Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Snape love story. » De eerste les.

Snape love story.

26 juli 2011 - 23:10

583

3

225



De eerste les.

Meteen na het ontbijt liepen ze naar de kerkers voor hun eerste les toverdranken, een blokuur nog wel. Toen iedereen er was kwam prof. Sneep aangelopen om de deur open te doen. Opeens bleef hij even staan en keek naar Angel. Niemand had dit door behalve Angel zelf die opkeek en hem recht in z’n ogen keek. Daarna draaide prof. Sneep zich snel weer om en deed de deur wijd open zodat iedereen naar binnen kon. Hij zelf ging achter zijn bureau zitten en begon ingrediënten op het bord te schrijven voor de toverdrank die ze zo dadelijk zouden moeten gaan brouwen. Angel ging naast Hermelien zitten, voor het bankje van Harry en Ron. Toen iedereen zat, stond prof. Sneep op en zei dat hij ervan op de hoogte was dat er een nieuwe leerling in deze klas zat en keek naar Angel. Opeens waren alle hoofden naar Angel toegebogen waardoor ze een beetje moest blozen. ‘We moeten haar natuurlijk niet in verlegenheid brengen, wat wel aangenaam is om naar te kijken’ zei hij met een kille stem en er verscheen een sarcastische glimlach op zijn gezicht. Hij ging weer zitten en legde de opdracht uit.
Even later was iedereen druk bezig om zijn ketel te vullen met de ingrediënten die op het bord geschreven waren. Harry en Ron hadden nog steeds lol om wat er zojuist gebeurd was. Ze zaten steeds Sneep’s hoofd na te doen, en lette daarom niet erg goed op hun ketels. Plotseling draaide Hermelien zich om. ‘Ik dacht, ik kijk even of het nog goed gaat bij jullie, ik ruik namelijk iets raars, en het is afkomstig uit jullie ketels’ zei Hermelien pinnig. Angel had zich nu ook omgedraaid en moest lachen. Er borrelde een dikke grijze brei in hun ketels en ze zag nog bijna alle ingrediënten liggen op hun tafel die ze moesten gebruiken. ‘Ik zou maar opschieten, we hebben nog maar 20 min.’ Zei Hermelien.
‘Dat klopt’ zei een kille stem achter hen, ‘maar dat zouden ze zelf in de gaten moeten hebben’, 10 punten aftrek van Griffoendor, omdat je zit te kletsen, juffr. Griffel!’

Hermelien en Angel draaide zich snel weer om en gingen verder met hun toverdrank.
Vooraan het lokaal stond een grote zandloper die langzaam leeg tikte. ..nog 10 min…nog 5 min…nog 1 min…en de tijd was om!
‘Nu ga ik kijken wie de beste drank heeft gebrouwen’ zei Sneep en hij maakte een rondje door het lokaal. Bij Harry en Ron stopte hij even en keek afkeurend naar hun drank…
‘Okee, de drank van meneer Malfidus komt het meest in de buurt. 10 punten voor Zwadderich’ zei Sneep.
‘Maar dat is niet eerlijk!’ Hermelien sprong zowat de lucht in van frustratie. ‘Zijn drank is blauw, en hij hoort paars te zijn!!’.
‘Nog is 10 punten aftrek voor Griffoendor, omdat je voor je buurt praat’ zei Sneep geërgerd.
Hermelien ging boos zitten voor haar perfecte paarse drank.
Ineens stond Angel op. ‘Ze heeft gelijk, die drank hoort paars te zijn en die van hem is nog blauw, die van haar is gewoon perfect!’ zei Angel boos.
‘Blij dat u me daaraan herinnert! 10 punten voor Griffoendor, ik houd van zelfverzekerdheid. Gaat u nu zitten.’ Zei Sneep toonloos.
Iedereen keek naar Angel. Die zelf ook onbegrijpend zat te kijken.
‘Als jullie nu uitgekeken zijn, schrijf dan het huiswerk over dat ik net op het bord geschreven heb, en dan kunnen jullie gaan’.
Sneep keek Angel nog even na terwijl ze het lokaal uit liep samen met Hermelien op naar de volgende les..


Reacties:


Rebella
Rebella zei op 15 aug 2011 - 20:07:
Helemaal mee eens en ik wil eraan toevoegen; I like it! ben benieuwd!


iamk
iamk zei op 29 juli 2011 - 21:28:
ben nieuwsgierig! hihih, ga snel verder!!!


Kahlan
Kahlan zei op 26 juli 2011 - 23:30:
Ok, die kerel moet echt eens weten wat hij wil, kan ergens al raden wat er aan de hand is maar ben toch nieuwsgierig naar het vervolg.
Snel verder!!