Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » The Game » Summary

The Game

16 aug 2011 - 20:03

1050

0

379



Summary

Players

Joshua Moore
Ondanks dat hij niets tekort komt en een relatie heeft met Faith, zowat het perfecte vriendinnetje, beseft Joshua niet altijd hoeveel geluk hij heeft. Hij is vaak opvliegend en impulsief, maar bezit ook een hoger intellect dan de gemiddelde tiener.

Nadat Tutorials ware objectief aan het licht wordt gebracht, stelt Joshua zich de vraag of de mensheid het redden wel waard is. Toch weet hij zijn geloof in de mensheid te hernieuwen en besluiten hij en Faith zichzelf op te offeren om de mooie dingen in het leven te redden door voor eens en voor altijd een einde te maken aan The Game.

Faith Taylor
Faith is het typische populaire meisje van de school, of dat zou je toch denken. Faith heeft echter veel meer in petto: niet alleen is ze knap, ze is ook nog eens intelligent en zorgzaam. Naast haar liefde voor Joshua houdt Faith ook van plezier maken, wat leidt tot haar oorspronkelijk onverschillige gedrag tegenover The Game.

Nadien is ze echter ontzet over de ernst en verantwoordelijkheid die het besturen van ISIS met zich meebrengt. Faith is de enige persoon die niet sterft nadat ze gekozen werd als ISIS’ piloot. Dit komt omdat haar plaats wordt ingenomen door Max Reisler.

Paige Jones
Paige is een vrij verlegen meisje. Alleen in het bijzijn van haar beste vrienden Ethan, Joshua en Faith is ze wat losser in de omgang. Paige heeft moeite met de enorme verantwoordelijkheid die het besturen van ISIS met zich meebrengt.

Stiekem heeft ze een oogje op Joshua, maar probeert haar gevoelens te onderdrukken om Faith niet van streek te brengen. Terwijl ze in Joshua’s armen ligt en de levenskracht langzaamaan haar lichaam verlaat, vertelt ze aan Joshua dat ‘alles oké is’ en bezwijkt uiteindelijk met een lach op haar gezicht.

Ethan Miller
Ethan is zowat de geek van de groep. Hij vult zijn tijd voornamelijk met het spelen van games. De ontdekking van ISIS is voor hem eerder een zegen dan een last. Gezien zijn gameverslaving vervaagt bij hem gemakkelijk de lijn tussen realiteit en schijn.

Ethan is het eerste slachtoffer van de kinderen. Eerst wordt gedacht dat zijn dood een gevolg is van Joshua’s agressieve bui, maar nadien wordt duidelijk dat zijn levenskracht hem door ISIS werd ontnomen.

Coder

Coder is de man die de kinderen leert kennismaken met The Game. Hij is tevens de eerste piloot van ISIS. Hij ontmoet de kinderen terwijl ze een grot nabij de baai verkennen. Eerst is Coder verrast hen te zien, maar nadien overtuigt hij hen om Players te worden.

Dit deed hij - zo werd later duidelijk - onder druk van Tutorial. Door zichzelf en anderen te registreren in het spel vermeed hij dat Tutorial zijn vrouw en kinderen registreerde; zo redde hij de levens van zijn geliefden in ruil voor die van zichzelf en enkele onbekenden.

Max Reisler

Max Reisler dringt, in opdracht van de militaire Computer Crime Unit, de firmware van ISIS binnen en probeert het spel van binnenuit te stoppen. Hij behandelt de kinderen als criminelen, negeert hun opmerkingen en acht zichzelf superieur aan hen.

Hij slaagt erin Tutorials bestuursprogramma te verwijderen, maar ondergaat desondanks hetzelfde lot als ISIS’ vorige piloten en sterft; dit omdat Tutorial al voorbereid was en zich via een back-up opnieuw geïnstalleerd had.

Tutorial

Tutorial is een hulpprogramma dat door Coder werd geschreven om Players bij te staan tijdens hun gevechten. Tutorial communiceert doorgaans met een vrouwenstem. Gezien haar kunstmatige origine heeft Tutorial een uitgebreide woordenschat; ook sarcasme is haar niet onbekend.

Tutorial werd ontwikkeld op basis van data die verzameld werd gedurende antropologische studies, experimenten en onderzoeken naar menselijk gedrag. Tutorial zelf beweert dat haar sarcastische, cynische en destructieve gedrag een product is van die studies en stelt dat het dus de mens is die van nature slecht is. Overtuigd van haar theorie wil ze de mensheid uitroeien om zo ruimte te bieden aan een nieuw ras dat wél leven verdient.

Uiteindelijk wordt Tutorial vernietigd tijdens het zelfvernietigingsproces van ISIS.

ISIS

ISIS is de gigantische robot die de Players besturen. ISIS wordt geassocieerd met levenskracht en ontleent haar naam aan de Egyptische godin Isis. Haar exoskelet is gebouwd naar het evenbeeld van een wesp: ze heeft drie paar poten waarvan het onderste paar wordt gebruikt om te staan, en de bovenste twee paar worden gebruikt om aan te vallen. Op haar rug draagt ze ook een paar vleugels dat in rust opgevouwen is waardoor het lijkt alsof de vleugels erg smal zijn. In vlucht wordt het exoskelet aangedreven door straalmotoren onderaan het onderste paar poten en in de vleugels, die als het ware worden opengeslagen.

ANUBIS

ANUBIS, ook wel ISIS 2.0, is de vernieuwde versie van de oorspronkelijke superrobot ISIS. ANUBIS behoudt echter wel de uiterlijke kenmerken van zijn voorganger, afgezien van het hoofdgedeelte dat werd vervangen door een jakhalskop. ANUBIS werd genoemd naar de eerste Egyptische god van de dood; dit om het constrast met ISIS in de verf te zetten. Tijdens de eerste vier gevechten in The Game werden de zwakke punten van ISIS geanalyseerd door Tutorial die vervolgens een zogenaamd onverbeterlijke opvolger maakte. Hoewel ANUBIS op elk vlak beter is dan ISIS, kon hij geen weerstand bieden aan de allesvernietigende explosie van ISIS’ zelfvernietigingsmechanisme.

The World

Crescent Island
Dit is het eiland waar Joshua, Faith, Ethan en Paige zich bevinden en waarop The Game begint. Het eiland is vrij klein, dunbevolkt en omgeven door de helderblauwe zee. Het strand is een trekpleister voor kinderen die er de hele dag ravotten of op verkenning gaan. Na het eerste gevecht wordt het eiland echter tot rampgebied verklaard en afgesloten voor toeristen.

South Carolina
Deze Amerikaanse staat bevindt zich ten noorden van Florida; de twee worden gescheiden door de staat Georgia. In dit gebied speelt Paige’s gevecht zich af nadat ze van huis is weggelopen, op zoek naar haar vader die op zakenreis is. Hierdoor werd duidelijk dat elk gevecht zich telkens afspeelde op de plaats waar de gekozen piloot zich bevond.

Tallahassee (Florida)
The Game speelt zich verder voornamelijk af in Tallahassee, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Florida en tevens de thuisstad van het viertal. De bevolking van deze wereldstad telt zo’n achttien miljoen mensen. Tijdens Ethans gevecht als piloot wordt een groot deel van de stad verwoest en vallen er duizenden slachtoffers.

Ook het laatste gevecht speelt zich af in het vernietigde Tallahassee. Wanneer Joshua geen uitweg meer ziet, besluit hij zichzelf en ANUBIS de lucht in te katapulteren en vervolgens ISIS’ zelfvernietingsmechanisme in werking te zetten.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.