Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Friends » Moving on. [joeytribbiani] » OO1

Moving on. [joeytribbiani]

14 juli 2011 - 11:27

765

1

370



OO1

1

Vrolijk loop ik het appartement van Joey binnen. Ik heb net te horen gekregen dat ik een film mag gaan regisseren waar allemaal bekende acteurs inzitten. En dat aanbod sla ik natuurlijk niet af!
'Joey! Lieverd, ik ben thuis!'
Ik leg mijn jas op mijn stoel en zet mijn tas er naast. Daarna loop ik het appartement verder in. Vanuit Joey's slaapkamer klinken gedempte kreunen.
Bang voor wat ik ga zien loop ik verder, en ik klop op zijn deur. 'Joey?'
Even houden de kreunen op, en ik hoop Joey's stem te horen. Ik hoop dat hij alleen maar porno zit te kijken op zijn kamer. Maar dan wordt er opnieuw gekreunt. En dit keer veel harder.
Ik slik even en open dan de deur. Daar ligt Joey, bovenop een meisje. Ik krijg tranen in mijn ogen.
Ze gaan zo in elkaar op dat ze niet eens merken dat ik daar sta.
Dan slaat Joey zijn hoofd naar achter, en hij kreunt hard. Vervolgens valt hij neer op het meisje, en drukt nog een kus in haar nek. 'Je was geweldig,' hijgt hij.
Tranen lopen nu over mijn wangen. 'Joey?'
Mijn stem trilt, en verraad dat ik huil.
Geschrokken draait Joey zich om. 'Cissy! Oh, shit. Ik... Euh... Het is niet wat het lijkt!'
'Oh nee? Wat is het dan? Want het lijkt er sterk op dat je al die tijd tegen me gelogen hebt!' snik ik.
Hij staat op, loopt naar me toe en wilt zijn armen om me heen slaan. Onmiddellijk doe ik een stap naar achter. 'Raak me niet aan!'
'Cissy, het spijt me. Ik...'
'Ik had moeten weten dat dit zou gaan gebeuren,' praat ik door hem heen, de tranen ruw van mijn wangen vegend.
'Ik had moeten weten dat jij nooit bij een meisje zou kunnen blijven. Het zat er al aan te komen, of niet? Ik heb alle tekens zeker gemist. Maar ik dacht echt dat het goed ging tussen ons. Verdomme Joey! We hadden al zeven maanden een relatie! Ik was echt verliefd op je! Je hebt het echt grondig verpest! Het is uit! Ik wil je nooit meer zien!'
Met die woorden draai ik me om en ik loop, na mijn jas en tas te hebben gepakt, het appartement uit.
Daar gaat mijn goede humeur.


Joey POV
Godverdomme! Ik ben haar kwijt! Ik weet wel dat het fout is wat ik deed. En altijd als ik weer eens vreemd was gegaan had ik er ontzettende spijt van.
Maar nu is ze erachter. En ik begrijp maar al te goed waarom ze me nooit meer wou zien. Ik draai me om naar het meisje - ik weet haar naam niet - dat op mijn bed ligt. Ze slaapt. Ik loop op haar af, en schudt haar wakker. 'Je moet nu gaan,' mompel ik.
Ze kreunt zachtjes. 'Waarom?'
'Daarom,' antwoord ik bruusk.
Ik gooi haar kleren naar haar toe en loop dan de kamer uit. Ik ga op de bank zitten en staar naar de tv. Op deze bank heb ik Cissy verteld wat ik voor haar voelde. En wat ik nu nog steeds voel, ondanks dat ik het dus wel heb verpest.
Het meisje loopt door naar de deur, en loopt zonder iets te zeggen de deur uit.
Fijn, die is dus ook al boos.
Ik leg mijn hoofd in mijn armen. Mijn ogen staan vol tranen, maar ik hou ze tegen. Ik mag niet huilen om een meisje. Zo ben ik niet.
'Joey, wat heb jij nou weer gedaan? Eerst kwam Cissy huilend je appartement uit. En daarna een ander boos kijkend meisje!'
Ik kijk op en zie Ross met een grijns op zijn gezicht staan. Langzaam vervaagt die grijns als hij ziet dat ik tranen in mijn ogen heb.
'Joey, wat is er gebeurd?'
Hij gaat naast me op de bank zitten en kijkt me doordringend aan. 'Ik ben vreemdgegaan. Het is uit tussen Cissy en mij.'
Met grote ogen kijkt hij me aan. 'Joey, dude, waarom heb je dat dan gedaan?'
Ik haal mijn schouders op. 'Geen idee. Ik kwam haar tegen bij Starbucks, en voordat ik het door had had ik het haar al gevraagd. How are you doing? En zoals altijd werkte het, en daarna ging het allemaal vanzelf.'
Ross klopt me op mijn schouder. 'Dude, dat is echt dom. Sorry, maar hier kan ik je echt niet mee helpen. Dit moet je zelf oplossen...'
Hij staat op en loopt weg. 'Ik hoop voor je dat het lukt,' zegt hij nog, voordat hij mijn appartement uitloopt.
Daar had ik dus ook niks aan...
Ik veeg mijn tranen weg, ga op mijn zij liggen en sluit mijn ogen. Morgen ga ik bedenken hoe ik Cissy terug kan krijgen.


Reacties:


Redhead zei op 14 juni 2015 - 20:08:
Grappig.