Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Lost in Neverland » Intro

Lost in Neverland

28 maart 2010 - 17:25

266

7

744



Intro

Drie boezemvriendinnen, Dorien, Yasmine en Elvira, hebben één gedeelde passie. Fanfiction schrijven. Elk vrij moment spenderen ze aan hun computer, achter hun schrijfblok of in hun eigen hoofd. Ze komen zo vaak ze kunnen samen in een vergeten tuinhuis in het park en daar hebben ze een soort clubhuis van gemaakt. Ze doopten het ‘Neverland’ en noemen zich de Girl Castaways, naar de wereld van Peter Pan.
In de navolging van de originele fantasiemeester J.M. Barrie en zijn beroemde sprookje verzinnen de meisjes in dit verlaten hutje hun eigen werelden waarin ze ongestoord kunnen verdwijnen, op zoek naar inspiratie voor hun verhalen.
Fanfictions, eerbetonen aan beroemde schrijvers of gedetailleerde dagdromen van jonge meisjes met te veel verbeelding. Met ideaalbeelden van zichzelf en hun vriendinnen aan de zijde van popsterren, filmhelden en mythische personages. Werelden die lijken op hun alledaagse leven of die net helemaal anders zijn. Bekende settings of zelfverzonnen universums. En na elk einde, goed of slecht, landen ze weer veilig in de stoffige kussens van hun clubhuis en komen ze tot de ontdekking dat ze een volledige schrijfblok en drie balpennen opgebruikt hebben.
Maar hoe echt is hun verbeeldingswereld? Is het mogelijk om zo sterk in de fantasie van jezelf en elkaar te gaan geloven dat je erin verdwaalt? Of nog meer, dat de verhalen buiten je hoofd tot leven komen en je erin kan ronddwalen, dat je jouw eigen personage wordt? En hoeveel inspraak heb je dan nog?
Is een verhaal sterker dan zijn eigen schrijver? Hoe dun is de grens tussen Neverland en de echte wereld? En wat gebeurt er na het einde?


Reacties:

1 2

xNadezhda zei op 1 juni 2009 - 15:05:
De intro is inderdaad heel mooi... Ik heb de rest al gelezen, maar dit dan weer niet (ja, ik weet het, ik ben dom x'D). Het zuigt me echt naar binnen, dit is zo'n droombeeld...
<3


KolaLollie
KolaLollie zei op 25 mei 2009 - 8:02:
het is... geweldig! ja, sorry, maar, echt waar!


AnotherZero
AnotherZero zei op 20 maart 2009 - 22:42:
spannend.
ja ik begin nu pas.
maaaaar. ts nu al mooi
<3


Laine
Laine zei op 23 feb 2009 - 21:45:
Wauw, wat een mooie intro *gaat fanfic volgen*


MCRx30STM
MCRx30STM zei op 18 feb 2009 - 12:44:
Gaaf intro
K ga deze Fanfic zeker volgen