Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Losse verha(a)l(tjes)en » Lief Dagboek?

Losse verha(a)l(tjes)en

4 aug 2011 - 10:09

427

1

238



Lief Dagboek?

Neem dit niet persoonlijk op a.u.b dit is puur mijn kijk op het schrijven in een dagboek.

Lief Dagboek,

Ik moet eerlijk zeggen…ik blijf het vreemd vinden op zo tegen een boek te kletsen hoor.
Een boek met een slot erop zodat niemand hem kan lezen, maar dat is vaak wat mensen dénken, toch? Ik bedoel, wie zegt dat er niet iemand is die het leuk vind even in je dagboek te bladeren?
Je hoort het vaak genoeg. En dan hoor je ook dat door iets wat er in dat boekje stond vriendschappen kapot gingen. Zonde, want vrienden zijn vaak betere dagboeken dan dagboeken zelf, als je er zo over nadenkt. En als je zeker wilt weten dat niemand erachter kan komen wat er in je dagboek staat. Is het toch misschien beter om het niet op te schrijven? Of je houdt het dagboek bij in je hoofd, en als je dan je hele dag overdacht hebt, dan stop je hem ergens weg om later op terug te kijken.
Natuurlijk, een boekje zegt niks terug, wordt niet boos, zal je niet kwetsen je niet uitschelden of slaan.
Maar dat zijn nu net de dingen waar je mee moet leren omgaan in het leven, toch? Je leert leven met vallen en opstaan. Hoeveel pijn, verdriet, valpartijen en scheldpartijen je ook meemaakt. Het hoort erbij. Dan heeft het weinig zin om iets te zeggen tegen een boekje dat niet terug kletst.
Bovendien…geeft het de ander ook niet de kans terug te reageren. Je kunt wel zitten zwijmelen over die ene jongen in een dagboekje, maar wat kan het boek daar aan doen? Als je actie wilt, moet je er uiteindelijk toch zelf voor zorgen dat er ook echt actie komt.
En natuurlijk doen afwijzingen pijn. Maar denk je dat je in je leven maar èèn afwijzing te verduren krijgt? Laat die droom dan maar varen…
Nee, ik hou het bij een pagina denk ik. Dan heb ik mijn zegje wel gedaan. Heb ik wel gezegd wat ik wilde zeggen.
Wat ik af en toe kan doen is deze ene pagina doorlezen om mezelf op de feiten te wijzen.
Ervan te leren. Te bedenken dat ik zelf het heft in handen heb over mijn leven en dat niet in een boekje met een slot erop gooi.
Ik wil mijn leven niet op slot hebben maar het juist kunnen delen net anderen. We zijn wel de hoofdpersonen in ons eigen leven, maar dat betekend niet dat je niet met anderen kunt en kan delen wat je meemaakt. Wat je dromen zijn en wat je wilt bereiken in het leven.
Een dagboek…is een leven dat op slot zit. Een hart dat dicht zit. Een ziel die niet durft te delen…


Reacties:


Pline
Pline zei op 30 nov 2011 - 12:04:
Ooh dit is echt super mooi!!!!!
die gedachte ga ik onthouden xxx