Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokémon Black and White Adventures » Chapt 46: Teamwork! Kioko and Dewott vs. Team Plasma!

Pokémon Black and White Adventures

28 aug 2011 - 21:12

1501

0

390



Chapt 46: Teamwork! Kioko and Dewott vs. Team Plasma!

''Ga! Ducklett!'' Een pokéball werd de lucht ingeworpen. Een vogelachtig silhouet verscheen eruit, die een paar tellen later blauw kleurde. Chiara haalde haar pokédex tevoorschijn. ''Ducklett, de watervogel pokémon: Deze pokémon zijn uitstekende duikers. Ze zwemmen rond in het water terwijl ze hun favoriete voedsel eten.'' Ze fronste licht. Wat een nutteloze informatie. ''Krokorok, kom er maar uit!'' Dit keer haalde Bailey zijn pokédex tevoorschijn. Deze was blauw van kleur, eentje die ze eigenlijk nog nooit had gezien. Nouja, die kleur dan. ''Krokorok, de woestijn-krokodil pokémon: Ze leven in groepjes van maar een paar individuelen groot. Een beschermend membraan voor hun ogen beschermt hun ogen tegen zandstormen. Dankzij dit membraan kunnen ze zelfs in het donker zien.'' Oké, als ze zich niet vergiste was Ducklett een watervogel en Krokorok een grond-soort. Omdat zij geen watersoort bezat, kon zij beter de Ducklett voor haar rekening nemen met Kioko. Dan kon Bailey de Krokorok neerkrijgen met zijn Dewott. Meteen liet ze haar hand glijden naar Kioko's pokéball en klikte hem los. De Pichu had niet veel gevechten gehad, maar hopelijk werkte ze nu een beetje mee.

''Kioko, kom er maar uit!'' De pokéball werd de lucht in geworpen en klikte open. Een rode straal verscheen eruit, die zich vormde tot een Pichu. Toen ze eenmaal haar kleuren had gekregen, keek Kioko verbaasd om zich heen. Pas toen merkte ze de twee pokémon op die voor haar stonden. Van schrik deinsde ze achteruit, terwijl ze probeerde haar trainster te vinden. ''Kioko, luister goed,'' weerklonk het opeens. Een bekende stem voor haar. Met een ruk draaide ze zich om en keek recht in de ogen van Chiara, die nu gehurkt op de grond zat. ''Ik weet dat je nog niet zoveel gevechten hebt gedaan, maar we hebben hiervoor geoefend,'' sprak het meisje serieus. Kioko keek haar bedenkelijk aan. ''En als je goed je best doet krijg je wat lekkers van me,'' voegde Chiara eraan toe, waarbij ze haar tong gedeeltelijk uitstak. De Pichu trok nu een vastberaden gezicht en draaide zich weer om. Bij haar roze wangetjes waren kleine stroomschokjes zichtbaar. ''Dewott, ik vertrouw op je,'' sprak Bailey tegen zijn pokémon, die nu ook het strijdveld betrad. ''Krokorok, doe je Crunch!'' De Krokodil rende met volle vaart op Dewott af, die hem net te laat ontweek. De tanden van zijn tegenstander werden in zijn arm geboord, waardoor Chiara een déjí ví» kreeg, maar veel tijd om daar over te denken had ze niet. ''Air Slash!'' De Ducklett deed precies wat haar was opgedragen. Kioko trok een moeilijk gezicht. ''Ontwijk het!'' riep Chiara vlug. Het gele wezentje sprong nog net op tijd aan de kant, waardoor de aanval nu niet Kioko raakte, maar de grond vlak voor Chiara. Een kleine explosie ontstond, gepaard met een sterke windvlaag. De trainster hield beschermend haar armen voor zich, waardoor haar kleren alle kanten op wapperde. Op dat moment merkte ze weer dat Jessica achter haar stond, die haar Minccino stevig vasthield. De wind was waarschijnlijk onverwacht voor haar geweest. ''Jessica, zoek een veilige plek op,'' mompelde ze tegen het meisje, die verbaasd opkeek. Toch knikte ze en liep ze wat verder van de groep af. Chiara wist dat het nu menens was met Team Plasma, en dat het gevaarlijk werd. Al helemaal voor een acht-jarige.

''Dewott, doe je Razor Shell!'' In een fractie van een seconde had de blauwe otter zijn schelp in zijn hand en viel de pokémon ermee aan die aan zijn arm bungelde. De Krokorok liet meteen los en schoof wat naar achter over de grond. ''Doe nu je Water Gun!'' riep Bailey opnieuw. Dewott leunde wat naar achter, voordat hij terugveerde naar voren en water uit zijn mond spoot. Door de hoeveelheid water was de Krokorok niet meer zichtbaar, maar toen het water langzaam ophield was de pokémon niet meer op zijn plek te zien. Chiara en Bailey keken verbaasd naar de grond. Waar kon hij zitten? De eigenaar van de Krokorok begon breed te grijnzen. Niet snel daarna waren trillingen onder de grond voelbaar. Vlakbij Kioko ontstond een breuk in de aarde, waar de krokodil uit verscheen en een zwiep met zijn staart gaf. Voordat de Pichu ook maar de kans kreeg door te hebben wat er aan de hand was, werd ze volop geraakt en kwam met een klap tegen de grond terecht. Koppig stond ze op en liet een donder vrij, die beide pokémon raakte. Het had echter alleen effect op de Ducklett, die met een plof op de grond viel. Deze wilde krampachtig opstaan, maar Chiara zag daar een mooie kans liggen. ''Kioko, doe nogmaals je Thunder!'' De Pichu kreeg meteen door wat ze wilde, en laadde nogmaals haar energie op, die ze vrijliet op de vogelpokémon. Een klein grijnsje was op haar gezicht te zien toen ze doorkreeg dat de Ducklett geen energie meer over had en bewusteloos op de grond viel. ''Ducklett, keer terug,'' snoof één van de twee. Chiara keek hem voor een paar tellen grijnzend aan, maar richtte zich uiteindelijk weer op het gevecht.

''Water Pulse!'' Bailey keek geërgerd naar de Krokorok. Hij was snel.. Té snel. De aanval miste weer, en Bailey vloekte in zichzelf. ''Mud slap,'' sprak de man zacht. De krokodil knikte, sprong recht op de twee af, en richtte zich op Kioko. Vervolgens voerde hij zijn aanval uit, die de Pichu volop raakte. Met al haar macht probeerde Kioko recht te blijven staan, maar dat mislukte al helemaal toen ze weer een klap van haar tegenstander zijn staart ontving. Doordat ze een klein lijfje had werd ze de lucht in geworpen. ''Kioko!'' Chiara rende vlug naar de plek toe waar de Pichu naartoe vloog, zodat ze deze op kon vangen. Helaas kwam de klap harder aan dan verwacht, en viel ze achterover op de grond toen ze de Pichu had opgevangen. ''Pi!'' Het gele wezentje keek bezorgd omhoog, waar ze het meisje glimlachend naar haar zag kijken. ''Alles goed met je? Je hebt goed je best gedaan,'' sprak ze en stond langzaam op. Kioko sprong voorzichtig op Chiara's schouder en duwde haar hoofdje tegen het meisje haar wang. ''Dewott, maak het af!'' De twee zagen dat Dewott zijn tegenstander uiteindelijk te pakken had gehad, waarschijnlijk op het moment dat hij Kioko had aangevallen. Best een slimme aanpak van Bailey. Het gevecht eindigde meteen toen de Krokorok een sterke waterstraal tegen zich aankreeg. ''Ha! Dat krijg je ervan!'' riep de jongen met een brede grijns op zijn gezicht. ''Dit is nog niet voorbij..'' siste de man, terwijl hij zijn pokémon liet terugkeren. Vervolgens gingen de vier er weer vandoor. ''Tch, zelfs met vieren zijn het lafaards,'' mompelde Bailey droog. Zijn Dewott kwam naar hem toegelopen en ontving een aai over zijn hoofdje. Vervolgens draaide de jongen zich naar Chiara toe. ''Gaat het?'' vroeg hij bezorgd. Ze knikte. Ook Jessica kwam kijken of alles goed ging met iedereen. ''We hebben nog een lange weg te gaan,'' mompelde Chiara en keek naar de twee die naast haar stonden. ''Dan kunnen we maar beter verder,'' merkte Bailey op, voordat hij ze wenkte en zijn handen in zijn zakken stopte. Hij wachtte tot de twee meiden hem voorbij waren gelopen en liep toen achter ze aan.

''Zoals beloofd,'' sprak Chiara glimlachend en hield de Pecha Berry voor Kioko's neus, die eerst probeerde haar evenwicht te behouden op haar trainsters schouder en hem toen aannam. Ze probeerde een hap te nemen, wat haar nog net lukte tussen het gehobbel door. ''Pi!'' riep ze verblijd toen ze de zoete smaak van haar bes had geproefd. ''Zo te zien is Kioko dol op Pecha Berries?'' vroeg Jessica nieuwsgierig. Ze pakte Chiara's hand weer vast toen die eenmaal het zakje bessen terug in haar tas had gestopt. ''Kioko is een echte zoetekauw,'' grinnikte ze ter antwoord. ''Heeft Minccino geen voorkeur qua smaak?'' Vragend keek ze eerst naar Jessica, maar richtte toen haar donkerblauwe ogen op de Minccino die naast het kleine meisje liep. Jessica schudde licht haar hoofd. ''Ik heb Minccino nog niet zo lang, dus dat weet ik niet,'' sprak ze zacht. ''Ze krijgt voornamelijk pokémonvoer,'' voegde ze eraan toe. Chiara liet het meisje toen los en opende haar tas weer. Ze haalde het zakje Pecha Berries uit haar tas en haalde er eentje uit, die ze aan Jessica gaf. ''Kioko vindt het vast niet erg als je er eentje aan je pokémon geeft,'' zei ze vriendelijk. ''Probeer maar, misschien vindt ze het ook wel lekker.'' Na dit gehoord te hebben stopten ze weer met lopen en knielde het meisje naast haar pokémon, die haar ragend aankeek. ''Ik heb wat lekkers voor je, probeer het maar,'' spoorde Jessica aan. De pokémon pakte het voorzichtig aan en nam een hap. Er verscheen een kleine glimlach op haar gezicht voordat ze verder at, wat betekende dat ze het lekker vond. ''Zie je? Er zijn heel veel verschillende soorten bessen, je hoeft haar alleen maar te laten proeven om te weten wat ze echt lekker vindt,'' legde Chiara verder uit. Jessica knikte opgetogen. ''Ik zal het onthouden!''


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.