Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » -- Photography or Love? » 001 -- Photography or love

-- Photography or Love?

28 mei 2011 - 18:56

494

0

182



001 -- Photography or love

Chapter One.

‘Jullie krijgen nu allemaal een blaadje van mij waarop jullie je beroepskeuze moeten invullen. Na tien minuten haal ik ze weer op’ de docent Nederlands staat met een groot stapel papier in haar handen en deelt ze uit aan alle twintig leerlingen. Ik had me blaadje nog niet gekregen en het vond het te langzaam gaan. Bodyl, een van mijn beste vriendinnen, begon tegen me te praten. ‘ Wat ga jij invullen?’ vroeg ik aan haar. ‘ Ik denk zelf fotografie’
Ze kreeg geen kans om te antwoorden. De docent stond al voor mijn tafel.
‘Nu stil zijn meiden anders mogen jullie helemaal niets meer invullen, kunnen jullie nog een extra jaar met elkaar praten. Dat doe je maar na de les.’
Ze gaf ons ook een blaadje. ‘ En nu invullen schiet op meiden, maar tien minuten.’
Ze had al een blaadje op mijn tafel gelegd. Ik keek er naar en las een paar vragen door. De helft snapte ik niet. Na zeven minuten stil gezeten te hebben dacht ik maar dat ik eens moest beginnen. Zachtjes voor mezelf las ik de vragen op.
‘ Waarom heb je deze studierichting gekozen?’ stond er. Ik had nog helemaal niets gekozen toch.
‘ Zo jongens ik ga de blaadjes weer ophalen. Heeft iedereen het helemaal ingevuld en zijn naam op het blaadje gezet ?’
Het enige wat ik had ingevuld had op het blaadje was wat ik later wilde doen; zowiezo iets met fotografie, had ik opgeschreven. Niets een mijn naam. Ik schreef er met pen nog even mijn naam bij voor de docent weer af vroeg van wie dit te lege blaadje was.
De schoolbel ging. We hadden weer een weekend vrij. En ik hoefde maandag ook niet naar school. Ik heb dan een bruiloft van me zus die gaat trouwen met haar vriend. Ze kenden elkaar al zeven jaar, maar ze zijn pas drie jaar geleden verliefd geworden, op haar 20ste verjaardag. Het is zo’n leuke stel. Ik wil zelf ook een vriend. Ik heb er nog steeds spijt van dat ik het met mijn ex heb uitgemaakt, zou hem wel weer terug willen, maar hij wil dat niet meer. Hij denkt dat ik weer dezelfde fout ga maken als vorig jaar. Het was ook mijn fout dat moet ik wel toegeven, ik maakte het uit op zijn verjaardag. Dat had ik nooit moeten doen, maar zo zie je wel dat het leven ook hard kan zijn.
‘ Je vind ooit wel een andere boy, ik vind je gewoon niet meer zo leuk. En ik heb al iemand anders’ had hij gezegd toen ik hem twee maanden geleden vertelde dat ik hem weer terug wou. Dat was echt mijn slechtste periode van mijn leven, het was nog erger dan dat het net uit was. Ik was toen alleen maar aan het huilen. Nu is het gelukkig over en weet ik hoe jongens zijn. Ik weet nu zelf ook dat ik ooit wel de ware vind.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.