Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Kingdom Hearts » Don't get me wrong » Hoofdstuk 1 - Welcome to my world

Don't get me wrong

28 juli 2011 - 0:19

629

1

341



Hoofdstuk 1 - Welcome to my world

Een kort, inleidend hoofdstuk. De hoofstukken na dit hoofdstuk zullen wat langer worden. Dit is overigens Roxas' POV, voor degene die het nog niet door hadden. Read & Review.

Het begon allemaal twee jaar geleden. Ik woonde samen met mijn ouders in een flat midden in het centrum. Ik ging naar de lokale universiteit en studeerde Economie. Mijn ouders wilde altijd al dat ik een goed betaalde baan zou krijgen, dus moest en zou ik van mijn vader de studie economie gaan doen na de middelbare school. ‘Daar kun je veel geld mee verdienen, jongen,’ was het enige wat hij tegen mij zei, Mijn moeder maakte het nooit zo veel uit. Zij vond alles goed wat mijn vader ook goed vond. Het enige wat zij zei toen ik mijn twijfels aan haar bekend maakte was: ‘Luister naar je vader, hij heeft hier meer verstand van’. Daar had ik dus ook helemaal niks aan. Het was waar dat hij er veel verstand van had. Hij had immers een goede baan in het bedrijfsleven waardoor we ons luxe appartement konden betalen dat ook nog eens midden in de stad stond. Hij moest dus wel gelijk hebben.

Economie werd het dus. De eerste twee jaar deed ik op mijn sokken en ik ging over naar het derde studiejaar. Of ik het leuk vond? Nee. Of ik het interessant vond? Nee. Maar ja, je kon er veel geld mee verdienen.
Ik was altijd al een beetje het buitenbeentje van de klas. Ik ging nooit mee als ze allemaal uit gingen naar populaire clubs in de stad. Ik sluitte me niet aan bij studentenverenigingen. Het trok me allemaal niet zo. Ik had wel vrienden, maar die zag ik alleen op de universiteit. Buiten school om had ik geen sociaal leven. Ik was vooral bezig met projecten van school. Vriendinnetjes had ik wel gehad, een paar. Maar met geen een is het echt wat geworden. In mijn derde jaar gaf ik er ook niet zoveel meer om. Vrouwen zag ik niet meer staan, vrienden had ik niet echt en school verwaarloosde ik een beetje. Ik ging stage lopen bij een bedrijf en werkte daarnaast nog om wat bij te verdienen. Ik probeerde zoveel mogelijk werkervaring op te doen en bereidde me al volledig voor om een goede baan te zoeken met een hoog startsalaris. Dit was immers de weg hoe je er zou komen. In die tijd wilde men 18-jarigen met 10 jaar werkervaring, dus ik moest proberen om er toch een beetje in de buurt te komen. Achteraf gezien natuurlijk belachelijk.
Ik had het dus allemaal goed voor elkaar. Totdat ik op een dag besloot dat ik iets anders wilde gaan doen. Ik wilde geen Economie meer studeren en was het helemaal zat. Ik moest uit die sleur komen waar ik in zat. Elke dag maar hetzelfde doen, alles was voorgekauwd. Er zat geen spanning in mijn leven. Het moest allemaal anders. Ik ging kijken naar wat voor opties ik nog over had. Ik kon op mezelf gaan wonen, maar dit was erg duur aangezien ik dan wel alles zelf moest betalen. Ik bleef liever in een mooi luxe appartement zitten, ook al woonden mijn ouders er ook. Toen kwam het ineens in me op: ik kon van studierichting verwisselen. Ik las wat brochures, bezocht wat websites en praatte met wat medestudenten. En toen was ik er uit: ik moest en zou naar de kunstacademie gaan.
Ik was altijd al creatief bezig. Schilderen, tekenen, zelfs beeldhouwen trok me aan. Ik besloot om toelating te doen en werd gelijk toegelaten toen ik daar binnen liep. Geen idee waar het aan lag, maar vast en zeker niet aan m’n geweldige talenten. Waarschijnlijk hadden ze mensen te kort of zo. Ik ging voor de richting autonome beeldende kunst. In deze studie was er niks voor je uitgestippeld. Alles wat jij maar wilde kon, aldus de brochure.

Kunstacademie werd het dus. Dit was de grootste fout van mijn leven.


Reacties:


TheDarkNerd
TheDarkNerd zei op 14 dec 2014 - 16:55:
Jammer dat je niet meer online bent heel leuk verhaal