Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » het zusje van sneep » wraak voorberijden

het zusje van sneep

27 april 2011 - 14:48

596

0

212



wraak voorberijden

Even later sjokte ze het terrein af naar de kassen. Liëne had er niet bepaald veel zin in, want in het weeshuis had ze ook nooit groene vingers gehad. Ze had gelijk. Toen ze nog geen 2 minuten bezig waren liep Liëne al ver achter. Ze moesten rara krijsende planten overpotten.
In tegenstelling tot Liëne had Twan zijn vak wel helemaal gevonden. Hij was druk bezig met de rara planten te bedekken met arden.
Uiteindelijk mochten ze de kassen dan toch verlaten. Liëne was samen met Liesbeth als laatste over. Zo te zien had die nu ook al een pesthekel aan dit vak. Liëne was het wel met haar eens.
In de leerlingen kamer waren ze met zijn vijven huiswerk aan het maken. Het was er niet druk. 2 jongens uit de 5de waren er bij komen zitten. Liëne herkende ze als Fret en George Wemel. Ze waren erg aardig en gezellig. “Wat was eigenlijk de eerste keer dat jullie moesten nablijven”¯ vroeg Twan na een tijdje luisteren naar nablijfverhalen. “Dat was volgens mij de 2de dag dat we hier op school waren”¯zij Fret. “En we werden er nog wel uitgestuurd door.”¯ De tweeling keek elkaar even aan en zij toen tegelijk: “Sneep.”¯ Ze hadden allebei een grimas op hun gezicht gekregen. Liesbeth grinnikte. “Dan heeft Liëne jullie record gebroken. Zij moet nu al 2 keer nakomen bij Sneep.”¯ Fret gaf Liëne een schouderklopje. “als we van school af zijn weten we tenminste dat die in goede handen is.”¯ Liëne schoot in de lach net als de rest. “Maar Liëne als je dan moet nablijven bij sneep”¯ zij George. “Zou je dan iets voor ons willen doen?”¯ maakte Fret zijn zin af. “Wat willen Julie dat ik dan doe?”¯ “Nou we hebben wat spulletjes uit de voorraadkast van sneep nodig want we willen graag een grap uithalen met sneep.”¯ “En jullie willen dat ik die ga pakken”¯ zij Liëne geschrokken. “Oké wat moet ik stelen en wat is het plan”¯ het geschrokken gezicht van Liëne veranderde in een grote grijns. “Nou we zeggen het allen als Julie zweren het niet door te vertellen.”¯ Dus deden ze dat allemaal. “Aan jou de eer Fret”¯ zij George. “Bedankt George. We willen wisseldrank maken en dat dan in zijn beker doen. Natuurlijk wal onder het avond eten want anders kunnen we er niet van genieten.”¯ Liëne grinnikte gemeen. “Sneep zal er voor boeten dat ik nu al 2 keer moet nakomen.”¯ Iedereen schoot in de lach. Liëne kreeg een lijst met alle ingrediënten die ze mee moesten nemen. Fret en George zouden voor afleiding zorgen zodat Liëne en Twan (die deed ook mee aan het plan want hij moest ook nablijven) alles makkelijk konden ‘lenen’. Fret vond stelen zo grof klinken du gebruikte ze lenen, en alle spullen die ze overhielden zouden ze keurig netjes anoniem terug sturen.
Onder het avond eten was de tweeling weer aan het vertellen over de rare dingen die ze hadden meegemaakt. Het was erg grappig oftewel de pompoensap kwam uit je neus. Liza vond het allemaal erg vies en was bang dat haar studieboeken (ja ze leerde onder het eten terwijl nog niemand proefwerken op had gekregen) vies zouden woorden. Ook vond ze het raar dat Liëne en Twan al moesten nablijven. “Je gedraagt je toch gewoon in de klas”¯ zij ze dan ook de hele tijd. Ze was het natuurlijk helemaal met de leraar eens.
Na een tijdje kwam er een vriend van fret en George bij hun zitten. Hij stelde zich voor als Leo Jordaan. Hij zou ook met de afleiding helpen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.