Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Breathless. » Harry & Draco hun 28e Schooldag

Breathless.

27 aug 2011 - 23:01

1312

0

205



Harry & Draco hun 28e Schooldag

Volgende week nieuwe update.

Not a day passed me by,
Not a day passed me by,
When I don't think about you,
And there's no moving on,
'cause I know you're the one,
And I can't be without you.

-. Sugababes: About You Now.-


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Harry en Draco hun 28e schooldag)

Draco werd vroeg wakker. Hij stapte onder de douche, en kwam er pas na een hele lange tijd weer uit. Hij ging al vroeg naar beneden voor het ontbijt, en er was één gedachte in zijn hoofd: 'Vandaag is de Wisseldrank af.'

Draco ging aan het eind van de tafel zitten. De Zwadderaren lieten hem nu met rust. Korzel en Kwast hadden een nieuwe leider gevonden. Dit was Pansy Parkinson. Natuurlijk lieten zijn echt trouwe Zwadderaren hem niet stikken. Draco wist eigenlijk niet wat hij zonder Blaise, Theodoor en Roos zou moeten doen.

Ron en Hermelien kwamen de Grote Zaal in, maar Harry was er niet bij. Het ontbijt ging verder, en Harry kwam binnen. Opnieuw viel de hele Zaal stil, zoals bijna een week geleden. De rest van vorige week ging ook bijna hetzelfde. Elke dag dat Harry binnenliep was het wel stil. Nu was het een andere soort stilte.

Harry's gezicht had nog steeds zijn mooie vormen, maar er miste wat. Harry had geen bril meer op. Om de één of andere reden leken Harry's ogen te glimmen, glanzen en te schijnen zonder zijn bril. Zijn irissen waren nu echt de kleur van een smaragd: Smaragdgroen om precies te zijn.

Harry liep naar de tafel van Griffoendor. De Zaal barstte uit in luid gefluister. Draco ging verder met eten. Hij wist immers toch wel wat er aan de hand was met Harry. Ook al had de jonge Alf nog niks tegen Draco gezegd, en Draco stelde geen vragen. Nog niet in ieder geval.

Zelfs Draco begon al een lichamelijke transformatie te ondergaan. Zijn gezicht was nu wat minder puntig, en had een mooiere ietwat rondere vormen. Zijn spieren waren wat beter ontwikkeld, en zijn ogen waren minder grijs en meer zilverder geworden.

Draco moest glimlachen. Iets dat hij niet vaak deed. 'Dat ik de partner ben van zo'n mooi en elegant wezen. Hij is gewoon perfect,' dacht Draco met een verliefde blik in zijn ogen.

De bel ging, en Draco stond op om naar Toverdranken te gaan. Iedereen zat op zijn plek toen Sneep binnenkwam.

"Harry waarom heb je geen bril op?" fluisterde Draco. Oké, zo ver het plan om niks te vragen.

Harry fluisterde terug met een: "Ik vertel het je later wel in ons standaard lokaal."

Draco wou een antwoord terug fluisteren, maar Sneep onderbrak hem, omdat hij met zijn preek begon.

"De paren die de Wisseldrank met succes hebben afgerond, zullen vandaag de Drank innemen. Degene die hem verkeerd hebben gemaakt," hierbij kijk hij naar Marcel. "Zullen toekijken en aantekeningen nemen. Begin."

Harry haalde de ketel met Wisseldrank op en zette hem neer op de tafel voor Sneep's inspectie.

"Meneer Potter, Meneer Malfidus. Jullie kunnen de haar bijvoegen en de Drank innemen. Ga uw gang," en met dat liep Sneep naar het volgende paar, waarbij de ketel aan het smelten was.

Draco's gezicht vertrok pijnlijk toen Harry een haar uit zijn hoofd trok. Harry glimlachte schaapachtig en zei: "Sorry Draco."

"Maat niet uit Harry, nu mag ik een haar uit jouw hoofd trekken," met dat reikte Draco naar voren en trok een haar uit Harry's hoofdhuid.

Harry vertrok geen spier. "Hoe doe jij dat toch?" vroeg Draco die Harry's haar in het glas met Wisseldrank deed.

"Hoe doe ik wat?"

"Doen alsof het geen pijn doet."

Harry haalde hier alleen maar zijn schouders voor op en deed Draco's haar in zijn glas met Wisseldrank. Harry tilde het glas omhoog, zei: "Proost" en begon met drinken.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harry werd wakker en deed zijn bril op. Toen hij zijn ogen echt goed open deed was het allemaal wazig. Fronsend haalde hij zijn bril af. Toen de bril af was kom hij alles gewoon goed zien. Hij herhaalde deze actie een aantal keer, totdat hij ervan overtuigd was dat de bril geen hulp zou bieden aan zijn ogen.

Harry liep de Leerlingenkamer in met zijn bril in zijn hand.

"Hermelien heb je even tijd?

"Ja hoor Harry, wat is er?”

"Nou uh ik kan niet meer goed zien met mijn bril op. Weet jij wat dat kan betekenen?"

"Kan het misschien komen doordat je Alf genen nog bezig zijn om je lichaam af te werken?"

Harry fronste en zei: "Kan dat dan nog steeds dan? Ik dacht dat alles al klaar was."

Hermelien schudde haar hoofd en zei: "Wanneer je vleugels helemaal volgroeid zijn stopt je lichaam pas met aanpassen."

"Oh"

"Ja oh Harry, maar kom dan gaan we alvast naar beneden. Ron is al iets eerder weggegaan en wacht nu bij de deuren."

"Uh Hermelien?"

"Ja Harry?"

"Ga jij maar alvast. Ik heb namelijk nog mijn pyjama aan."

Hermelien giechelde en zei: "Degene die jou mag hebben heeft geluk. Je ziet er echt heel goed uit. Zie je aan tafel," en met dat liep Hermelien weg.

Harry liep blozend weer naar boven, trok zijn kleren aan en ging naar het ontbijt toe.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Draco zette ook het glas aan zijn mond en begon te drinken. Draco kwam niet zo ver, omdat er een tintelend gevoel over zijn hele lichaam liep. Het was niet onaangenaam, maar ook niet geheel plezierig.

Harry daarentegen dronk bijna alles op. Ze zette allebei hun glazen op tafel en wachtte de transformatie af.

Binnen enkele seconden stond er een Draco waar Harry eerst stond. En er stond een Harry waar Draco eerst stond.

"Wow," zeiden beide in koor.

"Dus zo zie jij mij?" vroeg Draco aan Harry.

"Ja zo zie ik jou," beantwoordde Harry. Harry keek om zich heen en zag dat de rest ook hun Wisseldrank innam. Ze keken weer naar elkaar en schoten spontaan in de lach. Iedereen zat ze raar aan te kijken, en dit zorgde weer voor meer gelach.

"Wat is hier aan de hand?" vroeg Sneep ijzig.

"Niks Meneer," zei Harry met Draco's stem.

"Echt waar Meneer Potter?" vroeg Sneep die een wenkbrauw omhoog trok. "Ja Meneer," zei Draco met Harry's stem.

Sneep draaide zich om en zei: "Dan hoop ik dat ik u niet meer hoef te waarschuwen Meneer Potter," en met dat liep hij verder.

"Nou ja," zei Harry die naar 'zichzelf' keek. "Ga je nooit naar buiten of in de zon?" vroeg Harry aan Draco terwijl hij nog steeds naar 'zichzelf' keek.

"Ik ga wel naar buiten en in de zon, maar ik wordt nooit bruin. Jij bent anders niet veel donkerder dan mij," zei Draco die 'zichzelf' ook begon te bekijken.

"Hoe kom je hieraan?" vroeg Draco die op 'zijn' rechteronderarm wees.

Harry slikte en zei een beetje schor: "Vierde schooljaar, laatste opdracht van het Toverschooltoernooi."

"Oh. Sorry," zei Draco.

"Maakt niet uit. We hebben nog maar een kwartiertje" zei Harry.

"Hmm. Wel een beetje vreemd om jezelf te zien als ik met je praat. Alsof ik tegen mezelf praat. Of niet soms?" vroeg Draco die nog steeds gefascineerd naar 'zichzelf' keek.

"Ja, wel een beetje," zei Harry die ook verder ging met 'zichzelf' bekijken.

"Volgende week wil ik een verslag van 60 cm over de werking van Wisseldrank, wat het doet, wat de gevolgen zijn etc. De Wisseldrank blijft nog vijf minuten de bel gaat over twee minuten. Veel succes alvast," en daarmee liep Sneep weg, net toen de bel ging. Tegen de tijd dat iedereen bij de volgende les was, was de Wisseldrank uitgewerkt.

Harry en Draco gingen 's avonds weer naar hun standaard lokaal toe om te praten. Harry vertelde aan Draco wat hij was, en spraken daarna weer over andere dingen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zo gingen er al vlug een paar maanden voorbij. Draco moest af en toe naar Professor Perkamentus toe om alle namen van Dooddoeners op te noemen. Ze maakten hun huiswerk, speelden Zwerkbal en gingen oefenen in de Kamer Van De Hoge Nood. Nu werden er minder spreuken gebruikt, en meer fysiek geweld gebruikt.

Dit was een plan van Harry zodat als je op de één of andere manier je toverstaf niet bij je had, dat je je wel gewoon kon verdedigen.

Ondertussen kwam de eerste Zwerkbalwedstrijd Ravenklauw-Griffoendor eraan.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.