Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Breathless. » Draco's 2e Schooldag.

Breathless.

7 juli 2011 - 21:35

2481

0

182



Draco's 2e Schooldag.

Zoals beloofd, hoofdstuk 3! Hoofdstuk 4 over 2 weken. Alle typfouten die erin zitten zijn natuurlijk allemaal van mij, en excuses daarvoor als jullie ze vinden. Nu verder met hoofdstuk 3...

An' no one knows what it's like,
To be hated,
To be fated,
To telling only lies,
But my dreams aren't as empty,
As my conscience seems to be,
I have hours,
Only lonely,
My love is vengeance,
That’s never free,
No one knows what it's like,
To feel these feelings,
Like I do,
And I blame you,
No one bites back as hard on their anger,
None of my pain an' woe can show trough.

-. Limp Bizkit: Behind blue eyes.-


-~~-HP/DM-~~-

Draco's 2e schooldag.

Draco werd de volgende dag met een glimlach wakker. 'Mmm, ik zal uit moeten zoeken waarom die vleugels en die stem in mijn dromen voor komen. Gelukkig heb ik vandaag een vrije periode, dus kan ik in de Bibliotheek alles uitzoeken.'

Ook al was het nog maar de tweede schooldag, Draco voelde zich alleen.

Hij had al een nieuwe, voorzichtige vriendschap gesloten, en sommige oude waren nog intact.

Blaise Zabini had zich tegen zijn ouders gekeerd en was onterfd, omdat hij geen Dooddoener wou worden.

Theodoor Noot was nooit van plan een Dooddoener te worden. Zijn vader had zijn keuze geaccepteerd, maar moest zijn band met zijn zoon minimaal houden, of anders zou de Heer Van Het Duister erachter komen, of andere Dooddoeners.

Ook al wou Theodoor niet veel met de rest van de Zwadderaren te maken hebben, hij vertrouwde Draco en zijn keuzes, en steunde hem.

En de laatste, en nieuwste vriendin kende Draco eerst niet. Ze was ook een leerling uit het zesde jaar, en zat ook in Zwadderich. Ze was eerst achterdochtig, omdat ze genoeg over Draco had gehoord. Er waren genoeg geruchten over de school verspreid, daarom hield ze zich nog een beetje op de achtergrond om Draco te bestuderen, voordat ze haar vriendschap zou sluiten.

Haar naam was Roos Dulcis T'dal. Ze had bruin haar met blonde stukjes. Ze had chocolade bruine ogen, en een vriendelijk karakter. Ze wou net als Theodoor Noot eigenlijk ook niet veel met de rest van Zwadderich te maken hebben. Toch wil ze een vriendschap sluiten met Draco.

Draco kleedde zich een beetje afwezig aan, en haalde een kam door zijn haar. Nadat hij klaar was keek hij op de klok en zag dat het al later was als verwacht. Hij wou net uit zijn kamer lopen toen hij een paar tikken op zijn raam hoorde. Hij draaide zich om en zag een mooie sneeuwwitte uil voor zijn raam zitten met een klein stukje perkament aan haar pootje gebonden.

Draco liep naar het raam toe om de uil binnen te laten. De uil vloog naar binnen en landde op de stoel voor zijn tafel.

Draco liep naar de uil toe en haalde het briefje van haar pootje af. Zodra het briefje was verwijderd vloog de uil weer uit het raam.

Draco sloot het raam, voordat hij het briefje las. Het was een klein briefje, dus hij had hem zo gelezen.

Malfidus ik geef je Carl tijdens het middageten.

HP.


Het was niet zo moeilijk om te raden wie 'HP' was. Harry Potter.

Draco gooide het stukje perkament in de vlammen van het vuur en ging op weg naar de Grote Zaal.

Toen Draco binnen kwam was de zaal al bijna leeg. Hij had nooit verwacht dat het al zo laat kon zijn.

Hij stopte even om gauw wat brood mee te nemen en onderweg op te eten, voor zijn volgende les; Bezweringen.

Alle klassen gingen door dezelfde lesstof, dus had Draco theorie over de Kameoflagespreuk.

Na Bezweringen had Draco een vrije periode, dus ging hij naar de Bibliotheek toe.

Draco kwam onderweg of in de Bibliotheek bijna niemand tegen. Ook al was er bijna niemand in de Bibliotheek, hij ging toch in het verste, donkerste hoekje zitten.

Draco zocht de rijen met boekenplanken en boeken af op zoek naar een veelbelovend boek.

Na een tijdje had hij een goed boek gevonden en haalde hij perkament, inkt en een veer tevoorschijn om aantekeningen te maken, en dingen af te strepen.

De naam van het boek was gedeeltelijk weggevaagd, dus kon Draco de titel niet zo goed zien. Maar hij deed zijn best om de letters te onderscheiden en dacht dat er stond: "Fabeldieren: Een handleiding."
Hij bladerde door het boek heen op zoek naar wezens of halfmensen met vleugels. Hij maakte hiervan een lijstje. Hij streepte dieren door zoals de Hippogrief, en hield eigenlijk maar één optie over:

De Alven.

Met hernieuwde interesse bladerde hij naar de afdeling van de Alven waar alles nader werd uitgelegd.

Alven:

Alven zijn Mythische wezens. Het zijn geen dieren, maar helemaal menselijk zijn ze ook niet. Er zitten toch wel ruime verschillen tussen een Alf en een mens.

Alven kunnen zich voortplanten met hun eigen soortgenoten, of met mensen. Ze hebben vleugels die bijna twee keer zo lang zijn als zijzelf. Alven zijn over het algemeen net zo lang als de mens en hebben ook bijna dezelfde bouw.

Een normale Alf heeft bij de geboorte al vleugels, maar als de Alf geen Volbloed is ontwikkelen de vleugels en andere fysieke kenmerken zich pas tussen de leeftijd van zestien en zeventien jaar. Precies op de zestiende, of zeventiende jaar begint de transformatie. De eerste paar weken, of zelfs de eerste paar maanden is het niet altijd duidelijk, of zichtbaar.

Alven hebben een levenspartner. De cyclus bij Volbloed Alven is niet of nauwelijks aan het daglicht gekomen, maar bij de Halfbloed Alven is al veel meer ontdekt.

De levenspartner van de Alf krijgt dromen over de vleugels die de Alf nog zou moeten krijgen. Deze dromen houden slechte invloeden zoals nachtmerries tegen. Tussen de eerste droom en ongeveer een maand daarna beginnen de vleugels van een Alf te groeien.

Ook het exterieur van de Alf verandert iets tijdens de transformatie. Bij de levenspartner kan het exterieur ook iets veranderen tijdens de verandering van de Alf zelf. De dromen van de partner zullen niet stoppen, want een Alf zal er alles aan doen om zijn partner te beschermen. Een normale Alf wordt meestal niet afgewezen, maar bij een Halfbloed Alf kan de kans groter zijn op afwijzing.

Zie meer hierover in het boek: Mythische wezens: Levenscyclussen en gedragingen.


Draco stond op en begon naar het boek te zoeken dat Fabeldieren: Een handleiding voorgesteld had. Het duurde niet lang voordat hij het goede boek gevonden had. Draco keek naar de sectie Alven, en vond hem. Hij sloeg het stuk van de Volbloed Alven over en keek bij de Halfbloed Alven.

Halfbloed Alven tot minder dan Halfbloed.

De Halfbloed Alven hebben een wat andere levenscyclus dan de Volbloed Alven. Zo krijgen ze pas rond hun zestiende of zeventiende verjaardag vleugels. Dit gebeurt altijd op de verjaardag zelf. De Alf kan dit op verschillende manieren ervaren. De manieren zijn helaas niet vastgelegd.

Hun levenspartner droomt over de uiteindelijk vleugels van de Alf. Een mannelijke Alf kan of een vrouwelijke partner, of een mannelijke partner hebben. Hoewel een mannelijke Alf en een vrouwelijke levenspartner vaker voorkomt dan een mannelijke Alf en een mannelijke levenspartner.

Bij vrouwelijke Alven kan ze een mannelijke of een vrouwelijke partner hebben net zoals de mannelijke Alf.

De vleugels van een Alf kunnen erg variëren. Sommige hebben veren, anderen hebben haar of weer iets totaal anders.

Ook de kleuren kunnen sterk verschillen. Bij veren komen vaak de kleuren bruin, zwart of grijs voor. Als een Alf witte veren heeft betekend dit meestal dat hij sterk is. Zowel mentaal als fysiek. Ook zijn er andere kleuren mogelijk, of zelfs meerdere kleuren tegelijk.

Je hebt twee verschillende soorten Alven. Dit zijn:

1.) De Lichtalven. Dit zijn mooie, lieve en zachtaardige wezens. Ze hebben meestal een gloed over hun heen, alsof ze schijnen. Dit effect wordt minder, en dimmer als de Alf geen Volbloed is.

2.) De Donkere-alven. Deze lijken veel op trollen en dwergen. Donkere-alven zijn zo zwart als pek, en zijn gemene wezens.

Als een Lichtalf zijn partner heeft gevonden, en hij is hier zich van bewust, dan zal hij er voor zorgen dat niemand zijn partner kwaad doet. Doet iemand zijn partner echter wel kwaad, dan heeft diegene te maken met een Alf die al zijn krachten zal gebruiken om zijn partner te beschermen.

Als een partner de Alf accepteert, dan zal de Alf hem/haar nooit laten gaan. Maar als de Alf hardop afgewezen wordt, of de partner overlijdt in de tijd dat de Alf zich ontwikkeld, dan zal de Alf zo depressief worden dat hij:

1.) Zelfmoord pleegt, of

2.) Iemand vraagt om hem te vermoorden.

De liefde van een Alf voor zijn partner reikt heel diep. Zolang de partner toelaat dat de Alf van hem/haar kan houden. De Alf zou ten alle tijden ervoor zorgen dat zijn partner veilig is. Als dit zou betekenen dat de Alf zichzelf zou opofferen om zijn partner te redden dan zou de Alf dit doen, behalve als de omstandigheden bar zijn.

Als de vleugels van een Alf volgroeid zijn, dan kan de Alf beginnen met de zoektocht naar zijn levenspartner. Hoe dit gaat weet niemand op de Alf zelf na. Al zijn er wel speculaties dat een Alf aura's ziet of hun partner zou kunnen ruiken.

De ontwikkeling van de vleugels duurt tussen de drie weken of drie maanden. Dan zijn de vleugels helemaal volgroeid. De Alf kan hier zelf mee vliegen, maar kan ook iemand beetpakken en omhoog vliegen. De vleugels zijn handig op het slagveld, of om de vijand mee te verassen.

De donkere-alven hun cyclus is nooit vastgesteld, want er kwam geen onderzoeker meer terug uit de grotten, dus kon er niks vastgelegd worden.


Draco keek met veel verbazing naar het boek. Hij was de levenspartner van een Alf?

'Dit is zeker interessant. Maar wie zou die Alf dan zijn? Het kan in ieder geval een jongen of een meisje zijn. Hmmm zeker interessant. En de vleugels beginnen zich nu al te ontwikkelen, of anders binnen een maand,' dacht Draco die op de klok keek en zag dat hij veel te laat was voor Kruidenkunde.

Draco zuchtte, pakte zijn tas op en liep naar de kassen toe. Hij wist dat het toch bijna geen zin had om naar de kassen te gaan.

"Meneer Malfidus? Waarom bent u zo laat?" vroeg Professor Stronk.

"Ik zat in de bibliotheek en was de tijd vergeten. Het spijt me," zei Draco buiten het gehoor van de rest van de Zwadderaren.

"Dan zult u zeker geen bezwaar hebben als ik naar Mevrouw Rommella ga om het na te trekken?" vroeg Professor Stronk.

"Nee Mevrouw. Ik heb daar geen bezwaar tegen," zei Draco.

"Goed dan. Vraag maar aan de rest wat de opdracht van vandaag is." En met dat liep Professor Stronk weg.

Draco vroeg wat hij moest doen aan zijn vrienden, en ging aan de slag.

De les was snel voorbij en Draco liep samen met Blaise, Theodoor en Roos naar het kasteel toe.

Draco en de rest zaten net aan hun tafel voordat de Griffoendoren binnen kwamen.

'Oh shit ik krijg Carl,' dacht Draco voordat hij Harry naar hem zag kijken en naar hem toe liep met Carl in zijn armen.

Harry stond voor Draco, knikte en zei: "Malfidus."

Draco deed hetzelfde alleen zei hij: "Potter."

Het was moeilijk voor Draco om na te denken terwijl Harry recht voor hem stond. En hij haatte het idee dat hij gemeen moet blijven doen, alleen om geen aandacht naar hem te trekken. En hij haatte het idee dat Harry hem ervoor haatte.

'Denk snel Draco. Je zit hier met de rest van de Zwadderaren, dus doe zo gemeen mogelijk,' dacht Draco.

"Jij mag Carl nu van mij overnemen Malfidus."

Draco deed zijn best om nonchalant te klinken en zei: "Oh? Kon je niet een berichtje sturen?"

Harry zag er een beetje geïrriteerd uit en zei: "Ik had een berichtje gestuurd."

"Oh? Wanneer dan," vroeg Draco die zag dat bijna de hele Zaal op hun lette.

Harry antwoordde met een: "Vanmorgen om kwart over zes precies."

"En zag je dat de uil ook daadwerkelijk naar Zwadderich toe vliegen?" vroeg Draco die zijn beste geamuseerde blik op zette.

"Ja, ik zag haar inderdaad naar Zwadderich toe vliegen," zei Harry nog steeds geïrriteerd.

Draco kon deze kans niet voorbij laten gaan en vroeg: "Ah. Hoe weet je waar Zwadderich is dan?"

Harry werd rood. Of het blozen was of dat hij boos was wist Draco niet.

"Gaat je niks aan en neem Carl nu maar gewoon mee," beantwoordde Harry geïrriteerd.

Draco grijnsde en vroeg: "Waarom zou ik?"

Harry zuchtteen zei: "Omdat we deze opdracht samen moeten maken om af te studeren."

"Wie zegt dat ik wil afstuderen?" vroeg Draco.

Harry ademde diep in voordat hij antwoordde met een: "Jij misschien niet Malfidus, maar ik zou wel graag af willen studeren."

Draco trok een wenkbrauw omhoog en vroeg: "Wat laat je denken dat je dat haalt Potter?" Draco kromp ineen bij de mogelijkheid dat Harry het misschien niet zou halen.

Harry zuchtte voordat hij zei: "Malfidus, hoe graag ik ook zou willen bijpraten met je, dit is niet de plek en tijd daarvoor."

Carl was nu degene die aan het woord was: "Ja Blondie zo erg ben ik ook alweer niet."

"Tuurlijk Carlos," zei Draco.

"Voor jou is het Carl," snauwde Carl.

Draco zei: "Oké, oké. Geef die harige fret dan maar!"

Carl was diep beledigd en zei: "Ik ben geen fret!"

Draco beantwoordde met een: "Tuurlijk wat jij wilt."

Carl snauwde: "Je bent er grof Blondie."

Draco antwoordde makkelijk met een: "Jij anders ook."

Carl zei weer terug: "Sorry dat dat mijn natuur is."

Draco wou weer een opmerking maken, maar Harry onderbrak hem.

"Hoe graag ik ook zou willen blijven luisteren naar jullie discussie, ik zou niet kunnen blijven hier. Malfidus neem Carl gewoon zodat ik kan gaan, want de rest van de Zwadderaren zien er niet blij uit dat ik hier ben."

Draco snauwde naar Harry met een: "Best," terwijl hij Carl overnam van Harry.

Harry bleef nog even staan, maar Draco snauwde naar hem, dus ging Harry weer naar Griffoendor toe.

"Chagrijnig Blondie?" vroeg Carl spottend.

"Houd je kop toch," zei Draco die Carl iets te eten gaf.

Carl at het eten in stilte, en Draco at zijn eten ook in stilte.

Draco zag Harry ongeïnteresseerd in zijn eten prikken. Draco stond op om naar zijn eigen les te gaan. Onderweg kwam hij het 'Gouden Trio' tegen. Ze zagen Draco echter niet en dus hoorde hij alles wat ze zeiden.

"Harry wat is er nou?" vroeg Hermelien.

Harry moest zuchtten en zei: "Niks Herm."

Hermelien beantwoordde met een: "Jawel."

Ron zei nu: "Ja maat je kunt het tegen ons zeggen."

Draco zag dat Harry net wou antwoordden, maar de bel stopte hem voordat hij kon beginnen. Draco liep langs het Trio en merkte dat de rest van de Zwadderaren er ook al waren.

-~~-HP/DM-~~-

Het avondeten was net zo overvloedig als altijd, maar Draco merkte dat er één persoon er niks van moest hebben. Harry at weer helemaal niks, en ging ook vrij snel weer weg. Ook zag Draco dat Ron en Hermelien net zo bezorgd leken als hijzelf.

Draco ging zelf ook naar zijn kamer toe en ging voor het vuur zitten.

'Dus ik ben een levenspartner van een Alf? Wow, dat is...onverwacht. Maar wie zou het zijn? En is het een jongen of een meisje? Van welke afdeling is hij of zij? Ik weet in ieder geval dat hij of zij zestien of zeventien is, dus in jaar zes. Hmmm goed opletten dus,' dacht Draco voordat hij zijn pyjama aandeed en in bed stapte.

Die nacht droomde Draco weer over de vleugels, alleen nu wist hij wat het betekende.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.