Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Everlasting Hogwarts » Hoofdstuk 2 - The Hogwarts Express

Everlasting Hogwarts

29 juli 2011 - 12:13

740

1

258



Hoofdstuk 2 - The Hogwarts Express

Weer een nieuw hoofdstuk, let me know what you think :)

Samen met nog een aantal andere vrienden zaten Isobel, Jason en Sam in een van de vele coupé's in de hogwartsexpress. Het landschap langs hem raasde voorbij en Lena, een meisje uit Ravenklauw, maar toch hetzelfde jaar als Isobel, Jason en Sam, zat hand in hand met Evan, een Huffelpuffer, ook, uit het vierde jaar. Naast hen zat, een nogal ongemakkelijke, Bridget, ook een Ravenklauwer uit het vierde jaar, die met haar blonde krullen speelde. Aan de overkant zaten Jason, die aan de raam-kant zat, naast hem Isobel, en daarnaast, bij de deur, zat Sam.
“Hebben jullie het al gehoord?”¯ vroeg Bridget toen maar, om de aandacht van de twee naast haar af te leiden. “Ik hoorde het op het perron, en ik weet niet of het waar is... Maar...”¯
“Zeg het dan!”¯ Sam, zo tactloos en ongeduldig als altijd, keek ongeduldig naar het blonde meisje dat tegenover hem zat.
“Sorry-”¯ Bridget leek niet helemaal vrolijk door de opmerking van Sam, maar het kon ook liggen aan het nieuwtje dat ze gehoord had. “Luister, jullie moeten het niet te veel gaan rondspreiden. Waarschijnlijk hebben de Zwadderaars niet eens doorgehad dat ik ze heb gehoord...”¯
“Komt er nog wat van?”¯
“Sam, rustig.”¯ Bridget keek Sam geïrriteerd aan en ging toen maar verder, om nog meer opmerkingen van Sam te ontwijken. “Ze zeiden dat het was gelukt, dat hij terug was.”¯ fluisterde Bridget, zo zacht dat ze het nog maar net konden verstaan. En natuurlijk was het Sam die weer een reactie klaar had liggen.
“Iets duidelijker graag?”¯ Natuurlijk had Sam weer meteen een idee erbij, wat niet altijd even correct was. Zoals deze keer. “We weten allemaal dat Fox weer terug is, ondanks wat hij vorig jaar heeft gedaan.”¯
“Ik bedoel niet Fox.”¯ Bridget keek even naar Jason en Isobel, daarna naar Sam en toen naar Lena en Evan. “De Heer van het Duister. Heer... Jeweetwel. Dat is hoe ze hem noemden vroeger.”¯
“Je bedoelt toch niet Voldemort?”¯ vroeg Isobel verbaasd. Ondanks dat ze dan een muggleborn was, wist ze meer van de toverkunst en de geschiedenis af dan bijna iedereen op school. “Dat is onmogelijk. Hij is vermoord en vernietigd door Harry Potter.”¯
“Whoa- Harry Potter ken ik, Voldemort ook, maar wacht. Bridget, hij is terug?”¯ vroeg Jason ongelovig. Ook nu liet Lena de hand van Evan los en draaide zich naar Bridget.
“Bee, weet je het zeker?”¯ Lena keek haar beste vriendin aan en haalde een hand door haar lange blonde krullen. Lena stond bekend als een van de knapste meisjes van de hele school. Iedereen wilde bevriend met haar zijn. En daarbij moest ook nog maar eens het feit komen dat haar ouders bekende mensen op het ministerie waren. Haar moeder was hoofd van het Departement van Mistificatie en haar vader was de waarschijnlijke opvolger van de minister van toverkunst, die waarschijnlijk binnenkort zijn baan zou opgeven, omdat hij te oud werd.
“Ja- Nee... Ik denk het.”¯ Bridget merkte dat ze lichtelijk in het nauw gedreven werd nu. Was het wel waar wat ze gehoord had. Natuurlijk was het waar. “Ja.”¯ zei ze zelfverzekerd. “Hij is terug.”¯
“Wie is terug?”¯ de deur van de coupé werd opengeschoven en een jongen was duidelijk zichtbaar. Een jonge huffelpuffer stond in de deuropening. Zijn donkerblonde haren hingen half in zijn gezicht en hij was lichtelijk gebruind, waarschijnlijk door de zon in de vakantie.
“Logan! Eh- niemand. Misschien de Heer van het Duister.”¯ Bridget keek nogal ongemakkelijk naar Isobel en Jason. Sam keurde ze geen blik waardig, niet vreemd ook.
“Heer van het Duister? Waar heb je het in vredesnaam over?”¯ vroeg Logan verbaasd. Hij sloot de deur en ging naast Bridget zitten. Elke blinde hond zag nog dat hij haar leuk vond, behalve Bridget zelf natuurlijk.
“Heer Vo- Jeweetwel.”¯ Bridget keek even de andere kant op en zuchtte. Duidelijk was ze bang voor de consequenties van het zeggen van zijn naam. Bridget was lang niet de domste en had duidelijk dingen over de geschiedenis gelezen. De naam van de duisterste tovenaar had een taboe op zijn naam staan.
“Je weet wel?”¯ Logan draaide zich naar Isobel, die veel van dat soort dingen afwist.
“De Heer van het Duister, Heer Voldemort. De slechtste tovenaar ooit? Verwoest door Harry Potter?”¯ Isobel keek Logan afwachtend aan tot hij reageerde.
“Oh, hij!”¯ Isobel knikte. “Maar dat is dus niet goed?”¯ Sam schoot in de lach.
“Niet goed? Dat is vreselijk!”¯ Sam keek naar Isobel. “Toch?”¯
“Nee, dat is niet echt goed...”¯ Isobel keek naar Jason, hij knikte en keek uit het raam. “Helemaal niet goed.”¯


Reacties:


Rebella
Rebella zei op 15 aug 2011 - 19:59:
Ik zit hiet te lezen met grote ogen! Je Rowling wel! ( en dat wil wat zeggen, of niet soms?) Go on!