Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijd » Happy Birthday

Schrijfwedstrijd

28 aug 2011 - 14:39

1544

1

336



Happy Birthday

De opdracht: Verslaving. Daar moeten jullie over gaan schrijven. Of het om de verslaving van het personage gaat, een verslaving van iemand anders... zolang het stukje maar over je personage gaat, is het prima. Originaliteit telt dubbel bij deze opdracht.

Er ligt een goudkleurige envelop op de mat bij de voordeur. Ik raap de post op en gooi de rekeningen op de tafel neer. Daar kijk ik later nog wel een keer na. Terwijl ik op de sofa ga zitten, open ik de envelop. Een goudkleurige kaart, een goudkleurige pas en een brief vallen op mijn schoot. Ik begin met de kaart.

Hoi Bryanna,
Ik wordt 18. Grootste tijd voor een knalfeest. Met de bijgevoegde Golden Pass kun je binnen komen. Introducés zijn niet toegestaan. Het feest gaat op 7 mei plaatsvinden bij mij thuis.
Groetjes Fleur


Ik bekijk de golden pass en zie er mijn naam op staan. Hij is gemaakt van een bepaald soort karton en glinstert helemaal. Mijn ogen vallen weer op de brief die ernaast ligt. Ik open hem.

Lieve Bryanna,
Omdat ik 18 wordt, mag ik van mijn ouders iets speciaals doen. Ik wil dit met alleen jou vieren. Daarom gaan we de marathon van je leven kijken. We gaan alle afleveringen van Vampire diaries achter elkaar kijken. Daarom zou jij vanaf 4 mei al bij mij komen. Dan kijken we de marathon, versieren vervolgens het hele huis en dan gaan we feesten. Ook na het feest blijf je natuurlijk nog even slapen. En verder moet je zelf weten of je de dag daarna al weer naar huis of nog eventjes blijft. Ik heb er al zo’n zin in. Laat me weten, als dit echt niet uitkomt.
Kusjes Fleur


Ik leg de uitnodigingen op tafel en pak mijn mobiel uit mijn tas. Meteen stuur ik een sms’je dat ik er op 4 mei al zal zijn. Nu nog het perfecte verjaardagscadeau gaan verzinnen. Ik kijk een paar seconden naar de klok en dan schiet het me te binnen. Ik ren naar de studeerkamer en zet de computer aan.
Ik open Google. Vampire diaries, typ ik in het zoekvak. In een paar seconde staat het hele scherm vol met vampire diaries afbeeldingen. Ik zet de leukste afbeeldingen in een map. Daarna ga ik ermee spelen. Ik kijk hoe het eruit ziet als er een collage van gemaakt wordt. Of zal ik allemaal foto's apart pakken. Dan kan ik kleine cakejes maken. Nee, een grote taart is veel leuker.
Ik print de collage uit en race naar de bakkerij.
'Hallo Brianna, wat kan ik voor je doen?'
'Mijn vriendin wordt binnenkort 18 en nu wil ik een hele bijzondere taart voor haar bakken. Zou je voor mij toevallig deze afbeelding op marsepein kunnen drukken.'
'Natuurlijk kan ik dat voor je. Wanneer moet hij af zijn?' Ik geef haar de precieze datum door en ze krabbelt het in een opschrijfblok.
'Ik zal zorgen dat het er dan is. Kan ik verder nog iets voor je doen?' Ik kijk even rond.
'Ik zou wel zo'n cakeje willen.' Ze pakt het in en geeft het aan me.
'Van het huis,' zegt ze, als ik mijn portemonnee wil pakken. 'Ik zie je zaterdag wel weer.'
'Tot zaterdag,' zeg ik, terwijl ik de deur uitloop. Nu heb ik wel een leuk cadeau. Maar het is nog niet precies wat ik wil. Ze moet wel iets blijvends overhouden aan deze verjaardag. Een taart kun je niet bewaren. Je kunt een foto wel inlijsten, maar dat is toch anders. Inlijsten, dat is het. Ik ga gewoon een hele mooie poster voor haar maken. Ze heeft me altijd al bewondert om mijn tekenkunsten. Zelf is ze ook behoorlijk goed, maar dat neemt ze nooit van iemand aan. Het zou wel echt het perfecte cadeau voor haar zijn.

Op een dag was er een nieuw meisje in het tekenlokaal gestapt. Ze had even rondgekeken en was richting mij gelopen.
‘Hoi,’ had ze gezegd. Ik had haar begroeting beantwoord. Zonder te vragen of de stoel naast me leeg was, ging ze naast me zitten. Uit haar tas haalde ze een etui en een schetsblok. De plaatjes hadden mijn aandacht getrokken. Zonder dat ik iets had gevraagd, begon ze een heel verhaal te vertellen over de serie, die op haar spullen stond. Het was meteen duidelijk hoe fan ze was van de vampire diaries. Naarmate de tijd kwam ik erachter dat ze een ware verslaving had.


Ik kom weer terug uit de herinnering dat ik Fleur ontmoette. Uit de printer komt een nieuw plaatje van vampire diaries. Ik haal uit de la onder mijn bed een groot vel, potloden en portretpotloden. Ik bekijk het plaatje goed. Dan zet ik mijn potlood op papier en begin met tekenen.

Ik pak de poster en bekijk hem nog een keer. Het resultaat mag er echt zijn. Ik rol het papier op en doe het in de koker. Dan pak ik de koker in met paarsblauw papier. Er komt een enorme roze strik op.
Uit de koelkast haal ik de taart. De taart leg ik in mijn kratje voor op de fiets. Voorzichtig leg ik de koker ernaast. Ik duw de rugzak op zijn plaats en sluit de deur af.
Niet zo heel veel later kom ik bij Fleur aan. Ze doet blij de deur open.
‘Kom binnen.’ Ze pakt mijn rugzak al aan. Ik hang rustig mijn jas op. Ze trekt me ongeduldig mee de kamer in. De woonkamer is helemaal omgetoverd tot bioscoop. Naast de bank staat een enorme tas met snoep. Overal staan kaarsjes.
‘Wil je wat te drinken?’
‘Een water alsjeblieft.’ Fleur pakt de glazen en vult ze. We gaan op de bank zitten en Fleur haalt de eerste dvd al uit het doosje. Ik ga snel bordjes, vorkjes en een mes halen. Uit mijn spullen haal ik een camera en de bakkersdoos. Fleur kijkt me verbaasd aan.
‘Denk je dat ik je vergeten ben. Je bent bijna net zo verslaafd aan mijn taart dan aan de vampire diaries. Daarbij deze taart ga je helemaal geweldig vinden.’ Haar wenkbrauwen gaan omhoog. Ik ga klaar zitten met de camera, om het gezicht van Fleur op de foto te nemen.
Ze opent de doos en slaat haar handen voor haar mond.
‘Oh dank je dank je dank je wel. Hij is geniaal.’ Ze slaat haar armen om me heen.
‘Ga je gang,’ zeg ik, terwijl ik haar het mes overhandig. Ze pakt het aan en snijdt de taart in stukken.
‘Nu kun je ze letterlijk opeten.’ Ze begint te lachen.
‘Echt een droom die uitkomt. Deze taart is echt zo lekker. Ik glimlach. Een knop op de afstandbeding laat het beeld opleven.
‘For over a century I have lived in secret. Hiding in the shadows. Alone in the world. Until now. I’m a vampire and this is my story,’ beginnen de speakers.

Twee dagen lang bestaat ons ritme uit tv kijken, eten, snoepen, drinken en slapen. De tv laat de laatste beelden zien. Uit de speakers vervagen de laatste geluiden.
‘Ehm,’ zegt Fleur, terwijl ze zich uitrekt. ‘Nu is het weer afgelopen.’
‘Je kunt na je feest weer gaan kijken.’
‘Klopt,’ grijnst ze. Ze laat zich weer in de bank vallen en zucht nog een keer.
‘Laten we ons maar gaan klaarmaken voor je feest. Je moet er wel goed uitzien. Moeten we trouwens nog iets doen aan de tuin.’
‘Mijn broer zorgt voor de tent en de versiering. We kunnen zo meteen wel eventjes gaan kijken. Maar eerst gaan we ons al een heel deel klaarmaken.’ Fleur staat op en trekt me mee naar boven.
De kamer van Fleur is lichtblauw, maar de kleur zie je eigenlijk al niet meer. Bijna overal kijk je naar de gezichten van Paul Wesley, Nina Dobrev en Ian Somerhalder. Een enkele keer zie je ook nog andere personen ertussen.
Fleur heeft ondertussen al haar beautykist gepakt. Ze haalt er maskers uit.
‘Dan wordt onze huid wakker en we hebben iets voor onze ogen nodig.’ Ze zoekt tussen de spullen.
Niet zo heel veel later zitten we met onze maskertjes op rustig naar muziek te luisteren. Als het wekkertje afgaat, haalt Fleur heel professioneel de maskers van ons gezicht af.
‘Laten we nu even buiten gaan kijken. Dan kan er dadelijk niets meer gaan gebeuren met ons haar en make-up.’ Ik knik een keer.
Buiten staat haar broer Steven de tent te versieren. De enorme tent hangt al vol met ballonen en lichtjes. In de hoek staat de dj zijn spullen op te bouwen. Er staat al statafeltjes en achter in de hoek zijn wat zitplaatsen gemaakt. De bar staat in het midden tegen de rechterkant. Het ziet er heel gezellig uit.
‘Hebben jullie nog hulp nodig.’
‘Nee zusje, ik red het hier wel. Bijna alles is al gedaan. Alles moet nog gecontroleerd worden en dan ben ik klaar. Jullie kunnen beter je make-up en haren doen, dan iets gaan eten en daarna jullie kleren aan gaan trekken.’ Fleur knikt een keer en trekt me weer mee. Ze doet mijn haren en make-up. Daarna doe ik haar haren en make-up. Als avondeten eten we een salade. Dan wordt het tijd om onze jurken aan te trekken. Fleur heeft een mooie halflange zwarte jurk aan. Mijn jurk is wit met allemaal zwarte bloemen op de rok. We maken een paar foto’s en gaan dan naar beneden. In de tent is het al drukker aan het worden. Steven staat in pak alle passen te controleren. Hij knikt een keer naar ons.
‘let the party begin,’ lacht Fleur en we mengen ons in het feest.


Reacties:


Bodine
Bodine zei op 29 aug 2011 - 16:56:
Je zal maar twee dagen achter elkaar Vampire Diaries gaan kijken. o.o Omfg. Maar wel een cuwl idee voor verslaving. (: