Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » 30 Seconds to mars » The Road To Happiness » Chapter 14

The Road To Happiness

26 aug 2011 - 21:20

3239

2

347



Chapter 14

Een kleine week daarna is de spannende dag voor Jared dan toch eindelijk aangebroken. Alles is ontzettend goed verlopen. Hij is stiekem eens met een excuus naar de juwelier kunnen gaan, maar wou toch weer niet te lang wegblijven. Het lijkt wel alsof we in onze eigen wereld leven nu. Sinds de dag dat ik terug kwam uit het ziekenhuis is er niemand meer op bezoek geweest en we hebben dan ook ontzettend genoten van elkaar en Iana. De liefde lijkt alleen nog groter te zijn geworden. Elke keer Iana wakker was, probeerden we zoveel mogelijk met haar bezig te zijn. Spelen, haar doen lachen, met haar praten, zingen en verhaaltjes vertellen, alles werd gedaan. Het was dan ook raar voor Jared om even terug buiten te komen in de echte wereld. Al was het dan voor een schitterend doel.
Hij verwacht dat Julie elk moment kan bellen met de mededeling dat ze me nodig heeft en inderdaad… om drie uur in de namiddag, rinkelt de telefoon.
Jared neemt op: “Hello? Oh hi, Julie! Is something wrong? You sound terrible.”¯
Ik ga meteen dichter naar de telefoon en met een gefronst gezicht luister ik naar wat hij zegt.
“Alyssa? Yes, she’s here, I’ll put her on the phone.”¯ Hij geeft de hoorn aan mij en zegt serieus, want hij is een goede acteur: “It’s Julie. Something is wrong.”¯
Een beetje angstig neem ik de hoorn over. “Julie? What is going on?”¯
Ik luister en knik en zeg dan: “I’ll have to ask Jared. Wait a minute.”¯
“What’s wrong?”¯ vraagt hij, want hij heeft er natuurlijk niets van verstaan.
“She has a fight with Michael and she needs my help.. I don’t know if I can go, with you and Iana here and..”¯
“Alys, please. I can take care of Iana and by the way, you just fed her so she’ll be asleep. If you stay away for a few hours, it won’t kill her! And I’m here too, you know. Julie needs you now.”¯
“Are you sure?”¯ vraag ik wat onzeker. Het gaat raar aanvoelen om eens niet bij Iana te zijn.
“Yes, I am. You don’t want to abandon your friend now, do you?”¯
“No, of course not”¯, zeg ik en daarna praat ik weer in de hoorn. “Julie, I’m on my way. I’ll be there in fifteen minutes.”¯
Ik hang op en loopt dan eerst naar de wieg waarin Iana ligt te slapen om te zien of alles nog in orde is.
“Take good care of her, Jared”¯, zeg ik zacht.
“I know it’s hard not to be with her for the first time, but you can always call of you want to. It’s just that Julie needs you now.”¯
“I know, I know”¯, mompel ik. “I’ll go then. See you in a few hours.”¯
“Okay. Wish her my best.”¯
Hij kust me zacht op de mond en met een beetje tegenzin doe ik mijn jas aan en vertrek ik. Jareds plan loopt tot nu toe perfect.

Zo gauw hij de auto heeft horen wegrijden, schiet hij in actie. Snel gaat hij naar de keuken om mijn favoriete gerecht klaar te maken. Terwijl de aardappelgratin in de oven staat en de vis zacht aan het bakken is, dekt hij de tafel in de eetkamer mooi. Hij gebruikt het mooie servies, steekt enkele kaarsen aan en zet ook al een cd op met mooie, rustige liedjes. Dingen waar hij weet dat ik van hou. Daarna loopt hij terug naar de keuken om de rest in orde te maken. Als laatste belt hij naar een bevriende bloemist die nog snel een bos rozen op de kop heeft weten tikken. De man komt het brengen en intussen inspecteert hij of alles in orde is. Zo gauw de bel gaat, loopt hij ernaar toe en hij bedankt de man uitbundig. De bloemen worden in een vaas op de tafel gezet, zodat ik er zeker niet naast kan kijken. De heerlijke geur vult de kamer. Natuurlijk kijkt Jared ook nog eens even bij Iana die nog altijd heerlijk ligt te slapen. De vuile pannen en potten worden in het afwasmachine gestoken, zodat hij genoeg tijd heeft voor mij. De verlovingsring steekt in zijn zak in een mooi doosje en hij is van plan om het bij Iana te leggen, zo gauw ze wakker is. Rond een uur of zes is alles helemaal klaar en kan Jared alleen maar hopen dat Julie het niet te lang gaat trekken.

Dat heeft ze niet gedaan, want een kwartiertje erna hoort hij een auto terug op de oprit rijden. Hij staat klaar in de living, benieuwd naar wat ik te zeggen heb. Ik ben blij om weer thuis te zijn. Het was moeilijk om van Iana weg te zijn, maar ik heb wel de indruk dat het nu wat beter met Julie gaat. Mijn jas nog wat dichter rond me heen trekkend, loop ik naar de deur. Het eerste wat ik merk als ik binnenkom, is dat het precies nogal donker is. Ik doe de deur naar de living open en kan mijn ogen niet geloven. De kamer is helemaal gehuld in kaarslicht. Op de achtergrond hoort ik Brian Adams met Everything I do spelen en er staan zelfs rozen op de tafel, die prachtig gedekt is. Jared staat in het midden van dit alles en kijkt me met een stralende grijns aan die me even van slag maakt.
“Welcome home, honey”¯, zegt hij zacht.
“Jared, what is this?”¯ vraag ik verwonderd.
“It’s a surprise because we are together as a family and I wanted to do something special to thank you. You are an amazing woman so you deserve this.”¯
“I haven’t done that many things”¯, zeg ik wat verlegen. “You shouldn’t have..”¯
“But I wanted to”¯, zegt hij snel. “Now, can I take your coat, ma’am?”¯
Hij komt achter me staan en doet mijn jas uit. Intussen loop ik naar de bloemen die overheerlijk ruiken.
“Where did you get these?”¯ vraag ik als hij terug binnenkomt.
“I have my connections”¯, lacht hij. “Will you do me the honor to sit here? Dinner is ready.”¯
Op dat moment ruik ik eens goed en herken ik mijn favoriete maaltijd. “Jared, is that what I think it is?”¯
“Yes, it is”¯, knipoogt hij. Hij zet galant mijn stoel achteruit zodat ik kan gaan eten en verbouwereerd ga ik zitten. Jared loopt naar de keuken en komt terug met de vis in een pan en de aardappelgratin in een schaal. Alles ruikt zo lekker en ziet er zo smakelijk uit dat mijn maag spontaan begint te knorren. Hij schept mijn eten op mijn bord en doet dan hetzelfde bij hem voordat hij gaat zitten.
“I hope you like it”¯, zegt hij en zijn ogen dringen diep in de mijne. Even kan ik niets anders doen dan terugstaren, maar dan zeg ik: “I do. This is really nice. I love it.”¯
Jared neemt even mijn hand vast en knijpt er in. “So, how was it with Julie now?”¯ vraagt hij en terwijl vallen we aan op het eten. Ik vertel over het feit dat Julie verdrietig was, maar dat ik nog altijd niet juist weet wat er aan de hand was. Het was een beetje vreemd en het verhaal was wat wazig. Al heb ik nu wel de indruk dat het beter gaat.

Gezellig pratend en lachend eten we de maaltijd verder op, totdat Jared ineens Laura Pausini met La Solitudine hoort en opstaat. Hij buigt voor me en vraagt: “May I have this dance, my lady?”¯
Ik ben nog altijd te aangenaam verrast om onmiddellijk te reageren, maar schiet dan in de lach door zijn beleefde houding. “Of course you may”¯, antwoord ik en ik neem zijn hand aan en stap in zijn armen. Hij legt zijn handen rond mijn middel en trekt me dicht tegen hem aan. Mijn armen glijden rond zijn nek en ik kijk hem glimlachend aan.
“So why did you do this?”¯ vraag ik een beetje achterdochtig.
“Because I love you”¯, antwoordt hij en zijn ogen glijden over mijn gezicht. Ik voel de spanning tussen ons stijgen, wat er niet beter op wordt als hij ook nog eens sexy begint te grijnzen.
“What?”¯ vraagt hij lachend. “You don’t believe me?”¯
“No, I do, but it seems too romantic for a guy to do.”¯
“I can be romantic”¯, zegt hij vol overtuiging. “Watch.”¯
Zijn mond daalt op de mijne neer en zijn lippen glijden over mijn lippen. Ademloos kus ik hem terug. De sfeer is zo rustig en romantisch dat ik me weer helemaal verliefd voel. Het haardvuur brandt aangenaam, de kaarsen verlichtten de kamer en de geuren van het eten en de rozen hangen in de kamer. Nochtans kan ik op dat moment aan niets anders denken dan aan Jareds lichaam zo dicht tegen het mijne.

Als het liedje gedaan is, laat hij me met moeite los en wrijft hij zacht over mijn wang.
“Ready for dessert, my love?”¯
“Dessert? Ow yeah! What is it?”¯ antwoord ik blij, waardoor hij moet lachen.
“Now don’t be angry, but it’s chocolate mousse! I know how much you love it so I had to make it!”¯
“Oh Jared!”¯, zeg ik wat angstig, “I’ll never get rid of my extra pounds that way!”¯
“Honey, you look beautiful, no matter what”¯, zegt hij ernstig en hij tilt mijn kin op, zodat ik hem wel moet aankijken. “Don’t ever think that you are fat or that I won’t love you as much. It’s impossible.”¯ Daarna drukt hij snel een kus op mijn mond. “Now sit and I will get it.”¯
Ik doe maar braaf wat hij gevraagd heeft, al wil ik toch wat in vorm blijven voor hem. Maar één keertje chocomousse eten, zal wel geen kwaad kunnen, zeker? Jared ruimt de tafel af en zet alles weer in het afwasmachine voor hij terugkomt met twee kommetjes chocomousse. Het ziet er gewoon heerlijk uit en genietend eet ik de kom helemaal leeg. Jared lacht als hij ziet dat er nog wat chocolade boven mijn lip hangt en hij trekt me omhoog.
“You have something here”¯, zegt hij zacht. Ik volg zijn vinger met mijn ogen als hij de plek aanraakt en kijk dan toe hoe hij met zijn mond dichter komt om de chocolade met zijn tong weg te vegen. Het gebeurt allemaal zo zacht en intens dat ik het niet kan laten om mijn armen terug rond zijn nek te slaan en hem dichter te trekken voor een kus die niets aan de verbeelding overlaat. Jared voelt de intensiteit in zijn lichaam toenemen en trekt zich met moeite terug omdat er anders niet veel meer van de avond overblijft.
“Honey, we have the entire evening”¯, zegt hij tegen me. “We don’t have to rush things.”¯
“I want you”¯, mompel ik wat hees tegen hem. “I need you, Jared.”¯
“Damn it”¯, vloekt hij, want zijn mond komt weer op de mijne neer om een paar minuten op verkenning te gaan. Daarna trekt hij zich weer terug. Het belangrijkste moet immers nog komen.
“Please, Alyssa, you are too tempting. Give me a minute.”¯
“Okay”¯, zeg ik wat droevig.
“I will come back, but first I need to clean this up.”¯ Hij stapt snel naar de keuken eer ik nog droeviger kijk, maar terwijl begint Mario te spelen met Let me love you en ben ik wat aan het dansen in de living. Jared komt terug en slaat me bewonderend en grijnzend gade. Ik zie hem kijken, lach en loop dan op hem af om hem dicht tegen me te trekken. We dansen wat sensueel en als het liedje wordt vervangen door Marc Anthony met When you sang to me, staan we al lachend stil. Jared loopt op dat moment even naar Iana omdat het grote moment is genaderd.
“Why don’t you sit on the couch? We can put Iana with us, because she’s awake.”¯
“Oh great!”¯ zeg ik blij. Ik ga al naast het gigantische kussen zitten. Dat kussen hebben we gekocht, omdat Iana er fijn op kan liggen en we zo tegen haar kunnen praten. Jared pakt Iana vast, legt haar op het kussen en gaat zo staan, zodat ik niet zien wat hij doet. Hij verstopt het doosje met de verlovingsring achter haar lijfje en komt dan naast me zitten. Zijn arm legt hij over mijn schouder, terwijl we allebei naar ons kleine meisje kijken.

“You know”¯, zegt hij na een tijdje mysterieus, “I think Iana has a surprise for you.”¯
“What?”¯ vraag ik verbaasd. “How is that possible?”¯ Ik kijk hem bevreemd aan en hij voelt de zenuwen door zijn keel gieren.
“Just look”¯, zegt hij quasi nonchalant. Op dat moment begint Savage Garden te spelen met Truly mady deeply en is het dus inderdaad het perfecte moment.
Ik laat intussen mijn handen over Iana gaan, die het allemaal nogal leuk vindt.
“Do you have something for mommy?”¯ lach ik naar haar en ze kirt van verrukking. Toevallig voel ik achter haar een bobbel en verbaasd haal ik het tevoorschijn. Ik voel meteen dat het een zacht iets is, maar kan mijn ogen niet geloven als ik zie dat het een donkerblauw fluwelen doosje is.
“Jared?”¯ vraag ik, terwijl ik naar het doosje blijf staren. “What is this?”¯
Mijn stem klinkt zacht en als ik hem aankijk, zie ik zijn stralende ogen als hij het doosje van me overneemt en op één knie voor me komt zitten.
“Alyssa”¯, begint hij eerbiedig en ik kijk hem sprakeloos aan. Mijn ademhaling gaat ineens veel moeilijker, als hij de woorden zegt die hij zo vaak voor de spiegel gerepeteerd heeft.
“I loved you from the first time I laid eyes on you. You are everything I ever wanted to find in a woman, everything I wanted my best friend, my wife, my lover and the mother of my children to be. This feeling goes beyond everything I have ever experienced and that’s because of you. You make me a better person in so many ways and I promise, no I swear, I will love you unconditionally with all I have inside of me. I know I’m not always the most easy man to live with, but I’ll do anything, be anything you want me to be. I love you, Alyssa Summers, more than words could ever say and I would be lost without you. Will you marry me?”¯
Ik zit daar maar naar hem te staren, mijn ademhaling komt met horten en stoten en ik kijk in de mooiste blauwe ogen die ik ooit gezien heb. Mijn liefde voor hem overweldigt me helemaal, zodat ik het zelfs voel tintelen in de toppen van mijn tenen.
“Yes”¯, fluister ik, nog helemaal onder de indruk, “yes, I will marry you, Jared.”¯
Jareds gezichtsuitdrukking verandert van gespannen en zenuwachtig naar ontzettend gelukkig in één enkele seconde.
“Yes!”¯ roept hij uit. Hij komt omhoog om me te kussen, ik sla mijn armen rond hem en omhels hem dan met zo’n kracht dat ik zelfs nauwelijks kan ademhalen, al kan me dat niet schelen.
Jared laat me los om het doosje open te doen en ik sta versteld van de schoonheid van de ring. Het is niet zo’n kitscherig ding, maar een ring met een fijne lijn en een mooie, kleine, maar glanzende diamant op in een ronde vorm.
“It’s beautiful”¯, zeg ik stamelend, wanneer hij ze rond mijn vinger plaatst. “When did you do this?”¯
“Oh, it’s been chosen a long time ago, I just had to pick it up this week.”¯
“So that’s why you were gone”¯, zeg ik en ineens vallen alle stukjes op zijn plaats. “Julie was in on it, wasn’t she? She didn’t had a fight.”¯
“Yeah, she was in on it..”¯ bevestigt hij. “I’m sorry but I had to get you out of the house.”¯
“It’s okay. This was a real nice surprise”¯, lach ik. “And the ring? When did you decide that you wanted to marry me?”¯
“I always wanted to marry you, Alys”¯, zegt hij serieus. “But when I almost lost you in that fire, I knew I had to do it soon. I’ll never forget the feeling I had that day.. the thought of you not coming out of there was just…”¯
“Let’s not talk about it”¯, sust ik gauw. “I’m here and I’m fine and we have a beautiful baby girl who’re parents are going to get married soon! I couldn’t be happier.”¯
“Really?”¯ vraagt hij glimlachend.
“Really”¯, antwoord ik en ik kus hem om het hem te tonen.

Op dat moment begint kleine Iana huilgeluidjes te maken en ik laat hem snel los om te kijken wat er aan de hand is. Een blik op de klok leert me dat het tijd is voor haar flesje.
“Can I feed her?”¯ vraagt Jared en ik knik glimlachend terwijl ik haar in mijn armen neem en heen en weer wieg. Hij loopt intussen naar de keuken om haar flesje warm te maken. Na een minuutje zet hij zich weer naast me, Iana overnemend zodat ze de fles goed kan drinken. Ik kijk vertederd toe hoe hij lieve woordjes tegen haar fluistert. Na het flesje houdt hij haar tegen zich voor het boertje en dan wordt het tijd om wat met haar te spelen. Af en toe dwalen mijn ogen af naar de ring aan mijn vinger en ik kan het gewoon nog altijd niet beseffen. We zijn verloofd. Jared merkt dat ik wat afwezig naar de ring zit te staren en grijnst.
“Something wrong, honey?”¯
“No, I just don’t seem to realize that it’s real.”¯
“The engagement?”¯
“Yeah, that too, but.. I mean.. You are a superstar, Jared, and I’m just a normal city girl. Somehow this doesn’t make sense.”¯
“Alys, look at me”¯, zegt hij en hij draait zich wat meer naar me toe. “I never felt like this. I feel so calm when I’m with you. It feels so normal to be around you and I’m still looking forward to come home after a long day. I never had that with anyone. Not even with Cameron. That’s why I truly believe this is meant to be. We belong together. You keep me sane and I can only hope I make you happy just as much as you make me happy. You are the special one here, Alys. Don’t ever think you are just ordinary or you don’t deserve me ‘cause if someone is not worthy of anyone, it’s me who is not worthy of you.”¯
Ik heb wat verlegen naar zijn speech geluisterd en probeer me dan ook over die verlegenheid heen te zetten.
“Now, that’s not true at all”¯, zeg ik dan maar. “The last part I mean. It’s like you say.. we belong together. I truly believe it.”¯
Hij glimlacht naar me en komt dan dichter met zijn hoofd om me weer te kussen. De hele tijd tijdens het spelen met Iana raken we elkaar aan, kijken we naar elkaar of wordt er een korte, maar intense kus uitgedeeld. Als het voor haar tijd is om te gaan slapen, loop ik met haar naar boven. Jared blaast intussen alle kaarsen uit en zet het afwasmachine op gang. Hij komt naar boven, sluit de deur en doet dan een nachtlampje aan, zodat ook hier de kamer in schemerlicht is gehuld.
“Is everything cleaned up downstairs?”¯ vraag ik, terwijl ge Iana wat toedek.
“Yep, it’s all taken care of”¯, antwoordt hij. Hij zingt nog een liedje voor haar en glimlacht als haar oogjes dichtvallen. Daarna neemt hij me in zijn armen.
“I’ve been waiting all night to do this”¯, fluistert hij en zijn mond dwaalt naar mijn hals.
“Finally”¯, mompel ik, mijn hoofd wat meer naar achter houdend.
Na nog een uur of twee vallen we dan eindelijk in slaap. De eerste nacht samen als officieel verloofd koppel.


Reacties:


Kahlan
Kahlan zei op 27 aug 2011 - 13:27:
dit is zalig goed!!!
snel verder


Lovalicious
Lovalicious zei op 26 aug 2011 - 21:58:
Goshh!!
Wat een te gek-fantastisch-prachtig hoofdstuk!!
Zooo romantisch!
Volgens mij begin ik een beetje verliefd te worden op Jared
Hahahaha
Zoooo mooi geschreven!! Heeel, maar dan ook heeeel snel verder jij!


Fantastisch!
xxxxx Nadine