Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » De Twistappel » De Twistappel

De Twistappel

8 april 2011 - 19:58

607

2

586



De Twistappel

Paris was een jongen van een jaar of 17. Hij ging naar school, deed het goed op school en kon het goed met zijn ouders vinden. Tussendoor ging hij naar de voetbaltraining en af en toe naar een feestje. Kortom, een gewoon leven van een gewone jongen. Paris werd ouder, en had een goede jeugd. Hij ging studeren aan de universiteit en alles liep op rolletjes. Maar op de universiteit ontmoette Paris de ware, die ene persoon die hem gelukkig maakte. Natuurlijk had Paris al wel eens een vriendin gehad maar hij had nog nooit zoiets gevoeld voor iemand. De jongen waar Paris op viel heette Peleus. Peleus had niet zo een goede jeugd als Paris. Peleus kwam namelijk een beetje uit een probleemgezin. De vader van Peleus was Aeacus, en zijn moeder heette Endeïs. Peleus had nog twee broers; Phocus en Telamon. Peleus en Telamon waren de zonen die Aeacus bij Endeïs had verwekt. Peleus en Telamon waren dus de halfbroers van Phocus. Phocus was de lievelingszoon van Aeacus. Peleus en Telamon waren bang dat de hele erfenis naar Phocus zou gaan. Dus het leek Peleus en Telamon een goed idee om Phocus gewoon te vermoorden, en aangemoedigd door hun moeder Endeïs is dit ook gebeurd. Het lichaam van Phocus werd verborgen in de bosjes maar werd gevonden door hun vader, Aeacus. Vervolgens moesten Peleus en zijn andere nog levende broer Telamon vluchtten en mochten nooit meer terug komen naar het eiland waar ze woonden.
Peleus had geen plek om naar toe te gaan en besloot maar een bezoekje aan zijn gestoorde tante Eris te brengen. Peleus mocht bij haar intrekken, want stiekem was Eris wel blij dat ze eindelijk familie om haar heen had maar dit liet ze niet merken. Daardoor was het voor Peleus niet uit te houden bij Eris en Peleus besloot om te gaan studeren zodat hij zo min mogelijk bij zijn tante hoefde te zijn. Op de universiteit kwam hij Paris tegen, aan Paris kon hij zijn moeilijke jeugd kwijt. Bij Paris kon hij steun vinden. Paris was als een hele goede vriend. Na een paar maanden vertelden Paris dat hij verliefd was op Peleus, maar Peleus wist niet hoe het voelde om verliefd te zijn. Hij had nooit de liefde gekend. Maar hij vond Paris wel erg aardig en dacht dus dat verliefd zijn zo voelde. Paris en Peleus werden dus een stel en na twee jaar besloten ze om te gaan trouwen. De ouders van Paris reageerde goed maar de tante van Peleus vond het maar niks dat Peleus met Paris ging trouwen. Zijn tante twijfelde aan zijn keus.
Toen de dag van de bruiloft daar was, waren alleen de ouders van Paris aanwezig. De bruiloft verliep goed, totdat Eris naar binnen kwam stormen met nog drie vrouwen achter haar aan. Eris had een appel in haar hand waarop stond; ware liefde, en Eris gaf die appel aan Peleus. De drie vrouwen stelde zich voor als Hera, Aphrodite en Pallas Athena. Eris dwong Peleus om te kiezen tussen de drie vrouwen. Paris en zijn ouders keken geschokt toe. Maar Peleus lette daar niet op, want hij voelde op slag iets vreemd toen hij Aphrodite zag, hij was op slag verliefd geworden op Aphrodite. Peleus keek nog een keer om naar Paris maar koos voor Aphrodite. Peleus vond in Aphrodite zijn ware liefde. Paris was huilend weggerend met zijn ouders achter hem aan die hem probeerde te troosten. Paris schreeuwde naar Peleus en Aphrodite dat ze nooit gelukkig zouden worden, daar zou hij voor zorgen. Maar daar maakte Peleus zich nog geen druk om want hij had zijn liefde gevonden.


Reacties:


WTlover
WTlover zei op 13 dec 2012 - 21:36:
Nice!!!!
Ikkuh meer!


Bodine
Bodine zei op 17 april 2011 - 18:37:
Ik blijf het echt awesome vinden. <3
Sorry voor de late reactie, maar ik was 't helemaal vergeten.
Komt er nu een vervolg waarin Peleus en Paris weer bij elkaar komen? Bitte? <3