelig waren…”¯
Ik kon het net verstaan en zei luid: “Ja, Zack, wij zijn niet de doorsnee meisjes die alles keurig opruimen..!”¯
Zack keek verward op een liep rood aan. Ik prikte hem als een teken van “geeft niet”¯ en ging naast ze op het bed zitten.

“Deze kamer is geweldig..!”¯ zei Jack. “Rommelig, klein, knus, gezellig… Doet me aan mijn huis denken.”¯ We lachten en Charley en Laura wierpen hun spullen ook naar de andere kant van de kamer.
“Moesten jullie een kamer met zijn vieren delen?”¯ vroeg Zack.
“Nee, joh,”¯ zei Laura en lachte, “Dit is Roosjes kamer. Maar om allemaal emo op onze eigen kamer te zitten is niks. En sinds hier de meeste troep ligt en het meest ongeordend en meest chaotisch is,”¯ vervolgde ze en keek me even lachend aan en ik bloosde, “Zitten we altijd hier. Alleen als we gaan slapen gaan we naar onze eigen kamers, hehe.”¯
Alex keek me aan.
“Mooie kamer, Rose.”¯ Zei hij.
Ik lachte nerveus en voelde weer dat ik rood werd. Ik keek weer naar de grond en mommelde “dankjewel”¯.
Er viel een stilte en ik besloot om die te verbreken.
“Hoe ging het optreden?”¯ vroeg ik.
“Fantastisch, zoals altijd!”¯ zei Rian enthousiast, “dat van jullie was ook erg goed!”¯
“Ja! Jullie zijn fantas-”¯
“Hou je kop, Jack, je doet weer hyper en wat hadden we afgesproken?”¯ viel Alex Jack in de rede.
“ Niet zo hyper doen bij andere bands…”¯ zuchtte hij. Ik lachte en zei dat het niet erg was.
“Wij zijn net zo erg.”¯ Zei Amy glimlachend.

Ik schrok toen er een hard geluid uit mijn broekzak kwam. Het klonk als een ringtone van Green Day en ik voelde mijn mobiel als een gek trillen tegen mijn been. Stomme aandachttrekker. Ik kon hem met moeite uit mijn zak friemelen door alle onnodige papiertjes en andere dingen die in mijn broekzak zaten.
Ik drukte op de groene knop terwijl ik me verontschuldigde en naar de badkamer liep.
“Yo, met Rose Bedford.”¯
“SCHATJE!”¯ brulde een al te bekend persoon aan de andere kant door de telefoon.
Oh nee mijn moeder.
“Hoi mam, wat is er?”¯ zuchtte ik sarcastisch, “Weet je, je belt niet echt op een geschikt moment…”¯
Het laatste leek ze te negeren en ik keek naar mijn spiegelbeeld die een nors gezicht had opgezet.
“Hoe gaat het met je, schattebout? Nog paniekaanvallen gehad? Als je het niet meer ziet zitten dan kom je naar huis, ik ben er, dat weet je!”¯
Ze moest niet zo schreeuwen, misschien hoorde All Time Low dat ik nog bij mijn ouders woonde. Wat een afgang.
En waarom ging ze nu weer het onderwerp ‘paniekaanvallen-omdat-je-broer-dood-is’ aanwakkeren? Ik zuchtte diep. Ik wilde niet weg. Ik wilde touren, met mijn vrienden zijn. All Time Low beter leren kennen.
“Mam,”¯ fluisterde ik, “Alles is weer toppie met me, maak je geen zorgen…. En ik wil blijven, ik wil touren, ik wil met mijn vrienden zijn… En All Time Low zit op onze kamer, dus niet zo schreeuwen.”¯
Ik wist zelf ook niet waarom ik zo onaardig was. Had ze maar niet moeten bellen.
Er viel een stilte aan de ander kant.
“O”¯ was het enige wat ik hoorde.
Na een stilte ging mijn moeder op fluistertoon verder.
“Rose, ik wil niet dat je weer een relatie krijgt.”¯
Wie had het nou weer over relaties? Het is niet dat als er jongens op je kamer zitten, je meteen verliefd wordt, toch?
“Mam, je weet dat ik dat niet van plan ben.”¯ Zei ik, ook al was ik me van dat feit niet zo zeker toen ik in de spiegel Alex naar me zag zwaaien. Ik zwaaide terug en schudde daarna mijn hoofd hevig. Nee, ik moest daar niet aan denken, mijn ouders zouden op tilt slaan.

Ik begreep wel waarom ze niet wilde dat ik een relatie kreeg met ze. Nadat Drake het had uitgemaakt was ik een hoopje puin voor minstens een week. En sinds Tom er niet was om me over het liefdesverdriet heen te komen en mijn bandleden niet 24/7 bij me konden zijn, was ik de hele week chagrijnig, zei bijna niets, sloot me op in mijn kamer en had regelmatig woedeaanvallen. En ook het verdriet dat Tom dood was, was niet helemaal weggezakt.
Als ik nu weer een vriendje had en het weer uitging door wat voor reden dan ook, was ik waarschijnlijk weer zo een hoopje as met puin. Dat zou niet leuk zijn voor mijn vriendinnen als het tijdens de tour uitging, maar zeker niet voor mijn ouders als het later was uitgegaan, die zouden het een tweede keer moeten meemaken.

“Dan nog,”¯ zei mijn moeder op een serieuze toon. “ Maar gelukkig dat het goed met je gaat, ik was ongerust!”¯
Neuroot. Het ene moment zo serieus als de pest, het andere weer vrolijk en blij, alsof er niets gebeurd was.
“Ik moet hangen! Kusjes!”¯ zei mijn moeder.
“Dag mam, zorg goed voor jezelf en voor paps.”¯ Zei ik en hing na een lang “doeg, kusjes, pas goed op jezelf en ja dat ga ik ook doen”¯ gesprek op en liep de woonkamer in.

“Wie was het?”¯ vroeg Charley.
“Mams,”¯ mompelde ik en nam weer plaats op de stoel.
“Ze… Ze was ongerust.”¯ Vervolgde ik, “En ik mag geen relatie voor de rest van deze tour. Of mijn leven.”¯ Ik grijnsde naar de leden van All Time Low.
Ze begonnen te lachen.
“Begrijpelijk.”¯ Lachte Amy en legde het hele Rose-was-zo-emo-toen-haar-vriendje-het-uitmaakte-verhaal.
“Het was ook nog de depressie van het verlies van Tom,”¯ zei ik knarsetandend toen de rest lachte.
Het liet ze in ieder geval ophouden met lachen en in stilte voor zich uit te staren.
Jack brak het moment van stilte door keihard “Mom?”¯ te schreeuwen en daarna de Boner Song te zingen en al snel lagen we weer in een deuk toen Jack en Alex bijna op elkaar lagen en zaten te stoeien.
Zack, die de hele tijd bijna geen een woord had gezegd, vroeg of hij de akoestische gitaar mocht lenen en samen met Rian zong hij de geweldige test van een of ander vaag liedje.
Totale gekheid. Precies wat we nodig hadden na alle ellende.

Uiteindelijk lagen we met zijn vijven op het kingsize bed terwijl de andere drie op de grond zaten, Twilight te kijken. We hadden allemaal haat aan die film, maar Jack had hem gevonden toen hij in mijn koffer zat te neuzen. Vraag niet waarom hij dat deed, we waren een beetje hyper.
We maakten de meest nutteloze opmerkingen over de film en maakten onder het kijken een alternatief einde…. Waar we de hele bende uit hadden gemoord door onze fantastische muziek.

Toen de film was afgelopen keek ik op de klok. Ik schrok toen ik de tijd zag en werd opeens moe.
“Jullie hadden hopelijk gedoucht,”¯ grijnsde ik, sinds ik wist dat ze douchen leuk vonden. “Het is al kwart over twaalf geweest.”¯
De mensen kreunden en vielen voor nep in “slaap.”¯
Charley stond op. “Tijd om te gaan, mensen. Dan kan Rose ook slapen.”¯ Er klonk goedkeurend gemompel en ik zei tot morgen tegen iedereen.

“En doei, Alex.”¯ Zei ik en wilde de deur dicht doen, maar zijn voet zat ertussen.
“Het is zo laat, maar mag ik nog even blijven om over je broer te praten?”¯ vroeg hij serieus en glimlachte.
Ik slikte. Nu kon ik geen nee zeggen.
“Kom binnen.”¯ Zei ik en liet Alex weer binnen.
“Bedankt.”¯ Zei hij en nam plaats op het nu ongeordende bed.
Ik kwam naast hem zitten.
“Waar wil je het precies over hebben, Alex?”¯


Reacties:


bonita105
bonita105 zei op 30 maart 2011 - 17:08:
snel verder


Hometownhero
Hometownhero zei op 30 maart 2011 - 15:57:
Mooi, ik had op het vorig verhaal niet gereageerd, maar het internet in m'n kamer en laptop doet wat moeilijk ... Nouja, werkt gewoon helemaal niet!

Uiteindelijk hebk besloten om mijn vader zijn pc even in te pikken!

Ik vind Alex super schattig hier, en de rest ook. Laat me maar snel weten wanneer er een vervolgje is


xLoveMusic
xLoveMusic zei op 30 maart 2011 - 15:08:
Waarom had ze Twilight mee als ze die film haat?
Leeuk!
Jack is grappig, Alex is awesome, Zack&Rian zijn schattig haha


xEmma
xEmma zei op 30 maart 2011 - 12:16:
Please, call me Emma. De x heeft neit heel veel toevoegende waarde (:
& geen dank. Ik vind het cool dat je er naar geluisterd hebt ! Het leest nu, vind ik, wat rustiger.

en oh, ik vind ATL zo leuk hier! [ik vind ze sowieso leuk natuurlijk, als in hun muziek en de indruk die ik van ze krijg door filmpjes en shizzle, maar in dit verhaal zijn ze ook heel leuk ^^]
en Alex is schattig ö
Miep. Ze gaan over d'r broer praten. Spannend!

Snel door? <3
xx