Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Harry Potter and the Moongirl. (VERNIEUWD) » First lesson.

Harry Potter and the Moongirl. (VERNIEUWD)

3 april 2011 - 19:15

710

2

220



First lesson.

Shit, stress, ik kom te laat.. Wat zullen ze gaan doen?

Fijn, dankzij het gesprek van een 1,5 uur heb ik het eerste ontbijt van het jaar gemist en kon ik mijn afspraak met Draco niet nakomen. Wij hadden afgesproken dat we samen naar Waarzeggerij zouden gaan omdat hij het eerste uur ook dat vak had.. Nou kon ik zelf wel op zoek gaan naar Waarzeggerij, dat ging moeilijk worden in dit kasteel..
Het begon mij steeds meer op te vallen hoe iedereen naar me keek en met wat voor blik ze het deden. De jonge heksen keken mij met een arrogante, jaloerse of minachtende blik aan terwijl de jonge tovenaren mij met een grijns aan keken. Het was zo vervelend en beangstigend geworden nu ik wist waarom iedereen zo keek en tot wat het kon leiden. Jaloezie leek nu op moord en aantrekkingskracht was nu niet meer zo geweldig als ik gedacht had. Vroeger had ik er waarschijnlijk meer van genoten en dan zeker wel zonder de informatie over het Maanmeisje.
Het Maanmeisje.. Dat woord zette mij aan het denken. Wie was ik? Was mijn moeder er ook een? Was er ook iets als een Maanjongen? Zou je aan de naam "Cowheart" kunnen horen dat dit een familie was met een Maanmeisje er in? Misschien moest ik eens wat meer informatie zoeken over dit.. Deze school had vast en zeker wel wat oude boeken over de geschiedenis van de Maanmeisjes?
Helaas kon ik aan niemand vragen over de familie Cowheart. Waarom moest mijn oorspronkelijke moeder nou op de vlucht zijn? Waarom moest haar dochter leven met een "dreuzelnaam?" Oh, wat was ik toch benieuwd naar mijn echte moeder.. Was ze gevlucht om van de jaloezie af te komen omdat ze ook een Maanmeisje was?
Hmmm, misschien werd het tijd om maar eens naar het lokaal van Waarzeggerij te vragen.. Haastig keek ik om mij heen om een leraar te vinden en terwijl ik dat deed knalde ik zo tegen iets of iemand op. Een lucht van een zwarte Zweinsteinse mantel verstopte zich in mijn neus en langzaam keek ik op in het gezicht van.. Van Carlo!
'Jemellia?' Zijn ogen werden groot van verbazing. 'Wat doe jij hier?' 'Hoor ik hier niet te zijn dan?' 'Nee, dat hoor je niet nee..' Hij grinnikte. 'Hier heb ik les, in dit deel van de school..' 'Oh..' 'Dit is niet het goede plek voor een leerling als jij. Waar moet je heen?' 'Waarzeggerij..' 'Waarzeggerij? Gelukkig heb ik dat niet meer! Wat een stom en saai vak was dat..' 'Fijn, je geeft me echt motivatie. Waar moet ik heen?' 'Ik breng je wel even. Je hebt het zeker van professor Jack of niet?' 'Geen flauw idee..'
Door de stress kon ik me niet concentreren op Carlo's uiterlijk. Mijn gedachtens waren meer naar het klaslokaal waar Draco al zat met alle andere leerlingen.. Hoe zou de leraar mij behandelen? Hadden ze hier ook straffen voor als je te laat kwam? Begrepen ze het als je hier nieuw was en de hele school nog niet gezien had?
Carlo stond stil bij een deur. 'Je opent deze en dan loop je een trap op. That's it.' Zuchtend draaide ik me naar hem om. 'Echt heel erg bedankt dat je dit gedaan hebt maar.. Kan je niet mee naar boven?' Carlo liet een brede glimlach zien. 'Ik zie je tijdens de middagpauze.' Een knipoog en hij was verdwenen.
Mooi, de deur ging open en mijn stappen op de trap galmden vaag door deze lange gang. Wat was ik toch bang en misschien wel voor niets? Misschien viel het allemaal heel erg mee en was ik niet eens de enige. Het was het eerste les uur van het jaar en ik had ook een geldige reden.. Toch?

Ik liep de klas in en keek rond. Tot mijn verbazing waren er geen tafels of stoelen en zaten alle leerlingen op de grond.
'Jij bent vast Jemellia..' Geschrokken keek ik op naar de professor die tegenover de leerlingen zat. Zijn gezicht schrok, net zo als die van mij, op toen hij mij zag. Zijn wenkbrauwen schoten omhoog en zijn lichaam kwam in een snelle beweging. 'Ja. Ik ben Jemellia.' Hij knikte langzaam slikkend en wees een lege plek voor mij aan. Snel nam ik plaats en sloeg ik mijn ogen neer.
'Goed dan.. Laten we verder gaan met de les..'


Reacties:


sabiiraaah
sabiiraaah zei op 18 juni 2011 - 19:22:
Wanneer ga je de rest er nauw op zetten? Ik wil weten hoe die verder gaat!


irish98
irish98 zei op 6 april 2011 - 8:27:
Snel verder leen, zooow mooi