Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » korte verhaaltjes over de personages ;) » Luna

korte verhaaltjes over de personages ;)

10 juni 2011 - 20:24

238

2

222



Luna

Deze heb ik een keer gemaakt ;)

'Mam! Kijk eens wat ik gevonden heb! Een blaadje, en hij is bruin.' Zei Luna enthousiast. Ze zwaaide met een blaadje van een boom, die ze in de tuin had gevonden. 'Dat klopt.' zei haar moeder.'Omdat het herfst is, dan verkleuren de blaadjes.'
'Ooh!' Zei Luna bewonderend.' Dan ga ik hem gauw in mijn boek plakken.' Luna sprong op en neer van opwinding.
'Is goed lieverd!'
Luna' s moeder zuchtte. Normaal waren ze nooit thuis tijdens de herfst, maar deze keer wilde Xenofilus perse een onderzoek in de hersft doen, om te kijken of de Kreukelhoornige Snottifant misschien in de herfst zou leven. Allemaal onzin natuurlijk en dat wist Luna's moeder, maar Xenofilus was zo gelukkig met het feit dat HIJ misschien wel een nieuw dier zou ontdekken, dat Luna's moeder er maar niks over zei. Hij zei tenslotte ook niks over de toverdrankjes die zij maakte.Ze deed er nog even wat gaasvliegjes bij. 'Mama! Ik heb ook nog een rode gevonden!' Zei Luna.
'Prachtig,schat.' Nog even en ze konden het hele huis behangen met blaadjes. Zonder de kijken gooide Luna's moeder een stuk van een slangenhuid in de borrelende ketel.
Toen gebeurde het.
'MAMA!' Riep Luna. De hele boel ontplofte, Luna's moeder werd achterovergeblazen. Luna die in de deuropening stond viel op de grond.
Haar vader kwam aanhollen en schreeuwde. Daar lag haar moeder, roerloos op de grond met haar over wijd opengesperd. Een koude rilling ging over Luna's rug.


'Mama?'


Reacties:


HermoineG
HermoineG zei op 13 juni 2011 - 19:13:
Ah! wat zielig!


realMe
realMe zei op 13 juni 2011 - 17:14:
mooi,
het is heel mooi beschreven....
en zielig voor Luna