Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Sprookjes » De prinses op de erwt » de prinses op de erwt

De prinses op de erwt

11 juni 2011 - 17:24

479

0

417



de prinses op de erwt

veel plezier met het lezen van deze bewerking van de prinses op de erwt. Klara Kwebbelkous zal je meenemen naar een andere dimensie. Een sprookje wordt het zoals je het nog nooit eerder hebt meegemaakt.

De Prinses op de erwt. Een verhaal gepubliceerd door Klara Kwebbelkous.

Goedendag beste lezers en lezeressen. Tijdens een van mijn vele dagelijkse theeleuteruurtjes kwam Mientje, de vrouw van boer Teunis, op het idee om mij sprookjes na te laten vertellen. Enig zei ze, dat moet je doen. Daarmee doe je nog eens wat nuttigs voor de mensheid! Enfin, ik weet nog goed hoe we erop kwamen. We waren pas net begonnen aan ons derde koekje, zalig smaakte die. Knapperig, niet muf en met een laagje chocolade. Wel van die donkere, niet van witte. Het schijnt dat in de witte chocolade niet echt cacao bevat, althans dat zegt de melkboer van Karel de Kale. En hij kan dat weten, hij is immers een goede melkboer. Wat ik je brom. In ieder geval na dat derde koekje kwam Mientje in een keer aanzetten met dit idee. Ze zei, meid dat moet je doen. je kan zo lekker babbelen en je hebt van alles weet. Je zou een soort van tweede storyteller zijn. Je kent die tv-serie toch wel. Met die lelijke man en die pratende hond, alleen ben jij dan de storyteller zonder pratende hond. Misschien kan je wel een puppy nemen. Mijn buurman heeft toevallig een stel puppy’s waar hij vanaf wil. Ik zei nog tegen hem, gelukkig zien ze er niet zo vadsig uit. Als ze vadsig zouden zijn raak je ze niet kwijt. Tjah en wat moet je er dan mee? Ik zou het niet weten en Mientje ook niet. En die arme Mientje is al zo van slag. Niemand gedraagt zich meer normaal sinds Miesje de Mus is overleden. De arme ziel. De wereld zal nooit meer het zelfde zijn zonder haar. Wie houdt ons nu nog op de hoogte van het wel en wee van deze wereld? De mensen weten niks meer van elkaar tegenwoordig. Vroeger toen Miesje nog leefde, toen wist je tenminste wanneer dingen geen zuiver slootwater meer waren. Het nieuwe waterzuiveringssysteem wat onze Koning heeft laten aanleggen, kan zelfs het vieze slootwater zo zuiveren dat alle onzuiverheden eruit zijn. Maar goed genoeg over slootwater gesproken. Want zodra de kikkers hier iets van op vangen....

van de redactie:
sorry beste lezer,
Aangezien de complete inleiding van Klara Kwebbelkous een ruime 30 pagina’s in beslag neemt, hebben wij besloten de alleen het begin en het slot te publiceren van de inleiding.


Nou hier is het dan... Het begin van mijn allereerste sprookje! De prinses op de Erwt. Want daar ben ik dol op. Erwten, als ze net gaar zijn en dan lekker met een klontje boter.. mjam..:

Ik zou nog uren verder kunnen vertellen, maar ik zie dat de melk boer net aankomt zetten. Oh.. kijk nou eens, hij heeft verse melk bij. Nou goh, dat is toevallig, de mijne begon net op te geraken..

Groetjes, Klara


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[i]* de volgende keer begin ik echt aan het sprookje. M.v.g. mw


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.