Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » Renesmee » Hoofdstuk 2

Renesmee

14 juli 2011 - 15:14

732

3

401



Hoofdstuk 2

Sorry dat het zo lang geduurd heeft, ik had (heb) het nogal druk...

Pap had, nu ongeveer twee dagen geleden, geantwoord op de brief dat we zouden komen.
Nu stonden we hier, aan de poort van twee prachtige gebouwen. Ze vormden samen een U-vorm met ertussen een opening van, ik schat ongeveer drie meter. We liepen in de richting van het gebouw aan onze rechter kant. We gingen het gebouw binnen en kwamen aan een balie. De vrouw achter de balie was een vampier. Dit verbaasde me wel wat.
“Goedemorgen, jullie zijn de familie Cullen?”¯ ik knikte en hoorde pap ja antwoorden.
“Dan ben jij Renesmee. Goed, willen jullie me volgen, de anderen zijn al in de zaal.”¯ De vrouw kwam van achter het bureau en ging ons voor door een aantal gangen naar een grote zaal. Vooraan stond er een podium. De zaal was al goed gevuld, of dat was toch mijn mening aangezien ik dacht dat ik één van de enige kinderen in mijn situatie was. Er waren al een twintigtal kinderen met hun familie.
Ik nam de handen van mijn ouders vast en we gingen op de derde rij zitten.
Via beelden vertelde ik hen dat ik eigenlijk wel wat gestrest was, en hoe erg die stres dan wel niet was.

“Wees welkom jongens en meisjes, ik ben Sabrina Gorden, maar voor jullie als toekomstige leerlingen Mevrouw Gorden of schoolhoofd Gorden.”¯ Ze knikte glimlachend naar ons. Ze zag er echt prachtig uit. Ze had lang blond haar dat golvend tot aan haar middel hing. Haar huid was bijna perfect egaal en glansde in het licht van de spots die op haar gericht waren. Haar fluweelrode jurk hing perfect om haar heen. Onbeschrijfbaar. En toen werd mijn blik naar haar ogen getrokken. Ze had gouden ogen! Ze was een vampier, maar dan met echt gouden ogen, niet zoals bij ons… hoe zou ze daaraan komen? Maar ik was echt zeker dat ze een vampier was. Ik vertelde via beelden snel aan pap wat ik dacht en vroeg wat hij dacht. Of ik gelijk had.
Een kort, bijna onzichtbaar knikje bevestigde wat ik al dacht.
“Jullie zijn hier allemaal op uitnodiging van de school met een bepaalde reden. Jullie hebben allemaal magische krachten. Dit klinkt voor de meesten onder jullie misschien raar, onmogelijk en je kan daar zelf waarschijnlijk nog een aantal woorden aan toevoegen. Maar het is wel zo, en wij kunnen jullie leren hoe jullie daar op een goede manier mee kunnen omgaan, zonder jezelf, en je krachten te veel uit te putten. Dit klinkt misschien als goedkope verkoopspraatjes, maar het is wel de waarheid. In dit deel van de school verblijven alle vampiers, in het andere deel de mensen. Het is ook wel duidelijk dat het voor jullie verboden is om hen aan te vallen, hun bloed te drinken of hen te doden. Het is zelf verboden om hun deel van de campus te betreden. Net zoals het voor hen verboden is om naar dit deel te komen. Maar goed, over regels kunnen we het later ook hebben. Vandaag kunnen jullie een rondleiding volgen, met leerlingen die hier al enkele jaren les volgen praten, ook met leerkrachten natuurlijk en je kan je bij ons inschrijven.”¯ We besloten om mee te doen met de rondleiding. We kwamen langs leslokalen, de slaapvertrekken, een kantine, de tuin, sportzaal,… het was echt interessant. In de lokalen mochten we een aantal testjes doen om onze ‘krachten’ te testen. Het was echt tof. Het ging hier niet om gaven zoals gedachten horen, emoties beïnvloeden, de toekomst zien,… nee. Het ging hier om magie, echte magie.

Tegen het eind van de rondleiding had ik besloten dat ik me wou inschrijven en hier les volgen. Maar dan zaten we nog met het probleem met Jacob. Als ik hierheen kwam, zou hij mee willen komen, en dat mag niet, hij kan dat trouwens niet. Hij heeft verantwoordelijkheden bij zijn roedel en in La Push.
Ik had nooit gedacht dat ik over Jake zou denken alsof hij een probleem is. Ik bedoel, hij was er al heel mijn leven voor me. Hij was als een broer, en ik weet wel dat het zo is door dat inprenten, maar dan nog. Jake was mijn beschermengel, of beschermwolf, of wat je het ook wil noemen. Dit zou echt ruzie kunnen worden.
Achja, dit was een probleem dat we later wel zouden aanpakken. Nu ga ik me inschrijven voor wat waarschijnlijk het coolste avontuur ooit zou kunnen worden. Een magische school voor vampiers!!!


Reacties:


moorte
moorte zei op 30 nov 2011 - 16:14:
ik zweer dat ik hier al een reactie had gezet *fail*
fantastisch geschreven. Bedoel je echt magie op de Harry Potter manier? Ben benieuwd....


Kahlan
Kahlan zei op 14 juli 2011 - 21:49:
ooow, i love this!!!!
mag ikmelding als je verder gaat?


Hermelien
Hermelien zei op 14 juli 2011 - 15:26:
Gaawwdd dit is AMAZING !
I loveee it !
Snél snel snel meeer
x