Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » Never wanna come home again » Hoofdstuk 3

Never wanna come home again

25 april 2011 - 8:40

655

4

215



Hoofdstuk 3

De hele avond riep mijn vader me nog om dingen voor ze te halen. Op een gegeven moment waren ze zo dronken dat er niet eens meer wat fatsoenlijks uit kwam. Op zulke momenten schaamde ik me voor mijn vader, ondanks dat verder niemand hem kon zien nu.
Rond 1 uur ging mijn vader naar boven, nadat hij eerst de man had uitgelaten. Toen de voordeur was dicht geslagen rende ik snel naar boven, bang voor opmerkingen of klappen. Terwijl ik in mijn kamer op mijn bed wachtte totdat ik zijn deur hoorde dichtslaan ging ik lang uit op mijn bed liggen. Zijn deur klapte dicht en ik haalde opgelucht adem. Ik stond langzaam op en trok mijn pyjama aan. Morgen zou ik wel mijn tanden poetsen, anders moest ik nu weer geluid maken op de gang. Snel sprong ik mijn bed in en kroop onder de dekens.

Om half 7 ging de wekker alweer. Vermoeid kwam ik overeind en sloeg de wekker zachtjes uit. Ik wreef in mijn ogen en rekte me verder uit. Die korte nacht had me echt niet goed gedaan. Ik had me graag ziek willen melden maar helaas ging dat niet. Op dit moment kon ik het me niet veroorloven om een schooldag te missen. Langzaam stond ik op en liep naar de badkamer. Heerlijk hoe het warme water op mijn huid viel en de zorgen van gisteren spoelde met het water mee het putje in. Normaal gesproken was ik altijd binnen 10 minuten klaar met douchen maar vandaag bleef ik er iets langer onder staan. Daarna moest ik natuurlijk wel wat sneller aankleden en opmaken. Veel make-up had ik ook nooit op. Snel een laagje mascara en een klein beetje oogpotlood deden al wonderen bij mij.
Toen ik beneden kwam en de keuken in liep zag ik mijn vader daar staan. Zacht mompelde ik goedemorgen. Een chagrijnige goedemorgen werd er terug gewenst en daarna liep hij de keuken uit, waarna ik een paar minuten later de voordeur hoorde dicht klappen. Hij zal wel weer te laat zijn voor zijn werk. Dan zal vanavond zijn humeur ook niet al te best zijn en was hij natuurlijk nog later thuis dan normaal.
Ik smeerde mijn boterhammen en liep naar de woonkamer om aan de eettafel te gaan zitten. Zoals gewoonlijk vielen de meeste vlokken er weer af zodra ik mijn broodje op at. Mijn bord lag dan ook altijd vol wanneer ik weer naar de keuken liep. En zo ook deze keer. Nadat ik mijn bord in de vaatwasser had gezet maakte ik mijn brood voor school klaar. Ook maakte ik het brood voor Jayden klaar zoals elke dag. Zelf was Jayden geen ster in het smeren van brood en aangezien ik toch altijd bezig was kon ik het ook voor hem klaar maken. Toen zijn brood klaar was werd de keukendeur geopend. Jayden kwam met een slaapgezicht de keuken binnen lopen.
“Goedemorgen”¯ zei ik glimlachend tegen hem. Hij geeuwde en wenste me ook een goede morgen.
“Ik zie je vanmiddag weer Jay, ik ga nu naar school toe.”¯ Ik liep naar hem toe en gaf hem een kus in zijn haar waarna ik de keuken verliet. Jayden riep nog iets naar me in de zin van een fijne dag. Wat was het toch een lieve jongen.

Vlak voordat de schoolbel ging kwam ik aan op school. Zoals gewoonlijk moest ik weer enorm haasten om voor de tweede bel bij mijn les te zijn.
“Ook fijn om jouw aanwezigheid te hebben vandaag, Ailey”¯ was de opmerking van mijn Engels lerares, Mevrouw Evenes. Snel liep ik met gebogen hoofd naar achteren om aan mijn tafel te gaan zitten. Toen ik bij mijn tafel aankwam keek ik op en keek recht in de ogen van één van de nieuwe mensen hierop school. Het was die jongen die ik gisteren ook zag staan in de gang bij de kluisjes. Vlug sloeg ik mijn ogen weer neer en ging snel zitten.


Reacties:


JeRiNo
JeRiNo zei op 11 mei 2011 - 12:59:
O, oeps
Ik kom er net achter dat je alweer veel verder was
Maar, je verhaal is echt goed!
Ik heb echt medelijden met Ailey, door die stomme vader lijkt het wel alsof alles misgaat in haar leven
Ga je verder schrijven?
En mag ik een melding?

xxx


wordslover
wordslover zei op 27 april 2011 - 20:20:
Leeeuk! (:
Sneeeel verder!
x


realMe
realMe zei op 25 april 2011 - 11:50:
leuk, snel meer


Hargbloem
Hargbloem zei op 25 april 2011 - 9:11:
Whaaaaaaaa!!!!! Ik houd van dit verhaal!
Maar ze is echt zielig!
whaaaaaaaaa, ik vind het echt een heel erg leuk verhaal!
Ga je snel verder?
*Mag ik weer een melding?
x